Does TiVo Desktop 2.7 Work for Anybody?

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by sandycityscott, Feb 12, 2009.

  1. Mar 7, 2009 #81 of 148
    leanne

    leanne New Member

    2
    0
    Aug 21, 2002

    Advertisements

     
  2. Mar 7, 2009 #82 of 148
    shucky

    shucky New Member

    3
    0
    Mar 7, 2009
    My tivo Desktop just dont work at all. Australia is only about 10 years behind in the tech. we're just now getting tivo which is the U.S version 3. Tivo desktop.exe is unavailable for download from the AU website.
     
  3. Mar 7, 2009 #83 of 148
    Joe01880

    Joe01880 I love my TiVo

    736
    19
    Feb 8, 2009
    Boston
    all aspects of 2.7 are working great for me
     
  4. Mar 7, 2009 #84 of 148
    slimoli

    slimoli New Member

    358
    0
    Jul 29, 2005
    You probably don't have Windows Media Center and a TV tuner on your PC , right ?
     
  5. Mar 7, 2009 #85 of 148
    Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,437
    45
    Oct 6, 2004

    Advertisements

    Would the version from the U.S. site work? Maybe not, if they don't let you turn on the Tivo2go features for the Tivo itself :(

    Hopefully they'll get all that working!
     
  6. Mar 8, 2009 #86 of 148
    madimoo

    madimoo New Member

    10
    0
    Feb 17, 2009
    The 'US version' works fine for photos and music, with TiVo firmware v11.
    You will need a MAK for video transfer.
    So I'm afraid nothing can be done about that until one becomes available. :(
     
  7. Mar 11, 2009 #87 of 148
    albrandwood

    albrandwood Member

    68
    0
    Aug 12, 2002
    I have a XP based HTPC that was running TivoDesktop 2.6.2 connected to a couple of S3 ...

    I upgraded to TivoDesktop 2.7, and now all but 1 of the videos that were recorded by the S3 and transfered to the HTPC can not be transfered back to the S3 ('This recording cannot transfer because its format is incompatible with this DVR') ...

    It doesn't seem to matter if they were HD or SD recordings ... but they were all recorded on the S3 originally ...

    Transfers made using 2.7 work without an issue.

    (any suggestions?)
     
  8. Mar 13, 2009 #88 of 148
    lexsar

    lexsar Member

    130
    3
    Dec 15, 2003
    Maryland
    Yikes! Looks like I won't be installing 2.7 anytime soon after reading this thread...
     
  9. Mar 13, 2009 #89 of 148
    Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,437
    45
    Oct 6, 2004
    Aside from that issue of that splash screen coming up (fixed with that registry change if I'm remembering right), it's been as good and bad as 2.6.

    It's very unstable for me...just as unstable under 64-bit Vista as 2.6 was under 32-bit XP. I usually launch it, pick programs to transfer, and then close it right away (the transfer service keeps running in the background).

    Um...I was sort of writing this to defend Tivo Desktop, but really it's pretty terrible. It's very unstable, and for no good reason runs 90 billion services. At least the basics of transferring shows works though!
     
  10. Mar 13, 2009 #90 of 148
    angel35

    angel35 New Member

    527
    0
    Nov 5, 2004
    NEW YORK CITY
    I installed 2.7 now all i get is the arrow and the hourclass gos on and on can not stop it.Can any help?? May have to go back 2.6
     
  11. Mar 14, 2009 #91 of 148
    perilousp69

    perilousp69 New Member

    24
    0
    Nov 18, 2003
    2.7 "worked" terrible on my system. I have a wired ethernet with 20 MBPS speed. No auto transfers. Transfers very slow. Many dropped transfers.

    2.6.2 was not perfect but at least it did what it said it would. I moved back tonight. I do have memory leak but I just fix that by stopping the server occasionally.

    The streaming Netflix is a Massive FAIL for me too.
     
  12. Mar 15, 2009 #92 of 148
    Yoav

    Yoav New Member

    1,048
    0
    Jan 12, 2007
    I'd hazard a guess that your network setup is flawed.

    No idea how you managed to get wired ethernet to be 20MBPS. wired is available in 10Mbps, 100Mbps, and 1000Mbps.
    As for 'massive fail' in netflix. That's not really descriptive, but again it sounds like you may need to fix your router or something.
     
  13. Mar 15, 2009 #93 of 148
    lushlover

    lushlover New Member

    2
    0
    May 2, 2008
    So frustrating; I think it's been since at least the previous version-my transfers to my PC do not work.

    Initially it'll seem to work as each of my two Tivos list their content and I'm able to pick what I'd like to transfer.

    Then, at some pint during the transfers; all the transfers error out.
    After this occurs; nothing I do will resurrect any helpful/useful behavior.

    My two Tivos are seen, but no show listings display; only the error:
    "There was an error while attempting to retrieve data from the selected DVR . Access Denied"

    SOO frustrating; yes I've checked all obvious things: firewall settings, looked through IP logs of router/modem. Everything used to work 100 percent since the last two or so updated. It's so frustrating b/c it used to work like a champ and now it gives me nothing.

    And I don't like it :)

    -diane
     
  14. Mar 15, 2009 #94 of 148
    lushlover

    lushlover New Member

    2
    0
    May 2, 2008
    So frustrating; I think it's been since at least the previous version-my transfers to my PC do not work.

    Initially it'll seem to work as each of my two Tivos list their content and I'm able to pick what I'd like to transfer.

    Then, at some pint during the transfers; all the transfers error out.
    After this occurs; nothing I do will resurrect any helpful/useful behavior.

    My two Tivos are seen, but no show listings display; only the error:
    "There was an error while attempting to retrieve data from the selected DVR . Access Denied"

    SOO frustrating; yes I've checked all obvious things: firewall settings, looked through IP logs of router/modem. Everything used to work 100 percent since the last two or so updated. It's so frustrating b/c it used to work like a champ and now it gives me nothing.

    And I don't like it :)

    -diane
     
  15. Mar 15, 2009 #95 of 148
    Joe01880

    Joe01880 I love my TiVo

    736
    19
    Feb 8, 2009
    Boston

    It works realy well for me. Try uninstalling yours and reinstalling it.
     
  16. Mar 17, 2009 #96 of 148
    spocko

    spocko Member

    454
    7
    Feb 4, 2009
    I was also missing the FirstTimeLaunchWizard key under XP, but adding it as suggested and setting the value to 1 did the trick to get rid of that annoying upgrade prompt. Thanks for the tip!
     
  17. Mar 17, 2009 #97 of 148
    Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,437
    45
    Oct 6, 2004
    That's really an obvious bug. Kind of scary they'd miss that. Though they've also missed how unstable Tivo Desktop's been for ages...
     
  18. Mar 18, 2009 #98 of 148
    perilousp69

    perilousp69 New Member

    24
    0
    Nov 18, 2003
    Been messing around with my router for months. Nothing works.

    I connect my laptop to the wired connection (power plugs) and get DL speeds of 19-20 MBPS. The router is rated at 100 MBPS.

    Netflix crashes my 3-year-old S3 HD Tivo every time. Based on my reading of the Netflix Issues thread, even using the service might prompt my hard drive to fail. Call to Tivo confirmed that they know it's a problem.

    FYI, on my wired connection I get quick speeds when transferring programs from my Tivo to my PC. With version 2.6.2.

    2.7... not so much.

    I love my Tivo, but these latest upgrades were not ready for primetime.
     
  19. Mar 18, 2009 #99 of 148
    msmart

    msmart New Member

    228
    0
    Jan 2, 2007
    That's interesting because I've noticed the opposite, 2.7 is *much* quicker.

    2.7 had a shaky start for me, (startup upgrade nag, no auto-transfers), I've resolved them on my XP Home PC and I'm LOVING 2.7 now.

    (TiVo to router is wired, router to PC is wireless - using my "old" NetGear 11Mbps router)
     
  20. Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,437
    45
    Oct 6, 2004
    What? :eek: How? Using Netflix is dangerous for the HARDWARE?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements