Fall update - TiVo transfers broken?

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by rbenotti, Oct 8, 2007.

  1. Oct 8, 2007 #1 of 55
    rbenotti

    rbenotti Member

    172
    0
    Oct 22, 2003

    Advertisements

    Hi all!

    I just used my TiVo since the fall update (yes, it's been sitting a little while)

    Anyway, I tried using TiVo desktop (2.3) and I no longer can "see" my TiVo. I verified it is still on the network, but no dice. TiVo desktop says "there is no available TiVo (or some such)"

    I also tried installing 2.5 on a cleanly installed machine, added my media key, and still nothing.

    Please keep in mind, a few weeks ago, I was able to connect with the 2.3 desktop, and transfer a show.

    Both systems running XP, with the firewall off.

    Any ideas?
     
  2. Oct 8, 2007 #2 of 55
    djliquidice

    djliquidice New Member

    77
    0
    Dec 4, 2002
    are your tivos online? can they update after the fall update?
     
  3. Oct 8, 2007 #3 of 55
    rbenotti

    rbenotti Member

    172
    0
    Oct 22, 2003
    I ran a network test, and the TiVo was able to connect to the TiVo servers.

    I just can't transfer shows to either PC. They don't "see" the the TiVo
     
  4. Oct 8, 2007 #4 of 55
    hsfjr

    hsfjr (no subject)

    27
    0
    Apr 13, 2002
    SDV-land...
    Also having problem like this (presumably since 9.1 rollout)...

    I can hit the button in Desktop(2.5) to try to bring up the list of programs on my Series2... begins to say something about "1 of n programs" but then fails with error...

    I've had too many variables in the mix and not enough time to isolate each one...
    (and too many variables to begin a thread on a possible issue... but now that I see others having the same trouble...)

    I know that all need to be 9.1 for MRV (which is not yet enabled from the mothership and is not the stated issue since MRV is TiVo to TiVo)... but that shouldn't break pre-existing ability to move a program from a Series2 to PC...

    [And I see the note on the download page that seems to be about installing Desktop2.5 onto Vista installed over XP with Desktop2.4... so that doesn't seem to apply to me since I am having the experience on an XP machine... but I might run that thing anyway... what more could break?...]

    And... I just moved to a new house/state... added a TiVoHD... added wireless connections to TiVos... added PCs to house... Another possible variable in my situation: I have Vista PC's on the LAN now, and had to install some LLTP [or somesuch - LLNP?] patch to XP machines to have them show in Vista's "network view"...

    They all connect to the mothership for guidedata, but I haven't even gotten around to trying to hit them with the browser yet...

    So for the most part I am waiting for the next [smaller] switch to be thrown in November... and hoping I can figure it all out...
     
  5. Oct 9, 2007 #5 of 55
    bobfrank

    bobfrank Active Member

    471
    155
    Mar 17, 2005

    Advertisements

    Same problem here. This was working perfectly prior to 9.1. I had copied several programs from the TIVO to my PC just the day before receiving 9.1.

    I have found that the problem comes and goes, although mostly comes. Restarting Desktop 2.5 will result in the list of programs working once or twice out of ten restarts. No reason for the difference.

    I'm primarily running Vista, but the problem is the same on my XP installation. Using Desktop 2.5.275381 if that makes a difference.
     
  6. Oct 9, 2007 #6 of 55
    Bringo

    Bringo New Member

    2
    0
    May 1, 2005
    I am on a Mac and the TiVo Transfer application is also no longer able to tranfer files from my TiVo's to my Mac. This started with the Fall Update. TiVo Transfer Version 1.0.1 (047)
     
  7. Oct 9, 2007 #7 of 55
    FrodoB

    FrodoB Member

    291
    3
    Jan 3, 2005
    Middleton, WI
    If you go into the TiVo Server properties in TiVo Desktop, is your proper network adapter selected? I have a problem occasionally with Desktop 2.5 that it forgets that I want to use my actual Ethernet adapter rather than the virtual ones from VMWare (I keep XP installed in a VM on my Vista 64 box for work VPN purposes). When the connections to boxes fail, invariably I look and it was trying to use a VM virtual network.
     
  8. Oct 9, 2007 #8 of 55
    greg_burns

    greg_burns Now in HD

    6,392
    2
    May 21, 2004
    Slower...
    Can you guys connect via the https web page?

    https://<your tivo ip>

    username: tivo
    password: <your media access key>
     
  9. Oct 9, 2007 #9 of 55
    rbenotti

    rbenotti Member

    172
    0
    Oct 22, 2003
    Thanks for the info, but nope, it is using the wireless adapter. Even disabled the wired adapter & tried i. No luck.
     
  10. rbenotti

    rbenotti Member

    172
    0
    Oct 22, 2003
    Can I ping the server by IP address, yes.

    Can I connect via https - no. Page can't be displayed.
     
  11. ACraigL

    ACraigL Member

    716
    1
    Feb 12, 2003
    I just stumbled across the same problem. I can access both tivos over http but it through TivoDesktop got to "44 of 111" and then stated:

    There was an error while attempting to retrieve data from the selected DVR.

    Tivo Desktop is unable to contact the DVR. This could be due to network problems, or the DVR might not be set to allow transfers. To check the DVR settings, go to www.tivo.com, then select "Manage My Account," and "DVR Preferences."


    This is definitely new with, and a result of the new update. No question. :(
     
  12. bobfrank

    bobfrank Active Member

    471
    155
    Mar 17, 2005
    Yes I can.

    I can also get the list of programs to record from TiVo Desktop sometimes, but not consistantly.

    Prior to 9.1 TiVoDesktop was working smoothly.
     
  13. rbenotti

    rbenotti Member

    172
    0
    Oct 22, 2003
    I tried restarting my TiVo manually, and the first time it hung (could ping the IP, but it never fully started). Tried again, and this time both machines can access/transfer.

    Must have an underlying issue on mine though.....
     
  14. tender82

    tender82 New Member

    4
    0
    Jan 5, 2007
    Same problem... with a twist.

    2 computers at one house. One accesses my show list perfectly, the other (my laptop) used to access perfectly until the 9.1 rollout. Now, It comes up with a "There are No Tivo DVRs on this network."

    I tried the website with my laptop and it worked and showed my list of shows.

    Thoughts?
    TT
     
  15. rbenotti

    rbenotti Member

    172
    0
    Oct 22, 2003
    On thing I noticed in my testing last night. With the TiVo server stopped, I have mixed results connecting. Once I start the TiVo server service, the desktop seems to connect more reliably.

    Maybe that is by design, I don't know.

    That's what I've seen anyway.
     
  16. Moral_Munky

    Moral_Munky New Member

    3
    0
    Feb 5, 2003
    I have the TTG for Mac and i have not had a problem with the software seeing he tivo or getting the now playing list and all the information, but when you download a show it titles the download the actual file name and does not pull the info about he show to the file on the computer.
     
  17. mearlus

    mearlus Member

    186
    1
    Nov 1, 2004
    Madison, WI
    I just noticed this since I got this update last week. Tonight was the first night I tried to download from both Tivos and I get the exact same message. "44 of 76" though... This is pretty frustrating as I paid for the Tivo Desktop Plus so I could have some shows on my ipod.
     
  18. CuriousMark

    CuriousMark Forum Denizen

    2,620
    3
    Jan 13, 2005
    SoCal
    I saw this problem last night also. So I opened the web page access to the TiVo (https://192.168.2.104 on my network) and it filled in, but slowly. So I closed Tivo Desktop, re-opened it and tried again, but with the web page open in the background, and it didn't fail. After that it worked normally. It appears that the slow response of the server in the TiVo is allowing Desktop to time out. Desktop won't clear the error unless you actually close and re-open it, but if you do and try again, it may work.
     
  19. mearlus

    mearlus Member

    186
    1
    Nov 1, 2004
    Madison, WI
    Last night I did try closing and opening again shortly afterwards with no luck. I let be and went to bed.

    This morning I went and opened up Tivo Desktop to see what would happen and the list populated. I have a couple shows transfering out of it when I left for work.

    I think the slow response may well be the issue. I did notice when doing MRV from one tivo to the other the now playing list of the 2nd tivo did take a bit longer to load than previously. My wife backed out of it while it was blank because she thought it was broken. I told her to go back and give it a minute. It started to load slowly.

    I hope this gets fixed :-\
     
  20. bmel

    bmel New Member

    48
    0
    Apr 19, 2003
    from roxio:

    Thank you for contacting Roxio Technical Support



    We have confirmed that recent TiVo Fall 2007 Software Update for the TiVo unit has caused the TiVo files not appearing correctly in the TiVo Transfer window and burning to DVD stuck at 0% or 1%.



    We have provided the information to TiVo and are currently working on a fix for the issue and will provide an update on our website as soon as we can.



    Thanks for contacting Roxio Customer Care. Let us know if you need further assistance on this issue by clicking the Update button.



    Regards,



    Roxio Technical Support
    http://support.roxio.com
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements