Forum sluggishness happening more frequently

Discussion in 'Forum Operations Center' started by astrohip, Jul 28, 2020.

  1. astrohip

    astrohip Well-Known Raconteur TCF Club

    15,743
    5,602
    Jan 6, 2003
    Houston/Bren...

    Advertisements

    I've been having forum issues over the last few weeks, and lately (last few days), they're getting more regular. It's not an Internet issue, as I regularly access this site from two places, with two totally unrelated ISPs.

    Long delays in loading, new posts sitting with those gray blinking things for 10-20-30 seconds at a time. Marking a forum READ sometimes is quick, at other times takes 5-10 seconds.

    The forum became incredibly snappy when you made that huge upgrade a few years back. I'm starting to feel like it's becoming pre-upgrade feeling.

    Is it just me?
     
  2. Mike Lang

    Mike Lang Administrator Staff Member Administrator TCF Club

    8,800
    1,722
    Nov 17, 1999
    Seems quick as usual for me.
     
    astrohip likes this.
  3. JandS

    JandS Well-Known Member TCF Club

    3,144
    1,040
    Oct 1, 2010
    East of Seattle
    I have noticed a slowdown too, about 2-4 weeks maybe. I put it down to opening multiple tabs in Firefox 78.0.2 (oops, I see there's a 79 out now, will confirm one way or the other tonight or tomorrow.

    Win10, 1909

    My SOP is to open a specific forum, then right-click to open multiple threads of interest in a new tab, sometimes 8, 10, 12.

    Lately each new tab is slow to open, the tab header eventually shows the thread title but there's a little back-and-forth blue icon to the left while the tab finishes opening. During this time the vertical scrolling display gets choppy, like the tabs opening is eating all the cpu. When each tab finally opens the choppy display resolves itself.

    I use NoScript and AdBlock Plus. I have Facebook.net and .com "Untrusted" in NoScript.

    I've noticed that Twitter embeds often take more time than usual to show up.
     
    astrohip likes this.
  4. JandS

    JandS Well-Known Member TCF Club

    3,144
    1,040
    Oct 1, 2010
    East of Seattle
    I just timed opening original forum tab plus 5 additional tabs and the blue ball "waiting" icon in the tab title space is actually doing a metronome, one second for each transition left to right and back. So it was 5 seconds to open 5 tabs.
     
  5. Jun 6, 2021 #5 of 14
    NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    13,225
    4,293
    Apr 19, 2012
    sweet home, al

    Advertisements

    mike, were you aware the forum has been sluggish all day, even throwing 502 sever down messages a few times?

    it's hit or miss, but has mostly been an unpleasant experience today, and appears to be getting worse, in case you weren't aware.
     
    Random User 7 likes this.
  6. Jun 6, 2021 #6 of 14
    Mike Lang

    Mike Lang Administrator Staff Member Administrator TCF Club

    8,800
    1,722
    Nov 17, 1999
    No, I’ve been on & off all day without issue and there haven’t been any other reports.
     
  7. Jun 6, 2021 #7 of 14
    NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    13,225
    4,293
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    terpfan1980 and pdhenry like this
     
    Random User 7 likes this.
  8. Jun 6, 2021 #8 of 14
    kaszeta

    kaszeta $nullstring TCF Club

    33,757
    7,464
    Jun 11, 2004
    Grantham, NH
    Yeah, it's been almost unusable for me today, with the occasional page fetch taking minutes.
     
    NorthAlabama likes this.
  9. Jun 6, 2021 #9 of 14
    Mike Lang

    Mike Lang Administrator Staff Member Administrator TCF Club

    8,800
    1,722
    Nov 17, 1999
    Weird, I just checked again and not a single email. When we have a widespread outage or slowdown there are usually a bunch of emails.
     
  10. Hank

    Hank AC•FTW TCF Club

    26,189
    2,741
    May 31, 2000
    Boston, MA
    I’ve has bouts of many slow loading pages and images all day, but no server errors.
     
  11. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    13,225
    4,293
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    things seem to be flying now.
     
  12. stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    42,943
    15,723
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    When TCF is slow or unresponsive, as it was yesterday, I don’t think to email, as it is a frequent occurrence. I just chalk it up to Suckuri (my spelling) and go find something else to do. If the site owners aren’t being notified of frequent 402 errors by Suckuri, then perhaps it’s not the right choice.
     
  13. kaszeta

    kaszeta $nullstring TCF Club

    33,757
    7,464
    Jun 11, 2004
    Grantham, NH
    Yeah, I got quite a few Sucuri notices yesterday.

    sucuri.png

    Things seem to be working fine now, however.
     
    NorthAlabama and HerronScott like this.
  14. hummingbird_206

    hummingbird_206 Retired

    12,549
    2,733
    Aug 22, 2007
    Valley of...
    I'm getting lots of the Sucuri notices today
    upload_2021-6-8_12-46-6.png
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements