Drive not recognized says "ide" instead of "hdc"

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by jelboston, Sep 10, 2006.

  1. HomeUser

    HomeUser Active Member

    2,452
    13
    Jan 12, 2003
    A2 Michigan

    Advertisements

    Check your drive jumpers you may have both the drives set the same or some drives have the jumpers set different for "master" or "master with slave"
     
  2. jelboston

    jelboston New Member

    14
    0
    Sep 10, 2006
    jumpers seem okay... have the TiVo drive set at master (in the TiVo it was in the Cable select jumper) , seagate is set at master- it has no master with slave setting (I know some hard drives do, a couple of my western digital drives do...). CD Rom is set to slave. All looks good, jumper wise... I'm stymied.


    Guess I may have to think about getting InstantCake and losing the recordings.
     
  3. HomeUser

    HomeUser Active Member

    2,452
    13
    Jan 12, 2003
    A2 Michigan
  4. albrandwood

    albrandwood Member

    68
    0
    Aug 12, 2002
    OK ... not plugging the cable in correctly indicates two things .......

    (1) is it an older PC ... does the plugs on the IDE connectors have a raised bump on one side? If not, that would explain how you were able to plug it in wrongly ...
    (2) chances are, you have the connector upside-down into the drive ... (which is only possible if you don't have the raised bumps on the connectors)

    There are three different results that occur when you connect an IDE drive ...
    1) the cable is off-center (ie, it's connecting only 38 pins not all 40) ... it will be totally ignored by the machine
    2) the cable is connecting all 40 pins, but is upside down... The computer is confused by this, and spends a LONG time trying to make sense of what is connected ...
    3) the cable is connected perfectly ... it works ...

    My guess is, you've got past (1), and are now on (2) ... :-D

    Doing (1) and (2) will not harm the PC or the drive, though you may want to double check that all the pins on the IDE connector on the drive are nice and straight ...

    @
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements