Hacking your Series 2 DTivo just got a WHOLE lot easier...

Discussion in 'TiVo Underground' started by Gunnyman, Oct 16, 2005.

  1. Mar 12, 2009 #11661 of 11850
    pip55

    pip55 New Member

    42
    0
    Dec 29, 2005

    Advertisements

    I was doing research on the subject on the other site and thought I was on to something.

    I came across this where someone had lost their hacks, not specifically Music & Photos

    If I uninstall tweak.sh and reinstall, would I get superpatch functional again? which seems to be a requisite for Music & Photos. Just trying to add to my understanding of the zipper's form & function as much as getting it to work. As I do understand it, the Music & Photos choice that appears in Tivo Central is placed there place by running Rbautch's enhancement script and I mistakenly chose to remove it, so short of re-running the script again I was curious if there was short-cut to replace it.
    Thanks
     
  2. Mar 14, 2009 #11662 of 11850
    adams46

    adams46 New Member

    2
    0
    Mar 14, 2009
    I have a series 2, I have installed the zipper and reinstalled the drive. Boot fine. I can't telnet into it. The FAQ suggest using a serial cable to check some of the network files. I don't have a serial cable. If I can get a drawing or a schematic I can make it. Anyone ?
     
  3. Mar 14, 2009 #11663 of 11850
    GISJason420

    GISJason420 Mappin' Specialist

    104
    0
    Feb 8, 2009
    Cyberspace!!!
    Here ya go
    [​IMG]
     
  4. Mar 15, 2009 #11664 of 11850
    lew

    lew Well-Known Member

    4,272
    87
    Mar 12, 2002
    Check you box of "stuff" some of the very old digital cameras used the same cable. An old serial mouse and mini-stero plug from old headphones work great. If all you want to do is read the console messages you can just use strip the wires and tape.
     
  5. Mar 15, 2009 #11665 of 11850
    adams46

    adams46 New Member

    2
    0
    Mar 14, 2009

    Advertisements

    Thanks, I'll give it a go.
     
  6. Apr 1, 2009 #11666 of 11850
    Drewster

    Drewster Connoisseur

    11,262
    218
    Oct 26, 2000
    SoCal
    Revisiting the thread for the first time in quite a while...

    I have an HDVR2, zippered with 6.2. Can I do an in-place upgrade to 6.4a+zipper and retain the current recordings?
     
  7. Apr 1, 2009 #11667 of 11850
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Yes, the effort is not trivial, but some ways are easier than others. Take a read through this thread, as there is good discussion and some tools for doing the process manually (post #21 is where I chime-in with some recommendations...)
     
  8. Apr 5, 2009 #11668 of 11850
    edkut

    edkut New Member

    11
    0
    Mar 14, 2009
    Hampton, NH
    I just set up my HR10-250 with ptvnet 6.4 and instantcake 6.4 the Tivo boots up and works fine (except no local channels separate issue). I connected a ethernet adapter to the USB and am able to get the IP address and telnet to the bash-2.02# prompt. Now using Filezilla I was able to move the file tweak.sh to the main directory and I can see it in the directory so I think it got in there Ok. I am definately a novice when it comes to Linux commands. Can anyone recommend a link to basic instructions for a dummy like me? I would really like to use the features that the Zipper will provide.
     
  9. Apr 5, 2009 #11669 of 11850
    BigBearf

    BigBearf New Member

    231
    0
    Aug 17, 2005
    edkut,
    Just follow the directions in the zipper link.

    http://www.mastersav.com/tivo_zipper.html

    I think that you will have no problems and if you do someone can help. I did not know anything about linux but with a little playing around. Things started to fall into place.

    Hope this helps,
    BigBearf
     
  10. Apr 8, 2009 #11670 of 11850
    Klez

    Klez I am not a virus

    147
    0
    Mar 26, 2006
    Jacksonville...
    Need some help. I zippered my Tivos a little over 3 years ago and everything was fine. A few months later I did the fix on my Tivo for the slow NPL issue. I tried to do the wife's Tivo, but she didn't care at the time. Fast forward three years and now she wants it corrected along with the DLS :rolleyes: So the other night I started looking reading and searching. The best thing I could do was to telent into her Tivo and uninstall tweak.sh then reinstall it. Everything worked great, but after it rebooted The MRV does not work and I can only get into her Tivo by using a serial cable. I found some information on it but I am stuck. I have read and searched for hours, but I just can't figure it out.

    Any tips?

    Also I was think about replacing the HD in both Tivos (since the HDs are getting noisy).

    Thanks
     
  11. Apr 11, 2009 #11671 of 11850
    Klez

    Klez I am not a virus

    147
    0
    Mar 26, 2006
    Jacksonville...
    Finally after pulling the drive twice and running the zipper both times I got it back up and running. I now have all the updates and can FTP, telenet and MVR is back and running.

    I missed a bunch of updates over the last 3+ years. :eek:

    Now I need to find another series 2 for the garage. :D
     
  12. Apr 12, 2009 #11672 of 11850
    bluedotsnow

    bluedotsnow New Member

    1
    0
    Apr 12, 2009
    I have all the components except the slicer but don't want to update the unit at all just telnet in and load movies. I make the sapper cd and load everything up. the ptvbake-special runs fine but after mounting and running sapper it states the rc.sysinit.author file is not on the cd however it is in the sapper_tools folder?
     
  13. Apr 19, 2009 #11673 of 11850
    JediKnight2

    JediKnight2 New Member

    92
    0
    Oct 2, 2003
    I think I goofed. Been a while since I have been on here or messing with my Series2...But here goes.

    I have an InstantCaked Series2 Phillips 7000. I hooked up my handy dandy FA120 this evening and was able to FTP and Telnet in just fine. I couldn't do anything as my enhancements folder was empty...seems that happened before over time as DTV came down with stuff. I downloaded the zipper file again and re-uploaded the rbautch-files.tgz file to the hacks directory via FTP. I then ran tweak-uninstall.sh...I then ran tweak.sh and it went thru the install. I did choose to install USB 2.0 drivers. It then said it completed and asked to reboot...I did, but now I have lost all connectivity to the box...no Telnet and no FTP and I cannot ping the address. I have scanned the network and it isn't there.

    SO where am I? I don't want to loose any recordings....I cannot remember some of the specifics with running some of the files either...Can I pull the drive and run tweak-uninstall.sh and then RE-Zipper using the new file? Will that keep my recordings and everything? Should I be able to bash in with a serial connection and fix what is messed up...maybe run tweak-uninstall.sh ?
     
  14. Apr 20, 2009 #11674 of 11850
    JediKnight2

    JediKnight2 New Member

    92
    0
    Oct 2, 2003
    OK...here is where I am... I CAN serial bash into the Tivo...I get bash and I can run tweak-uninstall.sh and tweak.sh Here is my issue...It just won't pick up my network connection. Before I ran the first uninstall and reinstall I had it connected without issue...could FTP and Telnet in. When I run uninstall it does say something about USB 2.0 skipping...is it possible the 2.0 drivers are still in there and I need to delete them somehow? I DID install the 2.0 drivers at the first re-install so I think that might be my issues here...any help out there?
     
  15. Apr 21, 2009 #11675 of 11850
    JediKnight2

    JediKnight2 New Member

    92
    0
    Oct 2, 2003
    WOW...this place used to be buzzin...I guess the Series2 is showing its age. ANYWHO...I fixed it...after running tweak-uninstall.sh and then tweak.sh a half dozen times...I was FINALLY prompted with a warning...ARE YOU SURE you want to use backported drivers...to which I said YES...after reboot...POOF..back on the network.
     
  16. Apr 21, 2009 #11676 of 11850
    sk33t3r

    sk33t3r New Member

    498
    0
    Jul 9, 2003
    Houston, TEXAS
    Ive never had to run that more than once to see that warning
     
  17. Apr 27, 2009 #11677 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    The tweak script checks to see if you already have backported drivers installed before asking you if you want to install fresh ones. I'm sure there's a more sophisticated way to test this, but I do it by looking for a flag file called /zipperusb_flag (drivers already installed by the Zipper) or /enhancements/usb20_flag (drivers already installed by the enhancement script). Also note that the uninstall script does not restore the original stock drivers. It used to, but I found people were having connectivity issues if there connection depended on those backported drivers. The only exception to this is that if you have a /ptvnet directory, the uninstall script will restore the original stock drivers. There was a good reason for this, but I can't remember it. Restoring the stock drivers is as simple as this:
    Code:
    cp -f /lib/modules/backups-orig/* /lib/modules
    Sorry I've been away for awhile... working on my golf game rather than my tivos lately. :)
     
  18. May 17, 2009 #11678 of 11850
    gor88

    gor88 Proud Cord Cutter

    90
    10
    Jan 3, 2008
    near...
    I had to change out my wireless router, due to failure. I set up the new router and got my bedroom tivo reconfigured using setssidwep. I did this for the front tivo also. however, the front tivo is no longer reachable on the network. I tried all 5 default wep codes to no avail.

    Is there any way to take out that hard drive, get it to boot somehow in linux and rerun setssidwep to ensure the settings are correct WITHOUT wiping the drive? There are many programs left to watch and I don't want to lose them.

    Please advise.
     
  19. May 18, 2009 #11679 of 11850
    cdma

    cdma New Member

    50
    0
    Nov 16, 2001
    Before you do that go to ETC/hosts and delete the dns entry and reboot. See if that works.
     
  20. May 19, 2009 #11680 of 11850
    gor88

    gor88 Proud Cord Cutter

    90
    10
    Jan 3, 2008
    near...
    i can't get in now at all. i was only able to access telnet via the wireless ethernet connection.

    I have heard of the ability to use a serial cable to connect in to the tivo in such cases. However, I don't know the exact type of serial cable to purchase or how to access the tivo once the cable is hooked.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements