1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Guided setup can’t find DVR, known issue?

Discussion in 'TiVo Mini' started by Roy Brotherhood, Nov 13, 2017.

  1. ej42137

    ej42137 Well-Known Member

    2,721
    148
    Feb 15, 2014
    Los Angeles
    Here are the situations that cause "DVR not found" for me:
    1. Network issues, such as a switch powered off or a cable unplugged.
    2. IGMP snooping being turned on in my Netgear switches.
    3. Internet issues preventing communication with the TiVo servers, or the servers themselves being offline.
    4. Having "Video Sharing" and "Downloads Allowed" turned off in Device Preferences at tivo.com.
    5. Having more than 12 devices in my tivo account with "Video Sharing" and "Downloads Allowed" turned on at the same time.
    6. Not having run Network Connect twice and rebooting the TiVo I'm trying to connect to.
    7. The Mini not yet activated. (I'm sure it wouldn't work with the TiVo not activated, but I've never owned a TiVo that didn't have Lifetime service activated before I opened the box.)
     
  2. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    5,285
    484
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    This one seems to be hitting a lot of users that post issues with this.

    Scott
     
  3. ke3ju

    ke3ju Ed Ludwig

    60
    9
    Jan 4, 2004
    Seminole, FL
    Number 6 fixed this for me. I think the Roamio didn't have authorization from the TiVo mother ship until I forced a connection. I have another mini on the way. I will do number 6 before going through the guided setup and see if that makes it work out of the gate.
     
  4. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    10,082
    1,099
    Nov 25, 2003
    Yep, that's a pinned thread in the Mini forum (if awfully titled) for a reason.
     
    ke3ju likes this.
  5. ke3ju

    ke3ju Ed Ludwig

    60
    9
    Jan 4, 2004
    Seminole, FL
    I followed the direction that came in the box instead...

    Sent from my SM-G900V using Tapatalk
     
  6. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    10,082
    1,099
    Nov 25, 2003
    Then what was the following comment in reference to?
     
  7. ke3ju

    ke3ju Ed Ludwig

    60
    9
    Jan 4, 2004
    Seminole, FL
    Meaning, I followed the directions that came in the box, and that didn't work, but what was posted here did. Sorry for the confusion.
     
    krkaufman likes this.
  8. BenG

    BenG New Member

    3
    1
    Dec 14, 2017
    The IGMP issues struck a resonant chord here. I'm using Google WiFi, which famously messes with multicast transmissions on the local network, among other things. I did try using another router to eliminate the Google WiFi as being the entire problem. Ah, but it is a Netgear router so I'm going to have to dig in to see whether it has IGMP snooping configurability. Thanks to ej42137 for bringing this useful information to the thread.
     
    ke3ju likes this.
  9. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    11,344
    1,251
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    With R8000: Advanced/Setup/WAN Setup. Uncheck box. Apply.
     
  10. eric29210

    eric29210 New Member

    6
    0
    Jan 15, 2018
    I'm having the same issues as most of the others on this thread... even after following all the advice of ej42137 -- V70 - TiVO DVR Not Found. Additionally, I've gone so far as to remove my Tuning Adaptor from the equation & wiring my Roamio DVR to my router via Ethernet cable. Here's what I've currently got:
    Roamio DVR wired directly to my Linksys EA4500 router via Ethernet cable.
    TiVO Mini wired directly to my Linksys EA4500 router via Ethernet cable.
    DVR is connected to cable entering the house through a powered splitter.
    I've rebooted everything (DVR, Mini, router, modem) half a dozen times.
    I've performed #6 of ej42137 suggestions three times.
    I have no idea on the IGMP Snooping issue -- I've pulled up the Linksys site for my router & I don't see anything regarding IGMP.
    By the way, I've been fighting this issue on & off for the past week. I've contacted TiVO support via My Account, but thus far they haven't responded. I know for a fact that this has been an ongoing thing for at least 3 years now, so you'd have thought TiVO would have some sort of definitive fix by now.
     
  11. hairyblue

    hairyblue A good Man

    1,826
    132
    Feb 25, 2002
    Mobile, AL
    I've had the same problems. My set up:

    Roamio OTA
    Mini A93-(now)
    Premiere

    The Roamio and Mini are wired to same Asus Router.

    I have gone through 4 Minis. The first one didn't work, they sent me another one that did for a while, but stopped after about a month. Then they sent me another one that didn't work. At this point the customer service guy told me there was a known issue with the Mini model I had. He said they had hundreds of tickets for this model. He got permission to send me an A93 model which they did 2 days ago. It is currently working. Thank you so much.

    The Mini model I had before was an A92.

    I went through the same scripted trouble shooting you guys did and it didn't help. It has to be a software problem with that model.
     
  12. eric29210

    eric29210 New Member

    6
    0
    Jan 15, 2018
    The Model Number on my Mini is TCDA92000, so I'm guessing this is the "92" you're referring to.
     
  13. hairyblue

    hairyblue A good Man

    1,826
    132
    Feb 25, 2002
    Mobile, AL
    My old Mini was a 92. The one I have now is a 93, and it is working...so far.
     
  14. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    10,082
    1,099
    Nov 25, 2003
    Correct
     
  15. BenG

    BenG New Member

    3
    1
    Dec 14, 2017
    I have a 95, so don't count on a model upgrade magically solving your problems.
     
  16. eric29210

    eric29210 New Member

    6
    0
    Jan 15, 2018
    I was afraid someone would say that -- I was just about to order a 93 from "Weaknees", since it seems they are just about the only place that carries the old style Minis. Thanks.
    Okay, just checked & it appears the "95" is the Mini Vox. I have no idea what glitches they have going on.
    It has now been 2 solid weeks since I presented my dilemma to TiVO support & I have STILL not heard a thing from them in response!!! As much as I like my TiVO Roamio, I'm becoming disenchanted with TiVO in general & especially their support staff!
     
    Last edited: Jan 20, 2018
  17. eric29210

    eric29210 New Member

    6
    0
    Jan 15, 2018
    Okay, yesterday I managed to come by a "93 model" TiVo Mini cheap, so I thought I'd give it a try. Sure enough, after registration, it installed "almost" without a glitch! The ONLY issue I had was this morning, roughly 24 hours after the initial setup, I had a message saying I either had to upgrade my TiVo Roamio or downgrade this Mini. Well, I followed the directions for upgrading the Roamio, but couldn't find the App that was called for in order to perform the upgrade, so I decided to downgrade the Mini. As claimed, the downgrade took about an hour, & then I had to run through setup again -- everything went exactly according to plan, miraculously! I'm pretty sure that upgrading my Roamio would have wiped everything clean (recordings, etc.), but I checked for the App, anyway, just to see if it existed. Now I'm curious as to why I couldn't get the "model 92" to work! I'm also interested in whether or not a Mini VOX would be viable -- can it be "downgraded", & if so would it lose the "VOX" feature?
     
  18. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    11,344
    1,251
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Voice is a Hydra feature.
     
  19. eric29210

    eric29210 New Member

    6
    0
    Jan 15, 2018
    I suspected as much -- thanks. I don't know enough about Hyrda.
    Do you have any idea as to why I had to either upgrade my Roamio or downgrade the Mini? The Roamio is a Series 5 that's been connected for a couple of years now, so the soft/firmwares SHOULD be up to date. I'm also still bummed that I can't get the "model 92" Mini to work.
     
  20. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    11,344
    1,251
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    The host and its Mini boxes must run the same software. Be glad you had a choice. My only v1 Mini is in a box, but I have a Mini VOX and a Roamio Hydra host that I use for testing. As shipped, a Mini VOX has Hydra software, and any new Roamio or Bolt boxes install it during the first guided setup.
     

Share This Page