extended loss of 1 satellite- signal

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by dcorbin, Aug 11, 2007.

  1. dcorbin

    dcorbin New Member

    48
    0
    Mar 31, 2002
    Georgia
    I have a Sony T-60, and it's been doing well for quite some time. It's hooked up to 2x4 mutliswitch which in turn is hooked up to an 18" dish w/ dual LNB.

    Lately, we've been seeing to symptoms that I assume are the same problem. Numerous programs that are "way shorter than they should be", and frequently while we're watch we get the magical "Search for signal on Satellite 2". This signal will hang on the screen for hours at a time. There are no storms nearby, and I believe my view to the satellite is unobstructed (plus, it's always #2).

    I've checked my connections and I swapped the two inputs at the multi-switch (the problem continues on Sat#2).

    So, the question is, which component is most likely the problem? Are there any other diagnostic steps I can take before buying replacement equipment?

    Thank,
    David
     
  2. rbtravis

    rbtravis New Member

    1,457
    0
    Aug 9, 2005
    Parker, Co....
    Most likly your problem is the 2x4 Multiswitch I have had 4 go out on me
     
  3. JimSpence

    JimSpence Just hangin'

    30,905
    36
    Sep 19, 2001
    Binghamton, NY
    Yes, try bypassing the multiswitch to see if the problems persist. If the problem stays with Sat 2, then I would have to say that tuner 2 has failed.
     

Share This Page