Endpad not running

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by SJC, Aug 20, 2007.

  1. SJC

    SJC New Member

    118
    0
    Mar 21, 2004
    Widnes Cheshire

    Advertisements

    I had Endpad running until a couple of days ago when Tivo wiped out my hack directory.
    I have now reinstalled it (I think) but it does not seem to be running.
    I couldn't remember if Endpad should go in /var/hack or in /var/hack/tivoweb-tcl/modules/ so I've put it in both places.
    I have added /var/hack/endpad.tcl -e 10 -auto >> /dev/null & to sysauthor and I have rebooted Tivo.
    What have I done wrong?
     
  2. mrtickle

    mrtickle Active Member

    2,824
    0
    Aug 26, 2001
    Birmingham, UK
    Did you remember to chmod +x so that it's executable?
     
  3. SJC

    SJC New Member

    118
    0
    Mar 21, 2004
    Widnes Cheshire
    Thanks for your reply. I believe I did make it executable but anyway I started from scratch a couple of times and endpad appears to be working now , haven't checked recordings yet but endpad log indicates it is running.
     
  4. rog2054

    rog2054 New Member

    32
    0
    Jun 9, 2002
    West...
    my tivo also mysteriously wiped the hacks directory about a week ago (maybe 2).

    i have since reloaded tivowebplus and endpad, following their respective installation guides.

    twp is working fine.
    endpad however does not seem to be playing ball.

    i've found today that the problem is its not running when called from my rc.sysint.author bootup script. the error i'm getting if i run it from a telnet session is:

    which is odd because endpad.tcl DOES exist in that directory, and is set with permissions 755

    any ideas anyone ??


    Thanks
     
  5. verses

    verses TiVoTiVoTiVoTiVoTiVo

    331
    0
    Nov 6, 2002

    Advertisements

    Are you sure it is in /var/hacks/ as /var/hack/ is the directory more commonly used by TiVo hacking guides?

    Cheers,

    Ian
     
  6. rog2054

    rog2054 New Member

    32
    0
    Jun 9, 2002
    West...
    Hi Ian,

    Yes it is definately in /var/hacks - i've just double checked.

    I have my 'makero.sh' and 'makerw.sh' in /var/hack

    but tivowebplus and endpad are in their respective sub-directories off /var/hacks - this is how the installation guide for those addons said to do it.

    i've also double-checked the rc.sysinit.author (called by rc.sysinit) is looking for them in /var/hacks ... it all matches up.

    the bit that is puzzling me is that even from the directory itself it still says it cannot find it
    (even if run as ./endpad.tcl as is sometimes necessary on *nix machines if in the same directory as the target)

    i'm no linux guru but like to think i can find my way around and do basic troubleshooting etc, but this one has me stumped!
     
  7. mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,599
    0
    Jun 2, 2005
    Lancashire, UK
    That usually means you have non-unix line endings, after editing on a PC,
    or not ftp'ing in binary mode.
     
  8. rog2054

    rog2054 New Member

    32
    0
    Jun 9, 2002
    West...
    Super. It is now working perfectly.

    Re-doing the FTP and making sure my ftp client was set to binary first (it defaults to auto but obviously guessed wrong this time).

    I learn something new everyday!

    Many thanks.
     
  9. TCM2007

    TCM2007 New Member

    3,947
    0
    Dec 25, 2006
    It guessed right as it is a text file, that's the problem.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements