Hacking your Series 2 DTivo just got a WHOLE lot easier...

Discussion in 'TiVo Underground' started by Gunnyman, Oct 16, 2005.

  1. Jan 13, 2006 #2621 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005

    Advertisements

    Hey guys need a little help, i followed mastersav directions for zipper to the T but im hanging on the powering up screen. Everything installs fine image and tools part. I have tried burning new cds I use nero 7 ultra edition i even tried burning in different formats. My ptv image is the one for the sd-dvr40. I even tried booting the tivo without linksys 200m in. I even tried loading the image to the drive with multiple computers. Tivo just sits at powering up for days. Hard Drive in tivo occasionly starts cranking then sits for a little then starts cranking again.

    Tivo: hughes sd-dvr40
    Hard Drive: New Seagate 200gb formated with seagate software w/ fat32 partition
     
  2. Jan 13, 2006 #2622 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005
    Also i forgot to add that the tivo was sleepered before on the original 40gb drive but that shouldn't matter right? Because i dont even have that drive in it anymore.
     
  3. Jan 13, 2006 #2623 of 11850
    DarthLister

    DarthLister New Member

    18
    0
    Jan 13, 2004
    Louisville, KY
    OK. With DTV's recently annouced move to lease only, I figured It's be time to either grab one more receiver (only one now) and a new Sa Tivo or a DTivo. I won't do without MVA (don't really care about TTG--nice, though). Question is: which DTVos are hackable to enable HMO and which aren't?

    Apologies if this is covered elsewhere.. Haven't been on in a while.

    Thanks,

    RIch
     
  4. Jan 13, 2006 #2624 of 11850
    rpdre1

    rpdre1 New Member

    273
    0
    Feb 20, 2005
    I use TyTools everyday on my Zipper'd Dtivo. The only catch is TyTools won't extract encrypted recordings (recordings you have before you ran the Zipper).
     
  5. Jan 13, 2006 #2625 of 11850
    llowrey

    llowrey New Member

    15
    0
    Nov 11, 2005

    Advertisements

    I got a kernel from jasch, gzipped it, and loaded it on my zipper CD as vmlinux.px.gz. I ran the zipper on a fresh PTV InstantCake image and still got the blank white screen. This time I noted the following on the serial console.

    Code:
    Boot failed reason=65
    Service number is 521000190CBXXXX.
    What is password?
    I then tried restoring the InstantCake image and then manually doing...

    dd if=vmlinux.kx-3.1.5.hacked of=/dev/hdc7

    Still got the white screen and the same message on the console.

    Should I conclude that my "hacked" prom isn't hacked?
     
  6. Jan 13, 2006 #2626 of 11850
    rpdre1

    rpdre1 New Member

    273
    0
    Feb 20, 2005
    hmmm is 6.1 on that instantcake cd? do they sell instantcake for 6.1?

    you have to make sure you are restoring a 6.1 not 6.2 image.
     
  7. Jan 13, 2006 #2627 of 11850
    llowrey

    llowrey New Member

    15
    0
    Nov 11, 2005
    Yeah, it's an R10 specific version of InstantCake. When restoring the image it listed the full 6.1 version number. The image works perfect if I leave it alone.
     
  8. Jan 13, 2006 #2628 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    You dd'd it to the wrong location. Your kernel partition is hdc6 (assuming you correctly identified your root partition is hdc7).
     
  9. Jan 13, 2006 #2629 of 11850
    webbuzz

    webbuzz New Member

    16
    0
    Jan 11, 2006
    Atlanta, GA
    I did the following

    uninstalled tweak.sh

    used smartFTP to transfer tweak.sh from Rbautch's file

    ran tweak.sh

    Everything said it was installed, like the first time. It asked if I wanted tivowebPlus installed. I answered yes. It said it was installed


    I will try it again in the morning.

    Thanks again for your help and patience.
     
  10. Jan 13, 2006 #2630 of 11850
    stingerxxx

    stingerxxx New Member

    25
    0
    Jun 24, 2005
    Hey I was wondering, Can zipper still work without networking, i havent got a usb to eternet adapter yet.
     
  11. Jan 13, 2006 #2631 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005

    Ok guys turned I was formating/partition the drive wrong, I used the seagate software that came with the drive, I was choosing to format for use with xp when i did the 8th time i choose windows me and worked perfectly! I was playing around with it for a few hours setting up season passes and for it to stream to my xbox which works damn well! The only problem is like after a hour I was just watching seinfield and the dam think reset and got stuck on powering up screen so i unplugged it for 30 seconds and plugged it back in. Now it just sits at the unleashed/almost there screen. I reset the tivo many of times after installing hacks so i dont think that anything changed. Any help would be greatly appreciated.
     
  12. Jan 13, 2006 #2632 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005
    Ok this is so weird i just let it sit for fives min. with the power and ethernet unplugged, plugged them back in and its working fine again. Weird but Cool!!!
     
  13. Jan 13, 2006 #2633 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    No.
     
  14. Jan 14, 2006 #2634 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005

    Alright I can't figure this out why does my sd-dvr40 keep restaring then hanging in the middle of watching tv please read my past posts, there only like 5 above this. Ill be watching tv then it will ramdomly restart in the middle of the program and hang on powering up. . . If pull the power cord and leave it unplugged for a couple minutes it will boot up fine and then do the same thing all over again. Anyone who has had this problem please help, tell me whats wrong! Whats weird is that everything works completly fine telnet, ftp, tivoweb, and then all of a sudden it will reboot randomly. Any Help would be greatly appreciated!
     
  15. Jan 14, 2006 #2635 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005
    oh bye the whey the r15 sucks. . . Directv gave me one to replace my Hughes sd-dvr40 because the sleeper hack would randomly come up with the serious error green sceen. At first I was excited because its got a big hard drive but after using it for a month and bringing my broke ass sd-dvr40 out of the closet and doing the zipper hack to it I am again in love with tivo!!!
     
  16. Jan 14, 2006 #2636 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005
    Hey keep this on the dl but why does my once broke ass tivo get tv when im not paying a extra $5 for it?
     
  17. Jan 14, 2006 #2637 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005
    Alright somebody please help I was just watching tv and the tivo reset in the middle of a show, booted up and for the first time went to a green screen "you know a serious error has occured" it sat the for about 5 min. the reset again and now is stuck at powering up screen.
     
  18. Jan 14, 2006 #2638 of 11850
    boostin4hp

    boostin4hp New Member

    14
    0
    Jan 20, 2005
    Update. . . I unpluged the power cord once again and plugged it back in after a couple minutes and every thing is fine but I'm sure it will do the same thing again in a little bit, everything is functional that I can see telnet, ftp, tivoweb, etc. What is going on here?
     
  19. Jan 14, 2006 #2639 of 11850
    hpfanatic

    hpfanatic Member

    42
    0
    Jan 5, 2002
    Pacific NW
    I have a HR10-250 that I just zippered twice. I am trying to use a Linksys USB200M adapter, but none of it's lights come on. I have rebooted the Tivo with it in, rebooted with it out then put it in, etc.. and nothing. I tried plugging in an old MS wireless one that works with my other regular SD DTivos, and the light comes on for a second, then goes out. Will neither one of them work with the HR10-250? I don't have a FA120. Is there a compatability list for adapters and this Tivo somewhere?
     
  20. Jan 14, 2006 #2640 of 11850
    SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    It probably has to do with a dieing HD not The Zipper. Look in the Upgrade Forum for further help. :)
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements