DC area, Fios Fox (505) has no play buffer, anybody else?

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by CrispyCritter, Nov 13, 2016.

  1. Dec 4, 2016 #121 of 303
    bishamonx

    bishamonx New Member

    4
    0
    Jun 15, 2007

    Advertisements

    Just wanted to jump in and say that I'm having the same tuning issues on 505 and 506 on my Mini's only. My main box (Roamio) will tune those channels without issue. I am not having any macroblocking or signal strength issues.

    Channel 505 (WTTG)
    Signal Strength 100%
    SNR 40dB
    Video PID MPEG2
    RS Uncorrected 0
    RS Corrected 0

    Channel 506 (WDCA)
    Signal Strength 100%
    SNR 40dB
    Video PID MPEG2
    RS Uncorrected 0
    RS Corrected 0
     
  2. Dec 4, 2016 #122 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Spoke too soon. Trying to start Redskins game on 505 after an hour from my mini, and it won't start. Hit FF and it jumps to end of program. Try to hit 30 second skip from beginning and get a "temporary streaming problem" message. Try to rewind from end of program and it jumps to beginning.

    From Roamio, recording starts after a long delay and jumps to 22 minutes on ticker, but appears to be playing from beginning. Looks like I'll be able to watch, but no trickplay, no commercial skip. @tivo needs to fix this!
     
  3. Dec 4, 2016 #123 of 303
    JeffOnFIOS

    JeffOnFIOS New Member

    2
    0
    Dec 4, 2016
    Similar for me, but it skipped to the start of the 2nd quarter (15:00 on the clock) which was interesting. I set it to quick play mode and it is playing through okay (now at 1:52 left in the half), as long as I don't touch anything.
     
  4. Dec 4, 2016 #124 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    OMG. Came upstairs to just watch live while making dinner, and trying to channel change to 505 and get spinning wheel of death. Instant changing on the Roamio. FML.

    After 16 years with a TiVo, I may have to move on.
     
  5. Dec 4, 2016 #125 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.

    Advertisements

    Rebooting router is faster than rebooting Mini. As soon as the Mini reconnects to the network, it's on 505 and there's a black screen. Can tune to 503, 504, 600, etc. tune back to 505 and get spinning circle!!!!
     
  6. Dec 4, 2016 #126 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,237
    145
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    OMG dsLucifer - you are having so much pain. Redskins game was perfect for me. Switched a couple of times from Bolt+ on basement to Mini on living room. Having said this, I was watching it live. Paused it for ten minutes on Bolt+, and buffer was fine. What is going on with you?!
     
  7. Dec 4, 2016 #127 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Here are some videos I took today showing the Redskins game and a Brooklyn 99 Episode. Additionally, tuning to 505 or 506 in live TV from a Mini locks up the mini.
     
  8. Dec 4, 2016 #128 of 303
    john m

    john m Roamio Plus, 3 Minis

    5
    1
    Dec 4, 2016
    Rockville. MD
    I am having almost the identical problem as dsLunceford.

    I have a Roamio Pro, and I was recording today's Redskins game and about half way through the 3rd quarter I tried the 'go back' button and it skipped back an hour. It also showed the recording as 22 hours long instead of 2 hours. On channels 505 and 506 I have problems with all DVR functions and watching from my Minis. I emailed WTTG engineering but have not heard back. I will open a ticket with TiVo and see if maybe many voices will draw more attention to the problem.

    My problems started about 3 weeks ago when I got a message that channel 505 was removed from my channel lineup. Since then, no recordings have worked well. Also most times I watch, the DVR functions don't work. 506 is even worse. Simply doesn't work most of the time. I assumed that a patch would be released to fix the issue, but I am getting very frustrated at the lack of a solution or even word from TiVo that they are working on a solution.

    I also have been having problems streaming shows to an iPad. It is significantly worse than when I bought the Roamio. I constantly get "downloading not permitted" when I try to do it even on my home network. The same show works fine on my Android phone.

    I've loved TiVo products for years, but this is are basic functions that should work all the time. I'd rather not have to upgrade to a Bolt if the Roamio and Verizon FIOS are having issues. Someone needs to own the problem and fix it. I've paid way to much for this equipment for this to be going on this long.
     
    dslunceford likes this.
  9. Dec 4, 2016 #129 of 303
    JayPea

    JayPea New Member

    2
    0
    Dec 4, 2016
    +1 for issues with Roamio Plus and Fox on FIOS. No buffer on the Roamio Plus but can watch live TV. Mini can sporadically view the channel, but usually with major issues like those described in this thread.

    I already bought and had a new harddrive shipped as I assumed it to be a bad HD. This sucks. The Tivo needs to properly identify the issue with this channel so I can open up a ticket with Verizon to fix the problem. Seems like it might be a data channel encoding (metadata) issue with the channel.
     
  10. Dec 4, 2016 #130 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,237
    145
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    Have you guys reported it to TiVo ? The more people report it, the more likely is they will do something about it.
     
  11. Dec 5, 2016 #131 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Yes, everyone please put a ticket in with TiVo if you haven't
     
  12. Dec 5, 2016 #132 of 303
    UncleLongHair

    UncleLongHair New Member

    8
    0
    Jan 29, 2011
    Glad to find this thread. I've been having the same issues, TiVo Roamio with FIOS in Northern Virginia. Channel 505 only as far as I can tell. Couldn't watch the Redskins game yesterday at all, I tuned in at around 7pm when it should have had most of it recorded, but it wouldn't let me play at all, I could only skip to the very beginning and end. I watched the last 2 minutes of the game live which was really disappointing. Had a similar problem with 2 other games recorded a few weeks ago.

    I gather from the thread that it is 100% a Verizon issue? Sound like they're still working on it? What can I do to bug them effectively?
     
  13. Dec 5, 2016 #133 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    @UncleLongHair please submit a ticket with TiVo. Verizon seems not to want to deal with this. Our hope is that TiVo can work together with VZ engineering to figure it out.

    Also, check 506 and see if you have similar issues
     
  14. Dec 5, 2016 #134 of 303
    sushikitten

    sushikitten LivingLippy.com

    33,375
    1,525
    Jan 27, 2005
    Chicago-ish...
    This is exactly what happened to hubby last night with the Redskins game and he thought the TiVo was broken. I've sent him this thread.
     
  15. Dec 5, 2016 #135 of 303
    Bojangling

    Bojangling Member

    148
    0
    Nov 28, 2003
    No. VA
    Ticket filed. This issue is maddening.

    These recording and buffering issues for major channels, along with the ongoing guide issues for online shows (Netflix, Amazon Prime, etc), has really caused me to rethink my future Tivo needs.
     
  16. Dec 5, 2016 #136 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Please make certain he files a ticket with TiVo...
     
    sushikitten likes this.
  17. Dec 5, 2016 #137 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,666
    1,307
    Jan 31, 2002
    Northern...
    it's an inconsistent issue. Some people have problems some don't. I'm one of the ones without any issues. My Roamio Pro and two Bolts are fine on FiOS. I also streamed OOH some of the game from my Roamio Pro and from one of my Bolts yesterday without any issues.
     
  18. Dec 5, 2016 #138 of 303
    CurtisG

    CurtisG Member

    52
    1
    Sep 21, 2003
    Reston, VA
    A complete random question (but perhaps relevant) - do any of the folks having problems with 505 / 506 - do you have MoCA adapters in your network? (e.g. ActionTech or Motorola). My problems started shortly after I installed a couple of new MoCA adapters in my home. Is there any way those could be affecting the TiVO's with the channel 505/506 issue?
     
  19. Dec 5, 2016 #139 of 303
    Disconnect

    Disconnect NO CARRIER

    30
    0
    Sep 19, 2002
    Bowie, MD
    The only MoCA adapters I use are tivo roamio->mini.

    I'm not 100% sure it didn't get fixed today, but it was definitely still happening during the game yesterday. (Before the game I tried swapping the 3db attenuator to 6db, drove the signal from 100% to 97%. No errors in the packet/sync info page after 10 mins.)
     
  20. Dec 5, 2016 #140 of 303
    rand99

    rand99 New Member

    2
    3
    Dec 5, 2016
    I think this is a serious problem that TiVo needs to fix. I have the same problem with channels 505 and 506. I have no problem watching live on my Roamio, but I get the blue spinning circle when I try to watch on both of my Minis.

    Instead of fighting through the blame game (TiVo vs FIOS) I decided to pick up a new Bolt for my daughter. Low and behold, I have no problems with the Minis attached to the Bolt. If I switch them back to the Roamio, I get the same 505 and 506 problems. I'll be calling TiVo tomorrow to get a trouble ticket going.

    Let's get this fixed TiVo!
     
    DocNo and CurtisG like this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements