HDMI FAILURE Poll - EVERYONE please respond

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by unixadm, Jul 3, 2004.

Have you had an HDMI Failure?

  1. No failure - In service for over 2 weeks and going strong

    863 vote(s)
    44.1%
  2. Had Failure on 1 unit - Made in USA

    223 vote(s)
    11.4%
  3. Had Failure on more than 1 unit - Made in USA

    83 vote(s)
    4.2%
  4. Had Failure on 1 unit - Made in Mexico

    291 vote(s)
    14.9%
  5. Had Failure on More than 1 unit - Made in Mexico

    74 vote(s)
    3.8%
  6. Do Not have HDMI/DVI Connection - Don't know if it works

    421 vote(s)
    21.5%
  1. Jul 11, 2004 #21 of 1437
    silversurfer

    silversurfer New Member

    7
    0
    Jan 25, 2002
    Abilene, Texas

    Advertisements

    Made in Mexico
    5 June 04

    Died 9 Jul 04

    Replacement on its way...
     
  2. Jul 12, 2004 #22 of 1437
    turls

    turls New Member

    1,016
    0
    Feb 6, 2000
    Central IL
    Mexico, June 9

    HDMI to Sammy DLP DVI

    Great picture so far, knock on wood
     
  3. Jul 12, 2004 #23 of 1437
    gimp

    gimp New Member

    19
    0
    Jul 29, 2003
    Silicon Valley
    My HDMI failed today. I got one of the first ones. How long is the warranty? Do I call D* or Value Electronics? Will they send me a new one or do I need to return the existing one first? Think I will sign up for the D* equipment service plan :)
     
  4. Jul 13, 2004 #24 of 1437
    unixadm

    unixadm Super Moderator Staff Member

    8,775
    144
    Jan 1, 2001
    Georgia, USA
    If it is over 30 days old (which is sounds like it is), then most retailers will defer you over to the manufacturer to go through warranty service. Check in your manual. I believe that the warranty is 1 year. If you are going through manufacturer's warranty, you will have to send it out and they will repair it, or send you a refurbished one (or if you are lucky, a new one).

    Mine died less than 30 days from getting it from Circuit City, so I just returned it and got my money back. They don't have any in stock, and don't know when they will have them.....but I've decided (mainly because of the number of failures) that I don't want a replacement until we hear definititively what the issue with the HDMI output is and that it is permanantly fixed.

    Based off of this poll, there is a 27.8% failure rate not including those that have not tested their HDMI port. My guess is that about 1/4 of those are bad as well (or will go bad if put in use). This is just WAY too much.

    I'll take the money and take my family to Disney World next month ;)

    Guess it is standard Definition TiVo for me for a while. :(
     
  5. Jul 13, 2004 #25 of 1437
    gimp

    gimp New Member

    19
    0
    Jul 29, 2003
    Silicon Valley

    Advertisements

    Fortunately I got it from Value Electronics. Called them today and a new one is on the way. Value Electronics is G R E A T!
     
  6. Jul 14, 2004 #26 of 1437
    Korkle

    Korkle Member

    111
    0
    Mar 1, 2004
    Bedford Tx...
    One more to the growing number. My HDMI went "south" over the weekend. I had all the same visual experiences as everyone else. I switched over to Component. I got my unit from Value Electronics in the first wave 4/30/04). It worked fine up until the failure. I called VE and they said they would take care of it. I agree with gimp, VE has been great.
     
  7. Jul 14, 2004 #27 of 1437
    ajlevine

    ajlevine F the FCC

    16
    0
    Mar 31, 2004
    Mill Valley, CA
    My HDMI went out at about 6 weeks. It was working perfectly, but now has a green cast to it. Component looks great.

    I'm not going to get it replaced until there is a clear resolution to the problem. I don't want to go through the replacement hassle until I'm sure the problem is solved.

    -Andy
     
  8. Jul 14, 2004 #28 of 1437
    FlyingAvanti

    FlyingAvanti New Member

    7
    0
    Jul 14, 2004
    Got mine last night!

    HDMI was "still born"!

    Totally "PINK" picture.......

    Component output works great.

    DirecTV stated that an engineer will call me within 24 hours! My plan is to email him this thread, if he doubts my word........
     
  9. Jul 15, 2004 #29 of 1437
    allenn

    allenn New Member

    215
    0
    Jan 24, 2003
    Roswell...
    Purchased CC 6/30
    Arrived 7/2
    Assembled 6/19/2004 in Mexico
    Software 3.1.5-01-2-357
    Dolby Digital 5.1 Day 1
    Logos Day 1
    Showcase Day 3
    DVI Connection to Samsung 50" DLP
     
  10. Jul 16, 2004 #30 of 1437
    Joe Jensen

    Joe Jensen New Member

    99
    0
    Jul 7, 2003
    Arizona
    Unit installed 7/8, HDMI worked great. Used it for 4 days, worked great. Just returned from a 5 day vacation and now the HDMI has no blue, and little green. Component is great...joe
     
  11. Jul 18, 2004 #31 of 1437
    drewcaplan

    drewcaplan New Member

    18
    0
    Apr 23, 2004
    Here are my symptoms, wonder if I have a bad HDMI port. Supposedly, according to the manual, if you plug in the HDMI cable then component is disabled. Component never disables for me. I get NO SIGNAL at all from HDMI most of the time. The exception is if I reboot, I get the "few more seconds" screens and the like, but then the picture goes away to pure blue (blank). I am using a DVDO HD scaler, connected with the DVI to HDMI cable to the Tivo. The scaler is then hooked component to my Sony XBR.

    Thoughts?
     
  12. Jul 19, 2004 #32 of 1437
    Dogen

    Dogen New Member

    32
    0
    Jun 13, 2004
    Austin, TX
    I thought I was the only one. Why would they lie to me like that? :confused:

    They also tried to tell me if the same thing happened again they wouldn't replace it and it would show that there was a problem with the tv, not the tivo. Right.
     
  13. Jul 20, 2004 #33 of 1437
    Dan Herrmann II

    Dan Herrmann II New Member

    29
    0
    Dec 8, 2002
    I was on the phone with D* for an hour yesterday. They told me the problem is with the way the hdmi card was not properly attached to the rest of the TiVo.

    It took an hour, but they're sending me a new one.... (They were all very nice, but very busy).

    They told me that this problem was affecting many, many HD TiVos.
     
  14. Jul 20, 2004 #34 of 1437
    mfleming

    mfleming New Member

    112
    0
    Mar 26, 2004
    Just tried to use my new one. HDMI connection never worked at all. Component works. Made in Mexico.
     
  15. Jul 20, 2004 #35 of 1437
    OmarG

    OmarG New Member

    37
    0
    May 11, 2004
    Still no sense of a permanent fix from D*? I've had a snowy-HDMI port (cuts out to a static/snow screen after a few minutes of DVI) since I got it and have been hoping a fix/hardware update would be announced before I give up my unit for another (potentially identical-problem-plagued) box.

    I'm still waiting.
     
  16. Jul 20, 2004 #36 of 1437
    mfleming

    mfleming New Member

    112
    0
    Mar 26, 2004
    Is there a way to know when this problem is fixed in new units? I'm thinking about waiting until they are all fixed first.
     
  17. Jul 21, 2004 #37 of 1437
    pdoyle

    pdoyle New Member

    18
    0
    Jun 10, 2002
    Plano, TX
    I received my unit 3 weeks ago from CC. HDMI has been great. Yeaterday it failed. :-(

    Pat
     
  18. Jul 21, 2004 #38 of 1437
    Korkle

    Korkle Member

    111
    0
    Mar 1, 2004
    Bedford Tx...
    I just received my replacement box from Direct TV. One call to VE and the problem was taken care of. They (VE) contacted Direct TV and had the new one shipped out. I even got a prepaid FedEx label to ship the old one back.
     
  19. Jul 21, 2004 #39 of 1437
    mfleming

    mfleming New Member

    112
    0
    Mar 26, 2004
    Who is VE?
     
  20. Jul 22, 2004 #40 of 1437
    Moral Kiosk

    Moral Kiosk New Member

    10
    0
    Apr 5, 2004
    McLean, VA
    HDMI and ALL outputs failed (but I still get sound, oddly enough). Called Directv and they're shipping me a new one ASAP.

    Love the box, but would prefer it didn't go bust after 3 months of use. Bizarro.

    I have to give Directv some credit, they immediately offered to send out a new box. Despite this, I continue to be a happy Directv customer.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements