Hackman -- A Hack Manager module for TivoWeb

Discussion in 'TiVo Underground' started by PortlandPaw, Apr 11, 2004.

  1. Mar 2, 2007 #1201 of 1645
    Klydeman

    Klydeman Member at Large

    44
    0
    Dec 27, 2005

    Advertisements

    I'm not able to get Hackman v5.0.0 going with TWP v2.0.0 (070228). TWP plus starts but, when Hackman is 'invoked' within TWP, the TWP 'Server Terminates'

    I posted, what I believe part of the issue.

    My box is zippered with 'TivoWebPlus' in the Root directory (not /var). I did try by creating a folder '/TivoWebPlus/config' and copied over 'hackman.cfg'. In this configuration, at least TWP did not crash, but Hackman did not run, either. I did try and start Hackman in this configuration with the drive mounted read/write. What is not happening is the customized 'hackman.cfg' is not being created.

    I did try and change the 'DefaultReadOnly' to 0, per

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=4906216&&#post4906216

    This did not work either.

    Any ideas? TIA...
     
  2. Mar 2, 2007 #1202 of 1645
    BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
  3. Mar 2, 2007 #1203 of 1645
    Klydeman

    Klydeman Member at Large

    44
    0
    Dec 27, 2005

    TWP2 was installed and working, at least at some level. Let me look into this.

    Okay, I was looking. Is it better to
    a) create env variable (and to ask without researching first, how do you do that?)
    b) just install in /var
     
  4. Mar 4, 2007 #1204 of 1645
    unclemoosh

    unclemoosh I Wish I knew Then..

    368
    0
    Sep 11, 2004
    Gulf South
    I am having a problem with Hackman 5.0 recognizing that I have changed the compliance variable as per the readme. I can't nail down the problem. I am running HDVR2's. All have been Zipper's and tweaked. Some are running 6.2a and some are waiting on the slices, running 6.2.

    The strange thing is, it works fine on some of each, acts like I didn't read the readme and make the mods on others. I had one unit that it ran on for a while and then started acting as though I didn't change the compliance varaiable. This was a unit running 6.2.

    I have it running in a /var/hack/TivoWebPlus directory.

    Any insights?

    BTW, great app and than you for all of your time and effort, Portland Paw!
     
  5. Mar 4, 2007 #1205 of 1645
    PortlandPaw

    PortlandPaw Woodstock-era Hacker

    1,057
    0
    Jan 11, 2004
    Chebeague...

    Advertisements

    Try the latest version (5.1.0) now on the hackman site...I think it may address your issue.

    And thanks for the kind words!
     
  6. Mar 4, 2007 #1206 of 1645
    unclemoosh

    unclemoosh I Wish I knew Then..

    368
    0
    Sep 11, 2004
    Gulf South
    You're the best. That solved it!

    Thank you so much.
     
  7. Mar 4, 2007 #1207 of 1645
    beejaycee

    beejaycee New Member

    146
    0
    Dec 9, 2003
    N'Awlins
    As always, thanks for a great program. Just wanted to mention that the documentation link for 5.1 on the hackman site is a dead link. It still points to ReadMe5.0.htm instead of ReadMe5.1.htm.
     
  8. Mar 5, 2007 #1208 of 1645
    PortlandPaw

    PortlandPaw Woodstock-era Hacker

    1,057
    0
    Jan 11, 2004
    Chebeague...
    Oops! Thanks for the catch!
     
  9. Mar 6, 2007 #1209 of 1645
    RichardJH

    RichardJH New Member

    1,195
    0
    Oct 7, 2002
    Hanworth....
    As a UK user of a S1 (SA) Tivo (the only one available to us) and at present using TW 1.9.4 and TWP (not V2) and using hackman to to switch between them I need to now whether if I install the latest TWP 2.0 with the latest Hackman can I still swap between TWP and TW1.9.4 as before. I need to keep TW1.9.4 as some of the modules I use are not compatible with TW 2.0
     
  10. Mar 6, 2007 #1210 of 1645
    PortlandPaw

    PortlandPaw Woodstock-era Hacker

    1,057
    0
    Jan 11, 2004
    Chebeague...
    I believe it will swap OK but, to be honest, that's an old feature I haven't tested recently, certainly not with the new 5.1.0 hackman. I would test it like this (your paths may vary):
    1. Rename your current TWP directory: mv /var/hack/tivowebplus /var/hack/OLDtivowebplus
    2. Follow the directions to install TWP 2.0 in /var/hack/TivoWebPlus (has to be TivoWebPlus for future updating function to work)
    3. Install hackman 5.1.0
    4. See how it works.

    If it doesn't work, I would do this:
    1. rm -r /var/hack/TivoWebPlus
    2. mv /var/hack/OLDtivowebplus /var/hack/tivowebplus

    That should put you back where you were before. Please post your success or failure and if it doesn't work I'll try to fix it -- just give me as much detail as possible.
     
  11. Mar 6, 2007 #1211 of 1645
    Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    Richard let us know how this goes as I would certainly be interested to try TivoWebPlus 2.0 instead of TivoWebPlus 1.3.1 if I could swap between it and TivoWeb 1.9.4 using Hackman.

    However obviously we can only give up on TivoWeb 1.9.4 completely if Tracker, DailyMail and Highlights modules are rewritten to be fully compatible with TivoWebPlus 2.0
     
  12. Mar 6, 2007 #1212 of 1645
    wadge

    wadge New Member

    31
    0
    Apr 11, 2005
    I'm using a UK S1 Tivo. I have just installed TWP v2 and the latest Hackman (after my var/hack directory was automatically deleted).

    I'm getting this error message though and Hackman won't startup:

    --cut here--
    action_hackman '' ''
    list doesn't contain element 21
    while executing
    "lreplace $hm::applist $position $position "not_here" "
    (procedure "checkmod" line 6)
    invoked from within
    "checkmod "noscramble" "myworld" 21"
    (procedure "MOD::action_hackman" line 53)
    invoked from within
    "$cmd $p1 $p2 $p3"
    (procedure "do_action" line 19)
    invoked from within
    "do_action $action $chan $part $env 1"
    --cut here--
     
  13. Mar 6, 2007 #1213 of 1645
    PortlandPaw

    PortlandPaw Woodstock-era Hacker

    1,057
    0
    Jan 11, 2004
    Chebeague...
    wadge, before I can diagnose the problem I have to ask: Did you install it as instructed? If not, go back and read the ReadMe and be sure to delete any hackman.cfg file included in the ./config directory.
     
  14. Mar 6, 2007 #1214 of 1645
    wadge

    wadge New Member

    31
    0
    Apr 11, 2005
    Everything was done as per the instructions apart from deleting the the .cfg file in the config directory. Now it comes up with 'Server Terminated'. I remember reading someone else earlier on this thread having the same problem so for a bit of reading up now.
     
  15. Mar 6, 2007 #1215 of 1645
    wadge

    wadge New Member

    31
    0
    Apr 11, 2005
    Not sure what happened, but it's working now. Thanks.
     
  16. Mar 6, 2007 #1216 of 1645
    downtownpaulyp

    downtownpaulyp New Member

    5
    0
    Mar 4, 2007
    Minnesota
    OK, here's an interesting one. I have successfully installed TWP 2.0.0 and Hackman 5.1.0.

    Password change from the preferences page will not save.

    I've enabled the Show Boot Load buttons, they display just fine. However, when I click on a Boot Load button, I get a "File does not exist..." message.

    I think the setbootapps procedure can't locate the rc.sysinit.author file to edit.

    Thoughts?
     
  17. Mar 7, 2007 #1217 of 1645
    intastella

    intastella New Member

    32
    0
    Feb 3, 2002
    I ended up doing an install of tivoweb 1.9.4 and tivowebplus 2.0 (along with hackman 5.1) and it all went smoothly.

    Everything appears to be working well.

    :)
     
  18. Mar 7, 2007 #1218 of 1645
    Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    Can you change between both programs OK using the options in Hackman?
     
  19. Mar 7, 2007 #1219 of 1645
    Stradlingp

    Stradlingp New Member

    56
    0
    Sep 11, 2001
    Nice, France
    I've done the same install on my UK TiVo and unless I've done something wrong, there is no option to switch between Tivoweb/TWP in Hackman 5.x as there was in Hackman 4.x

    If you need to swap between the two, it is not too difficult to stop one server and then start the other one though its not as convenient as in the old Hackman.

    I've generally had a trouble free experience of changing to TWP 2. I've managed to get tracker and DailyMail working after a bit of fiddling in the itcl files and copying over missing modules etc.

    The only hack that I regularly use(d) that doesn't work is scheduling recordings from Digiguide but I can live without it, just!

    I like the feel of TWP 2.0 over the original TivoWeb and it seems to crash less often on my box but, as usual, YMMV.
     
  20. Mar 7, 2007 #1220 of 1645
    RichardJH

    RichardJH New Member

    1,195
    0
    Oct 7, 2002
    Hanworth....
    Where you using the web version of digiguide or the PC based one. I would miss the use of the PC based one that I use.

    I have just installed TWP 2.0 ( no more than 10 mins ago) and already am impressed. It certainly seems a lot quicker in bringing up a very long Now Playing list and also provides more info.

    I will keep testing
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements