Hacking your Series 2 DTivo just got a WHOLE lot easier...

Discussion in 'TiVo Underground' started by Gunnyman, Oct 16, 2005.

  1. Apr 6, 2006 #5121 of 11850
    MrJustice

    MrJustice New Member

    5
    0
    Apr 6, 2006

    Advertisements

    I have the Hughes SD-DVR80. I wanted to keep my season passes and a few recorded shows (at the request of the wife..who is not happy about me hacking our box) so I used the MFS tools disk to make a DD image of the original drive to another drive (about the same size- little over 80GB). Everything copied fine.
    To test things, I put the new drive into the Tivo and ran it.
    Everything works fine.

    I remove the new drive and connect it to my PC and boot with the LBA48 Boot CD from PTVupgrade.

    I run the zipper and everything installs without errors.

    I reinstall my drive (placing the jumper back to single-master) and power it up.

    Its stuck on "Powering UP."

    I can hear the hard drive spinning up for about two min, then is spins down (almost sounds like the drive powered off), then is spins back up again for a bit and repeats. I leave it on for about 10min and the drive is now spinning constant-same "Powering up screen"


    I have repeated the whole process 2 times. Same exact results both times.
    Frustrated. Help.

    8 hours wrapped up in this and the wife is yelling for me to put the box back together!

    I should mention I never hooked our Tivo up to the phone line (we got it brand new about 430 days ago) its a little sluggish in its operation but works--not sure if that has any effect.
     
  2. Apr 6, 2006 #5122 of 11850
    FieryRobot

    FieryRobot Blue Steel

    51
    0
    Dec 13, 2005
    Bay Area, CA
    OK. I just finished guided setup (I had to go out for a while). But before I do any hacking, it seems that I'm not getting any channels from the satellite below 70. All my other channels are there, just not my SD locals... any idea on that one?
     
  3. Apr 6, 2006 #5123 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    the only tivo drives i have seen have been all set to cable select... try changing the jumpers to cable select and let us know how that works....
     
  4. Apr 6, 2006 #5124 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    yep... check out the zipper wiki troubleshooting guide.....
    ...Call 1800directv (1-800-347-3288) and access extension 721 which will reenable the channels....
     
  5. Apr 6, 2006 #5125 of 11850
    MrJustice

    MrJustice New Member

    5
    0
    Apr 6, 2006

    Advertisements


    Switched to CS..same thing.

    However when I looked up the jumper settings I just found out that the new drive im trying to use is a freaking 60GB not an 80GB (the dang 6 looks like an 8).

    But like I had mentioned, before running the zipper, I had this drive back in the tivo. It ran in there for about a week before I could get back at it. So its a valid image..im surprized there wasnt some sort of trouble pre zipper...
     
  6. Apr 6, 2006 #5126 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    do you have an instacake image....because as far as i know you CANT downgrade drive size... when you DD an image....
     
  7. Apr 6, 2006 #5127 of 11850
    MrJustice

    MrJustice New Member

    5
    0
    Apr 6, 2006
    I dont. I will get in big trouble with the wife if I wipe the season passes. Are you thinking I should redo it with a same size or bigger drive?
     
  8. Apr 6, 2006 #5128 of 11850
    FieryRobot

    FieryRobot Blue Steel

    51
    0
    Dec 13, 2005
    Bay Area, CA
    Ugh. I was hoping to avoid calling there and playing dumb. But I did it. They're back. But I zipped the drive, put it in the tivo and it didn't auto-reboot. So I can't connect to it. Just like before.
     
  9. Apr 6, 2006 #5129 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    what are you trying to use to connect to it.... wireless? wired? serial ppp?
     
  10. Apr 6, 2006 #5130 of 11850
    FieryRobot

    FieryRobot Blue Steel

    51
    0
    Dec 13, 2005
    Bay Area, CA
    I have a FA120 plugged into it that goes to my airport express. I know that part works as I was using it before when I had double-zipped it (the only time it actually enabled it and auto-rebooted). The light is not on so I know the USB port is not functioning.
     
  11. Apr 6, 2006 #5131 of 11850
    MrJustice

    MrJustice New Member

    5
    0
    Apr 6, 2006
    Im gonna do a single drive back up with Tiger tools of the original and just zipper that. **crosses fingers**
     
  12. Apr 6, 2006 #5132 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    im crossin mine too...lol.... good luck i hope it works....

    btw... why are you going to a smaller drive????
     
  13. Apr 6, 2006 #5133 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    there was a post about the HR10-250 and that alot of the adapters dont work because it is touchy..... i dont remember if the FA120 was included or not... let me research that and i will edit this post when i find it...


    *****EDIT*****
    i found the answer to what adapters are compatible since the list is smaller for the HR10-250.... it is here Compatible HR10-250 USB Devices..... and the good and bad news is that the FA120 is compatible... so i hate to say it.... i have no idea what your problem is with the adapter.... the only thing i can think of is to try using a serial null modem cable to get a bash prompt and run the tweak.sh script.... then reboot and insert the adapter.... I have a DSR704 and a DVR40 and i couldnt get the USB200M i borrowed from a friend or the wireless adapter i bought, and later returned.... (i cant remember the model it was but i do remember that it was listed as compatible and i saw that other people had said it worked....) i then made a serial ppp cable and ran the script..... then when my FA120 i had ordered finally came in, it was recognized immediately....
     
  14. Apr 6, 2006 #5134 of 11850
    FieryRobot

    FieryRobot Blue Steel

    51
    0
    Dec 13, 2005
    Bay Area, CA
    I just mounted my tivo drive via linux in my PC and the /etc/resolve.conf didn't have any of the settings the zipper is supposed to put in there.

    Furthermore, the script writes to /etc/hosts (not /tivo/etc/hosts). This seems very odd because it means it would affect my booted linux system, which is futile.

    Also, any attempt to ls /tivo/hacks yields an Input/Ouput error. I can autocomplete it in the shell, so it knows its there, but I can't do anything with it. It's in some funky state.
     
  15. Apr 6, 2006 #5135 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    as i understand the process.... the script will write to the /etc/hosts after the zipper is run and it auto-reboots and applies the ip settings....
     
  16. Apr 6, 2006 #5136 of 11850
    FieryRobot

    FieryRobot Blue Steel

    51
    0
    Dec 13, 2005
    Bay Area, CA
    Well, but my point is that the zipper script is writing to the local hosts file, which can't be right. The zipper isn't run on the tivo.

    Anyway, I can't delete the hacks directory. Nor can I ls it, or examine it in any way. And apparently this linux disk has no fsck.
     
  17. Apr 6, 2006 #5137 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    the zipper.sh script mounts the tivo root directory then installs the items in the apropriate directories found in that root directory which would be the hosts file in the /etc directory.... and as to the hosts file... i am using the FA120 on the tivo i pulled this info from... but here is the contents of my hosts file....
    i don't think this is the problem..... i would still try the serial null modem cable... it costs about 7-10 to make one.... and it is really easy
     
  18. Apr 6, 2006 #5138 of 11850
    solsurfer

    solsurfer Member

    88
    0
    Mar 17, 2003
    LA, CA
    Hmm. Neither worked for me. Perhaps Joe isn't installed properly? I hate to be dense but is there a window program I can use to edit the file and then ftp it back up to the box? Or a different set of linux commands? I can see the file in there, just not sure how to modify it.
     
  19. Apr 6, 2006 #5139 of 11850
    Phe0nix

    Phe0nix New Member

    69
    0
    Nov 17, 2005
    Now that i've installed Zipper and all the other hacks that i feel i would need and
    it's all configured to my liking , i was wanting to make an image so if i ever needed
    to start over i can boot to my PTV boot cd and insert my newly made "tools cd"
    and run the zipper and when prompted install an image i'll have one that already
    contains ( zipper,hackman,Tserver and the 6.2 S/W ) everthing i need rolled all
    up in 1 and when prompted by zipper to reboot i'll just shutdown and plug in
    the Tivo and watch tv on a preconfigured system.

    That's if you can use an image in the fasion ( sort of like a system restore CD for a PC ).

    By the way i just added the TivoCommunity theme and was wanting to add more if there are any.


    Thanks
     
  20. Apr 6, 2006 #5140 of 11850
    MATT1981M

    MATT1981M Cellphone Junkie

    273
    0
    Jan 19, 2006
    Just this...
    YES.... that is what i do.... use Metapad it has the basic look and feel of notepad only it wont add extra lines or any of the bs notepad will... just make sure to rw before you ftp the file back over to the tivo.... otherwise it wont work.....
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements