Easier to use pyTivo - pyTivo Desktop

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by Dan203, Jan 23, 2017.

  1. Feb 7, 2019 #1901 of 2492
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,608
    1,143
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area

    Advertisements

    It usually can happen when PyTivo or other programs try accessing the Tivo too soon after a download finished. You may need to see if you can set a delay between downloads.

    You should also avoid using multiple programs at the same time that access Tivo.
     
  2. Feb 7, 2019 #1902 of 2492
    andrew1883

    andrew1883 Member

    109
    19
    Apr 25, 2008
    I'll see what I can do. Don't think anything else is accessing, kmttg isn't running and TiVo Desktop is just sitting. My observation is that after I reboot everything and get a list of recordings again, whatever was sitting in the queue when it was stuck, is missing from the TiVo. I assumed the recording was being deleted by the TiVo due to space requirements, or save only 5, or something.

    =aw
     
  3. Feb 7, 2019 #1903 of 2492
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,608
    1,143
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    For example, KMTTG has a delay setting between downloads and if set to 0-10 seconds, the Tivo server "within" may not close out the last transfer quick enough and wait for the next, and then this server crashes when trying to start the next transfer.

    I have mine set for 30 seconds to allow for such "reset server" time.
     
  4. Feb 9, 2019 #1904 of 2492
    wmcbrine

    wmcbrine Well-Known Mumbler

    11,886
    935
    Aug 2, 2003
    It's not relevant at all, except in that it offers parallel functionality.

    No.
     
  5. TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    697
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs

    Advertisements

    I just installed PyTivo Desktop. I have a TivoHD and a (non-Hydra) Bolt.

    PyTivo can see both Tivos
    TivoHD can see Bolt and PyTivo share
    Bolt can see TivoHD, but NOT PyTivo share

    Does anybody have any idea why the Bolt can't see PyTivo? I'd like to be able to transfer files to the Bolt. (Yes, I restarted it). Thanks!
     
  6. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    53,766
    7,140
    Apr 17, 2000
    Nevada
    That settings dialog pops up when the TiVo rejects the connection pyTivo is attempting to make. It pops up the settings because it assumes the MAK is not entered or incorrect. But if you're sure the MAK is right, then the problem is on the TiVo side and the only way to fix it is to reboot it.
     
  7. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    53,766
    7,140
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Is Bolt running Hydra? If so then it'll never see the pyTivo share because TiVo omitted this functionality from the new Hydra UI.
     
  8. mlippert

    mlippert Active Member

    317
    76
    Apr 2, 2010
    Massachusetts
    Well, you answered all the questions I would have asked, and I agree it seems like the Bolt should see the PyTivo share. By any chance is are some devices wired and others wireless? There can be some funkyness because discovery uses zeroconf which uses ethernet broadcast and some routers don't (or require config changes anyway) to actually forward broadcasts to all connected devices.

    That's a wild guess, but all I could come up with.
     
  9. TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    697
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs
    Nope, non-Hydra.
     
  10. TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    697
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs
    Nope, all wired.
     
  11. Wil

    Wil Unknown Member

    4,791
    312
    Sep 26, 2002
    I toggle my Bolts between static and hdcp when this happens every once in awhile and they pop right back. I'd like to find out why but I'm always in a hurry when it happens so I just do the voodoo.

    EDIT: Actions that work on the much rarer incidents with Tivo s3s, HDs and Roamios: power cycling, quitting and re-running pyTivo, etc, usually do not work for me with the Bolts.
     
    Last edited: Feb 20, 2019
  12. elprice7345

    elprice7345 Active Member TCF Club

    406
    30
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    Over the years I've had similar issues with my TiVos occasionally not seeing pyTivo.

    Two tricks that I've used with success:
    1. Restart pyTivo. I think this rebroadcasts pyTivo's existence to your TiVos?
    2. Physically unplug the Ethernet cable from the back of your TiVo for 5 seconds and plug it back in. Not sure why this works ... maybe it "reboots" the Tivo's network interface?
     
  13. mlippert

    mlippert Active Member

    317
    76
    Apr 2, 2010
    Massachusetts
    Hmm one other thought, there used to be a setting for zerconf, I got rid of it in my modified version of pytivo, but if it still exists, maybe try playing with it's value? Configure pyTivo - pyTivo - Wiki
     
  14. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,327
    348
    May 8, 2006
    Restarting pyTivo at PC always works for me.
     
  15. reneg

    reneg Well-Known Member

    1,151
    234
    Jun 19, 2002
    On my Tivo, to resolve network issues, I press thumbs down, thumbs up, play, play from the Tivo Home screen. It seems to reset the UI and networking without rebooting Tivo.
     
    Mikeguy, mlippert and ClearToLand like this.
  16. ADG

    ADG Allan

    2,610
    258
    Aug 19, 2003
    New Jersey, USA
    When you say it resets the User Interface, exactly what do you mean?
     
  17. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,330
    3,779
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    It seems to do a "refresh" of a few internal items. I usually try it when stuff stops working. It's harmless.
     
  18. ADG

    ADG Allan

    2,610
    258
    Aug 19, 2003
    New Jersey, USA
    Okay, thanks.
     
  19. ClearToLand

    ClearToLand Old !*#$% Tinkerer!

    1,107
    172
    Jul 9, 2001
    Central Jersey
    I learned about the "HDGUI Reset" [ :thumbsdown::thumbsup: PLAY PLAY ] when I was attempting to get two instances of StreamBaby running (desktop and laptop). TiVo warm boots (restart), cold boots (power cycle) and StreamBaby stop / start had no effect but the HDGUI Reset was consistently successful. I usually combine it with a warm boot just to cover more bases.
     
  20. Mar 2, 2019 #1920 of 2492
    TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    697
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs
    Thanks for the replies. PyTivo started showing up on my Bolt the other day on its own. I'm not sure exactly what fixed things, but it might have been the computer rebooting.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements