EDGE - Issues we're tracking

Discussion in 'TiVo Edge' started by TiVo_Ted, Oct 8, 2019.

  1. Nov 3, 2019 #201 of 229
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,785
    3,142
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I just tried with my Win 10, TE3, Roamio and Chrome. Still works. Doesn't work with Edge. Hope somebody has your h/w to test. Might be a new bug.
     
  2. Nov 5, 2019 #202 of 229
    Jon Breazile

    Jon Breazile New Member

    4
    0
    Nov 5, 2019
    Thanks for starting the thread Ted.

    I'm seeing four issues with my Edge:

    1) The skip forward button (above the thumbs-up) occasionally skips to the end of the recording. This happened multiple times while watching a football game skipping through commercials. Very annoying, and you need to fast forward back to the spot where you were watching. The Bolt does this too, but not as often as what I see on the Edge. I'm doing just a short press of the button, or multiple short presses.
    2) Skipping forward (same button as #1) sometime loses the video signal. I can see things in the image go to a purple tint for a fraction of a second, and then the screen goes black. It takes ~5 seconds for the image to come back. My Bolt does not do this.
    3) I tried pytivo after reading through the thread, and it crashes the Edge. As soon as you click a show to download the Edge will reboot. My Bolt has no problem with this. I understand it is unsupported, but it appears to expose a crashing issue with the Edge.
    4) Sometimes Netflix videos (from the app) have a scaling problem. They play normally and then it looks like the zoom in 4X, so you can only see the top left part of the screen. You need to back out of the video, and then go back into it again before it displays correctly. Not an issue with the Bolt in my setup.

    My setup is:
    Xfinity cable
    Edge
    Onkyo TX-RZ920 receiver
    Sony XBR-77A9G TV

    I have another setup that I can use if I need to swap things around
    Bolt+
    Onkyo TX-RZ720 receiver
    Sony XBR-65A1E TV
     
  3. Nov 6, 2019 #203 of 229
    Wigohwt

    Wigohwt Member

    123
    30
    Jun 9, 2019
    Not that it solves your problem, but you can use the channel up and down to go forward and back to the skip points. I don't have an Edge, but it should work.
     
  4. Jon Breazile

    Jon Breazile New Member

    4
    0
    Nov 5, 2019
    Sometimes the volume goes really high after using the skip button. Watching Monday night football, and it has done it 4 times in the first half of the game. It seems to last until the next time I use the skip button (next time it happens I’ll avoid skipping). I skipped back a few times to rewatch the loud plays, but it was quiet. I think it is an issue with the Edge, it is not in the broadcast because the plays were at normal volume when I watched them again.
     
  5. Jon Breazile

    Jon Breazile New Member

    4
    0
    Nov 5, 2019
    The volume issue happened a few more times. I don’t think the skip forward causes it, but it cured it. I found that the volume increase happens after the football program returns from a commercial. The increased volume remains until I skip forward. I backed up a few times and found the volume increase always happens after commercial, and goes away after a skip. I skipped forward just before the commercial finished, and there was no volume increase.
     
  6. KevTech

    KevTech Active Member

    266
    148
    Apr 15, 2014
    Perhaps try autoskip instead of manual.
     
  7. Jon Breazile

    Jon Breazile New Member

    4
    0
    Nov 5, 2019
    I’m reporting bugs.

    Auto skip is enabled, but I have not had a program yet where it works.
     
  8. JxxAxxY

    JxxAxxY New Member

    17
    5
    Oct 18, 2018
    I can't remember if I reported this issue. But sometimes fast forwarding a recording and when hitting the button to go to x2 or x3 will cause a freeze, then black screen, then TIVO will restart. Its probably happened 6 or 7 times since I have had it.
     
  9. buildersboy66

    buildersboy66 Active Member

    190
    49
    Dec 9, 2016
    Florida
    I see the long list of issues getting zero attention. Guide data still sucks, old shows marked new. Or no data for a show at all, just description of the show without substance. Hulu where's that? People at TiVo need a new job! Get some people who know what they are doing.
     
    mrsean likes this.
  10. Fugacity

    Fugacity Member

    35
    2
    Oct 1, 2004
    Netlfix doesn't start for me if I have HDR set to auto, i have to turn it off. I have a Vizio M-558 G1, it will do dolby vision in netflix through the built in TV app, I have only seen the Edge use HDR10 with it, but I have only used amazon prime and tivo+ on the apps so far. My guess is that its a dolby vision issue in some way since netflix normally detects it properly.
     
  11. Stephen Miller

    Stephen Miller New Member

    3
    1
    Jan 2, 2019
    After a few days with Tivo Edge I am underwhelmed.

    The inability of kmttg to work with it has been mentioned.

    My biggest complaint is the "Search" function which is totally FUBAR; "Random Sort" would be more appropriate.

    Specifically, there seems to be no obvious method to limit searches. For example, if I am trying to scan available movies and enter the letter "a" it retrieves hundreds of programs, most unrelated to what I am looking for. Even worse, it's not in alphabetical order, and retrieves anything with the letter "a" anywhere in the title. What used to take 15-20 minutes on my Tivo Series 3 now requires a week.

    STOP FIXING WHAT ISN'T BROKEN!!
     
    mrsean likes this.
  12. Stephen Miller

    Stephen Miller New Member

    3
    1
    Jan 2, 2019
    In my previous rant, I forgot to mention: Once I select a program to record or bookmark, I have to return to the beginning in "Search" and try to find where I left off. FUBAR! FUBAR! FUBAR!
     
  13. jlww68

    jlww68 New Member

    16
    2
    Jul 31, 2012
     
    billso likes this.
  14. jlww68

    jlww68 New Member

    16
    2
    Jul 31, 2012
    Any known fixes for HDCP2.2 error message on Edge for cable? This is my second Edge. Called Tivo support on first Edge and was told it was a bad HDMI port. The replacement Edge doing same thing. Have changed out HDMI cables, bypassed AVR, connected directly to TV, Panasonic 65VT50 plasma, which is HDCP 2.2 compliant, rebooted Edge, I get 35-40 seconds of video after reboot then I get The HDCP error message but, still have audio. Have unplugged tv. Any ideas. Have had a Tivo Bolt+ 3TB for two years without any issues. Software issue? Thanks Jim M.
     
  15. cherry ghost

    cherry ghost Well-Known Member

    6,050
    206
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Have you tried connecting directly to a different TV?
     
  16. Tuday

    Tuday New Member

    1
    0
    Nov 28, 2019
    My biggest issue with my new Edge Atenna is that my Mini's (i have 2 original mini's and one VOX mini) have a horrible time using the tuner. The tuner always works on the Edge but if i try to tune to channels on the mini's i constantly get V53 errors.
     
  17. bleeman

    bleeman Member

    42
    1
    Sep 5, 2004
    Arizona
    You can use Edge as well if you download the Beta release that is based on the Chromium engine. I've always preferred Edge over the other browsers and the new Chromium version works very well. Sites think they are "talking" to Chrome. I just brought my new Edge online 2 days ago and have been using the online.tivo.com site to transfer my recordings from my Bolt. I've found doing them one at a time I haven't run into any of the freezing issues reported here.
     
  18. BillyClyde

    BillyClyde Member

    95
    37
    Mar 3, 2017
    @TiVo_Ted, so what’s the latest on the Sony LLDV DolbyVision support for the Edge for Cable?

    I’m on the phone with them now and they’re offering me a good deal (for me anyway). They said there’s a 30 day money back guarantee and what I can guarantee is that I’ll be using that return option without question if support for the Sony LLDV mode isn’t there before the end of this 30 day period! It’s the only reason I would be upgrading to the Edge from my Lifetime Roamio, which I’ll list for sale if this happens.
     
  19. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,785
    3,142
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    @TiVo_Ted hasn't been here since 11/15.
     
  20. dianebrat

    dianebrat wait.. I did what? TCF Club

    12,163
    1,358
    Jul 6, 2002
    boston'ish
    If I were a betting kinda gal, I would not bet on this, if there's one thing Tivo isn't known for it's speed.
    As owners of the original OLED S3 can attest in regards to CableCARDs, one should not buy unless the feature you want is already implemented, there will be other sales.
     
    mrsean likes this.

Share This Page