EDGE - Issues we're tracking

Discussion in 'TiVo Edge' started by TiVo_Ted, Oct 8, 2019.

  1. TiVo_Ted

    TiVo_Ted Well-Known Member

    521
    2,660
    Oct 3, 2000
    Pleasanton,...
    Firmware update. Hardware is totally fine, and we have access to the new firmware now. We need to integrate, test and certify.
     
  2. KevTech

    KevTech Active Member

    331
    170
    Apr 15, 2014
    And after that is completed I will purchase Edge.
     
    TiVo_Ted likes this.
  3. Pandimensional

    Pandimensional New Member

    4
    6
    Oct 10, 2019
    Ted, have you heard from any edge owners having TA issues? I have several bolts that my Cisco TA works with just fine, but I get a communication error if the TA is plugged either of the USB ports. The edge cannot 'connect' to the TA.

    Thanks
     
  4. TiVo_Ted

    TiVo_Ted Well-Known Member

    521
    2,660
    Oct 3, 2000
    Pleasanton,...
    Yes, I should update my original post. We're investigating a TA problem right now. Our TA simulator works fine, but we've heard that some Cisco TA's in the field aren't working. Can you please send me your TSN via private message so that we can add it to the list of units we are tracking?
     
    shoek and krkaufman like this.
  5. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    18,611
    3,339
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    For new people, a "private" message is a "conversation". :)
     
    krkaufman and TiVo_Ted like this.
  6. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    15,403
    2,773
    Nov 25, 2003
    Just because we suck doesn’t mean that we couldn’t suck a bit less, in just one thread, to facilitate Ted’s being able to remain focused on posts directly related to EDGE issues, rather than having to wade through tangential discussions, increasing the odds of missed posts.
     
    kpeters59, sangs and KevTech like this.
  7. jsessler

    jsessler New Member

    21
    19
    Dec 2, 2002
    So you pick a report with - speculation - not fact. You then inject more speculation. Did you read the Dolby information I posted or is the guessing and speculation easier?

    By the way, I hear TiVo didn't implement Dolby's profile 5 because the number 5, in Numerology, is all about an unwillingness to completely conform, and to have supported it would have meant conforming to Dolby's specs. The contradiction would have caused a black hole to form, ending everything.

    What's great is that TiVo_Ted has confirmed that they will support Dolby's profile 5 (low latency), so I guess my speculation as to why it wasn't included must have been a bit off, or Sony sent Ted a new Master Series TV and a free PS4 Pro.
     
    kpeters59 and TiVo_Ted like this.
  8. ovittocs

    ovittocs New Member

    19
    1
    Oct 7, 2019
    My buddy has exactly the same problem. Tuning Adapter not found on the EDGE with Cox Cable and a Motorola Tuning Adapter.

    TiVo_Ted ?

    Cox support and TiVo support could not solve.
     
    Last edited: Oct 12, 2019
  9. GuysInCT

    GuysInCT TV addict

    74
    10
    Apr 29, 2002
    Norwalk, CT
    Edge arrived during the week, finally had a chance to set it up today. Flawless, all went very well. Just one minor problem: not able to get the remote to work nicely with the Denon (old TiVo remote worked fine with same Denon). The mute button - very tricky - click it once, sometimes Denon mutes, other times it mutes on then off instantly. Tried every code. Almost like it is too reactive.
     
  10. KevTech

    KevTech Active Member

    331
    170
    Apr 15, 2014
    What model was your other Tivo?

    Just wondering if you had an older model that was IR only or the remote was in IR mode.

    You can test by putting your remote in IR mode.

    Press TiVo + Red C holding buttons down until light flashes 3 times for IR

    Press TiVo + Green D holding buttons down until light flashes 3 times for RF
     
  11. philslc

    philslc New Member

    9
    3
    Jun 7, 2002
    Got the Edge OTA installed and noticed it did not find all the channels that are available on my Bolt. Checking antenna signal strength shows Edge only about half what the Bolt shows. Both units are connected to the same outdoor Yagi antenna.
    Looks like my new Edge is going back.
     
  12. GuysInCT

    GuysInCT TV addict

    74
    10
    Apr 29, 2002
    Norwalk, CT
    Original HD TiVo, very old.
    Thanks, wasn't aware of this, will try it out.
     
  13. mishafp

    mishafp Member

    179
    15
    Nov 7, 2006
    This (hopefully) just a one-time bug. I turned on live TV and then tried to pause it, rewind it, and it didn't work. Tried it on multiple channels, same issue. Then I recorded the program, went to My Shows, pressed play, and then I could pause and do everything else. Went back to live TV, and all functionality was working just fine. Again, like I said, hopefully it is just a one-time bug, but putting out there in case someone else sees it.
     
  14. JxxAxxY

    JxxAxxY New Member

    21
    7
    Oct 18, 2018
    Netflix sometimes starts playing with screen way off to the right. Meaning the middle of the picture would be on the right hand side of the tv. If I exit netflix and go back in to watch the same tv show. In this case Star Trek The Next Generation. It will play in the center like it should. This has happened when starting the show for the first time and also when the next episode plays. Both remedied by leaving Netflix and coming back in.
     
  15. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,159
    257
    Nov 27, 2014
    Doesn't your super duper Sony Master of the Universe tv have it's own apps? That would be your best source for quality picture and sound.
     
    compnurd likes this.
  16. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,159
    257
    Nov 27, 2014
    If the EDGE has a Dolby vision logo, then Dolby labs certified it and that's that. The problem is either Dolby greed or Sony tech.
     
    compnurd likes this.
  17. geekmedic

    geekmedic TiVo Fanatic TCF Club

    677
    48
    Apr 4, 2003
    Atlanta, GA USA
    Many of my online transfers didn't work as intended. The Edge lists them as transferred, but when my wife was watching one of the transferred movies last night, it stopped at 12 minutes (the bar showed the entire 2 hours, screen went black). I had to connect to the Bolt as a remote DVR and watch from there.
     
  18. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    15,403
    2,773
    Nov 25, 2003
    Don’t feel disadvantaged as an EDGE owner; I believe that’s been an issue (bug!) many have had with transfers under TE4.
     
  19. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    18,611
    3,339
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  20. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    15,403
    2,773
    Nov 25, 2003
    kpeters59 likes this.

Share This Page