"Error loading series data"

Discussion in 'TiVo Help Center' started by KeepingUp, Jan 8, 2021.

  1. KeepingUp

    KeepingUp New Member

    27
    0
    Jan 9, 2005
    Michigan

    Advertisements

    My Bolt plus is giving an error message: "error loading series data" as the final step in the "loading ..." step of the maint call. It then "fails" the maint call, scheduling a repeat call for an hour later , (for a repeat fail) Eventually the Bolt will refuse to record because of the repetitive maint fails. Tivo support is not helpful.
     
  2. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,137
    645
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    You didn't say how long this has been occurring, but there's been reports that rebooting your Modem and/or router can clear things like that up.

    -KP
     
  3. KeepingUp

    KeepingUp New Member

    27
    0
    Jan 9, 2005
    Michigan
    It has been happening since 12-22-20.

    I have booted everything several times.
    Every other function of the Bolt is working fine, it talks to the minis and connects to get the guide. I believe that the problem is rooted in the database.
    For some reason it gets an error midway in loading what it downloaded on the maint connection. I have a hard time believing that is a network problem.
    All of the rest of my Tivos also are on the same network, and work fine.
     
  4. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,137
    645
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    There has also been reports that simply changing the IP Address of the TiVo has cured a similar problem.

    -KP
     
  5. KeepingUp

    KeepingUp New Member

    27
    0
    Jan 9, 2005
    Michigan

    Advertisements

    The Bolt is communicating j fine. It makes the call, downloads data, ends the call. And then begins to load the data. It is "loading" when it gets the error.
     
  6. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,137
    645
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    OK.

    -KP
     
  7. GBL

    GBL covert opiniative

    2,068
    135
    Apr 20, 2000
    Twin Cities, MN
    In the past fixing this error involved re-doing guided setup twice, once with zip code '00000', then again with your correct zip code; this used to clear out any index data and gives you a fresh start. YMMV.
     
  8. KeepingUp

    KeepingUp New Member

    27
    0
    Jan 9, 2005
    Michigan
    Thanks GBL
    My searches never showed this action. Is this a recent solution?
    I am planning to make one more call to Tivo support, and then try this.
    Would you also suggest to clear guide data & to do list prior to the Guided Setup?

    thanks again
    John
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements