HDMI FAILURE Poll - EVERYONE please respond

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by unixadm, Jul 3, 2004.

Have you had an HDMI Failure?

  1. No failure - In service for over 2 weeks and going strong

    863 vote(s)
    44.1%
  2. Had Failure on 1 unit - Made in USA

    223 vote(s)
    11.4%
  3. Had Failure on more than 1 unit - Made in USA

    83 vote(s)
    4.2%
  4. Had Failure on 1 unit - Made in Mexico

    291 vote(s)
    14.9%
  5. Had Failure on More than 1 unit - Made in Mexico

    74 vote(s)
    3.8%
  6. Do Not have HDMI/DVI Connection - Don't know if it works

    421 vote(s)
    21.5%
  1. Jul 3, 2004 #1 of 1437
    unixadm

    unixadm Super Moderator Staff Member

    8,770
    143
    Jan 1, 2001
    Georgia, USA
    Ok...

    I know a lot of people have been bitten by the failed or deteriorated picture on the HDMI output.

    I just got hit with it this morning (less than 2 weeks after getting it)

    I am curious to see how many people had problems.

    Since we probably represent a very good majority of the people who have purchased these over the past couple of months, I think the poll will be pretty accurate as far as percentage of failures (assuming that everyone answers)

    Please post where yours was made and what date.

    Mine:

    Mexico
    June 9th 2004

    PLEASE DO NOT ANSWER IF YOU HAVE HAD YOUR HD TIVO FOR LESS THAN 2 WEEKS AND DON'T SEE A PROBLEM. WAIT UNTIL YOU HAVE HAD IT IN SERVICE FOR MORE THAN 2 WEEKS!
     
  2. Jul 3, 2004 #2 of 1437
    sotapoppy

    sotapoppy Member

    534
    0
    Feb 7, 2004
    Minnesota
    Born 4-24-04 in USA

    Bought from CC on 5/7/04.

    HDMI port worked flawlessly until it died on 6/17/04.

    D* is sending new unit.

    FWIW my pic using the component connection is noticeably inferior to the pic using the HDMI to DVI connection on my TV.

    BTW I'm the only one that has had an HDMI port failure. D* CSR told me so! :rolleyes:
     
  3. Jul 3, 2004 #3 of 1437
    bbwebb

    bbwebb New Member

    24
    0
    May 1, 2002
    Winchester, VA
    Funny...DTV CSR told me the exact same thing :)
     
  4. Jul 3, 2004 #4 of 1437
    falstaffpac

    falstaffpac New Member

    83
    0
    Nov 12, 2003
    I've had mine for 2 weeks, but I'm reserving my vote for now. I've read in another thread that just before someone's HDMI went out, they temporarily saw a picture with "snow" on their television. I've seen this occurence twice now and it makes me shudder. It really makes me uncomfortable to read stories of people having no problems at all, then all of a sudden the HDMI goes out.

    Does DirecTV offer any component protection plans with their monthly service? I've looked around their website, but didn't really see anything. I almost never purchase an "extended warrenty" option. But, given the reported failures and the price of this box, I think I would like one.
     
  5. Jul 3, 2004 #5 of 1437
    tarmack

    tarmack New Member

    159
    0
    Jan 27, 2004
    I own two HR10-250's.....I have had a total of 4 delivered so far....2 have been returned....one due to a total hard drive failure.

    Of the two now in service....1 has had a HDMI failure and is being held for replacement, voluntarily by me, until there is some sort of a physical hardware or software fix applied and known by DirecTV.

    The other unit now in service is working like a champ...but that is only 1 out of 4.

    All were born and bred in the USA....the only one that is working perfectly is a replacement from DirecTV and has a birth date of April 1. Go figger.

    Tarmack
     
  6. Jul 3, 2004 #6 of 1437
    Todd

    Todd Gee thanks Jeremy...

    7,426
    2
    Oct 7, 1999
    Coastal...
    I've had mine for over 2 months now and so far it works flawlessly, aside from a few minor bugs in the software. Knocking on wood right now..... :D
     
  7. Jul 4, 2004 #7 of 1437
    ChrisW6ATV

    ChrisW6ATV New Member

    297
    0
    Apr 26, 2004
    Hayward,...
    Hi-

    Since you want 'everyone' to respond, can you please add an item for "do not use/have not tested HDMI"? I have no compatible display, nor do I have any plans to buy one soon.
     
  8. Jul 5, 2004 #8 of 1437
    jdpack

    jdpack New Member

    2
    0
    Jul 4, 2003
    Dallas...
    Mine had a deteriorated picture on the HDMI output right out of the box. I was searching around for some HDMI compatibility setting on my TV. I have a Mitsubishi WS-65313. I was using the DVI input from a Samsung receiver up until I installed the TiVo. On one hand I am glad to hear this is a known problem, on the other hand what is it going to take to get it fixed.
     
  9. Jul 5, 2004 #9 of 1437
    jakepratt

    jakepratt New Member

    9
    0
    May 6, 2004
    This thread jinxed me. I posted that I had no trouble so far and yesterday...my HDMI connection died.
     
  10. Jul 6, 2004 #10 of 1437
    Reaver3

    Reaver3 New Member

    1
    0
    Jul 6, 2004
    Eagan, MN
    My first posting here, hope it works ok:

    Had mine for 2 weeks tomorrow, works flawlessly, no problems at all. Seems very fast compared to my other SD directv/tivo units.

    Doug
     
  11. Jul 6, 2004 #11 of 1437
    NJChris

    NJChris Kermie Loves Elmo TCF Club

    7,188
    1,200
    May 11, 2001
    Huntington...
    I'd also like to know how many people that had failures were the DVI-->HDMI cable or the HDMI-->HDMI cable. I use the HDMI to HDMI cable and it's still working great.
     
  12. Jul 7, 2004 #12 of 1437
    brahamt

    brahamt Bigus Dogus Emeritus

    1,058
    0
    Oct 24, 2002
    Long lsland, NY
    I'll try to connect it tonight and try.
     
  13. Jul 7, 2004 #13 of 1437
    CHAS ZOSS

    CHAS ZOSS New Member

    53
    0
    Apr 15, 2004
    NORFOLK...
    Mine came yesterday, no problems with HDMI to Panny dlp.
     
  14. Jul 8, 2004 #14 of 1437
    nuke

    nuke Member

    289
    0
    Sep 8, 2003
    Campbell,...
    Over 2 months. Works perfectly with my panasonic plasma.
     
  15. Jul 8, 2004 #15 of 1437
    RMSko

    RMSko Active Member

    520
    26
    Sep 4, 2001
    Westfield,...
    I got my unit about 8 days ago and it worked fine until yesterday, when all of a sudden the picture went pink. I was running HDMI to DVI and I switched to HDMI to HDMI and, although not pink, the picture was still all messed up. I then went to component, which is fine, although obviously not as good a picture as DVI.

    For those of you swapping out units, are you getting new units with cables, etc., or are they sending refurbished units?
     
  16. Jul 8, 2004 #16 of 1437
    Bill Broderick

    Bill Broderick New Member

    118
    0
    May 5, 2004
    My first unit was made in the USA, I don't remember the date. I returned it due to a tuner problem, not HDMI. I had it for about a 1.5 months, and used the HDMI port for 2-3 weeks after getting a new TV. I had no HDMI problems.

    I just received the replacement receiver, made in Mexico on May 27. So far there is not HDMI problem, but I've only been using it for 2 days so far.
     
  17. Jul 8, 2004 #17 of 1437
    waxking

    waxking New Member

    1
    0
    Jul 8, 2004
    Just hooked mine up today. I get flickering every 5 seconds on any channel through the HDMI/DVI connection. The flickering happens on over the air channels also. Component output works fine. My build was in June 2004.
     
  18. Jul 9, 2004 #18 of 1437
    gatorbait

    gatorbait Member

    120
    0
    Feb 10, 2000
    Salt Lake...
    June 2004 in Mexico goes down after one week and one day.

    That is aggressively below average!
     
  19. Jul 9, 2004 #19 of 1437
    ROBERTA

    ROBERTA New Member

    1
    0
    Jul 9, 2004
    HDMI FAILURE OUT OF THE BOX. NO VIDEO, BUT ALL OTHER OUTPUTS WORK. UNIT WAS ASSEMBLED IN MEXICO. I HAVE A SERVICE AGREEMENT WITH PEGASUS. I HOPE FOR A QUICK EXCHANGE.
     
  20. Jul 10, 2004 #20 of 1437
    DonCo

    DonCo New Member

    80
    0
    Sep 8, 2001
    San...
    No picture at all with HDMI to HDMI connection and no picture at all with HDMI to DVI connection from the day I took it out of the box.

    Made in USA April 27, 04.

    Since I am using component output's which have no problem, I am holding off asking for a replacement from DirecTV (I have their service plan) until they have this fixed once and for all, as I don't want to get another defective unit as a replacement.

    Still love the HD TiVo in spite of the HDMI problem though.

    Don
     

Share This Page