DS2 Recorded video disappears. Audio continued!

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by chuckg, Sep 2, 2007.

  1. chuckg

    chuckg New Member

    131
    0
    Aug 31, 2007
    Berkeley
    S4120R with almost new 320GB HD from weaknees
    software 6.3e-01-2-381:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
    service #381-0000-E03A-A480
    I only record via the Guide or manually. No Season Passes, green thumbs, red thumbs and all the rest of the exotica.
    For earlier today the following were scheduled;
    ESPNClassic (via Guide) from 4 to 6 AM (PDT) which recorded normally
    ABC (San Francisco local via Guide) from 12:30 to 3 PM which recorded normally
    and finally

    SpeedTV (607) via manual from 10 AM to 2 PM. (Four 1 hour shows in a row)
    At 1 PM I checked and the ABC (7) show was being recorded but Speed only displayed a black screen with 1:24 of 4 hour geen progress bar. Couldn't go to beginning.
    Selected Guide which displayed and then selected VS (608) which in turn displayed. Then using the Guide selected Speed and now it displayed.
    Played 4 hour recording from the Now Playing list. Same 1:24 green bar and for 1:24 all was well. Then the picture froze for a brief interval, about 2 seconds, and then went blank. The Samsung DLP TV detects video(?) on the S-video input else it would display an error message.
    But the sound continued. Could not fast forward. But could Reverse but it started reversing from 1:24. Could Fast Forward but only to 1:24.
    I haven't tried to see whether the sound continues to the 4 hour mark but it is still there at 1:30.
     
  2. JimSpence

    JimSpence Just hangin'

    30,905
    36
    Sep 19, 2001
    Binghamton, NY
  3. chuckg

    chuckg New Member

    131
    0
    Aug 31, 2007
    Berkeley
    Not really. That thread is primarily about DTivos rebooting. Which is why I started a new thread. This was just an informational posting. Wondered if anyone else had this happen.

    This is my #1 unit and it had previously spontaneously "powered up" since 6.3e. It has 10 or 15 movies on it (which I may or may not ever watch) and so am not going to do a restart.

    The interesting thing, for me, is the loss of video without the loss of audio. But that may be because they are two different streams.
     
  4. chuckg

    chuckg New Member

    131
    0
    Aug 31, 2007
    Berkeley
    Found this on weaknees (/repair.php) site today:

    PROBLEM / ERROR MESSAGE
    VIDEO DROPS OUT BUT AUDIO CONTINUES
    CAUSES / SOLUTIONS DIRECTV WITH TIVO (DIRECTIVO)**
    In early-model TiVos (SAT T60 and DSR6000), this was a problem caused by a software update in early July 2004 to 3.1.0c. More recently, the HR10-250 had this problem, and a software update (to 6.3b) was released to solve it.

    ** Hughes GXCEBOT, Philips DSR6000, DSR6000r, SONY SAT T-60 and in some cases, Series 2 TiVo models.

    BOLD AND ITALICS ADDED
     
  5. kashish

    kashish New Member

    5
    0
    Sep 7, 2007
    Not really. That thread is primarily about DTivos rebooting. Which is why I started a new thread. This was just an informational posting. Wondered if anyone else had this happen.

    This is my #1 unit and it had previously spontaneously "powered up" since 6.3e. It has 10 or 15 movies on it (which I may or may not ever watch) and so am not going to do a restart.

    The interesting thing, for me, is the loss of video without the loss of audio. But that may be because they are two different streams.
     
  6. chuckg

    chuckg New Member

    131
    0
    Aug 31, 2007
    Berkeley
    On 9/13/07 I did a Clear and Delete everything restart.
    I have two identical units.
    Both DTivos programmed the same last night, 9/14/07, (via List guide). Times PDT;
    Channel 607 5:00 am to 6:30 am with an added 00:10
    Channel 607 10:00 am to 11:30 am This did not record! On unit#1 :thumbsdown:
    Channel 607 11:30 am to 2:30 pm
    Channel 607 2:30 pm to 4:30 pm
    Channel 607 6:00 pm to 7:00 pm

    Unit #1 DID NOT record the 10 am race. It is listed in Now Playing with Duration = 0:00 and there is a brief Progress bar followed by a blank screen and then Delete message.
    System info; GC: at 9:14 am Index: at 9:12 am
     

Share This Page