DC area, Fios Fox (505) has no play buffer, anybody else?

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by CrispyCritter, Nov 13, 2016.

  1. Nov 26, 2016 #81 of 303
    moscovitzd

    moscovitzd Member

    61
    0
    Dec 6, 2006

    Advertisements

    Still having problems with FIOS channels 505 and 506. I have SFH ONT 612A.
     
  2. Nov 26, 2016 #82 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    I have zero signal on 505 right now from my mini
     
  3. Nov 27, 2016 #83 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Ok, who has open tickets on this with TiVo and Verizon? Has @TiVoMargret or anyone from TiVo commented up thread? I have lost a dozen or more recordings to this glitch
     
  4. Nov 27, 2016 #84 of 303
    CurtisG

    CurtisG Member

    52
    1
    Sep 21, 2003
    Reston, VA
    I'm with you.. This is getting old. Has been going on for 3 weeks now..
     
  5. Nov 27, 2016 #85 of 303
    btjones

    btjones New Member

    1
    0
    Mar 5, 2015

    Advertisements

    Add me to the list of people with issue.

    Roamio Buffer Issue on 505
    TiVo Mini spinning wheel on 505 (requiring me to unplug it)
    Fios in Arlington VA
     
    Last edited: Nov 27, 2016
  6. Nov 27, 2016 #86 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,237
    145
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
  7. Nov 27, 2016 #87 of 303
    J C

    J C New Member

    11
    2
    Nov 27, 2016
    I am still having the issue. I have a Tivo support ticket in, but I'm getting nowhere with the tech. He is now telling me that my SNR is too high at 37db (TiVo should be at 35db). What he doesn't understand is that all of my tuners are receiving an SNR of 37/38dB and only Fox channels are having this issue. I will try Margret and hopefully have better luck getting to someone there that can help.

    I've also tried to keep your Tweets to @VerizonSupport going, but they have not responded. I will file a ticket with them as well. I am still having this issue as of right now (Sunday, Nov 27th @ 4:40pm EST).

    UPDATE: I talked with Verizon Customer Service. After some discussion they said they have heard of this issue with FOX stations, but they would not give me a global reference/ticket number for anyone to reference when calling in. They sent a few signals into my cable card and asked that I keep an eye on it. (I'm not holding my breath.) They indicated the next step would be to send a technician out. I reiterated (over and over again) that this is an issue across at least three States! The tech told me that sending signals to the cards has been fixing most of the issues. (again, I don't think this helps at all.)

    Also, I heard back from Margret and they (TiVo) are going to look at sample recordings on my Roamio to see if they can make any determinations. So nothing concrete yet, but will post here when something comes through. I hope just editing my Post refreshes the feed for anyone monitoring this thread. If I need to post updates in a new Post rather than an edit to this one, please let me know.
     
    Last edited: Nov 27, 2016
  8. Nov 27, 2016 #88 of 303
    socrplyr

    socrplyr Active Member

    1,097
    13
    Jul 19, 2006
    Just letting you guys know that I just sent an email to the station engineering department. Both stations are run by the same group. In the past when I have had issues with stuff like this, the stations are highly motivated to get things fixed. Verizon isn't so much as their boxes are probably working fine. I gave them a link to this thread, so hopefully they will read it and be able to get what they need from it. I am going to open a ticket with Verizon and TiVo as well.
     
    DocNo and CurtisG like this.
  9. Nov 27, 2016 #89 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Please let @TiVoMargret know I'm happy to provide my Roamio and mini #'s for TiVo to check. I do have a support case # with TiVo: #06396904; nothing with Verizon yet.

    If you'd like to share that email, I'm happy to amplify with a note of my own. Something interesting today, I had a Simpsons that said it only recorded 2 minutes or something like that, and it actually had most of the recording. I'll also add that I had an issue two weeks ago on A&E's Walking Dead, where there was blocking like a hot signal, and ~5 minutes or more of the program wasn't there.

    Example of the blocking in this video showing FX channel, so I'm seeing it in a bunch of places...
     
  10. Nov 27, 2016 #90 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,237
    145
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    Man, that's a serious case of blocking, possibly some hot signal coming in. I am sure you must have it in multiple channels, not specifically on channel 505 issue discussed here. What are your SNRs?
     
  11. Nov 27, 2016 #91 of 303
    compuguy

    compuguy The Computer Guy!

    67
    24
    Aug 17, 2014
    Burke, VA
    I'm the one that created that thread. I do have a ticket with Verizon (this started on Nov 10th): VADQOLVJ9U (the O could be a zero?)

    I don't know. Tivo earlier punted this to verizon when we first contacted them.
     
    DocNo likes this.
  12. Nov 27, 2016 #92 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Yeah, I stumbled across that watching live TV this weekend. I've only seen it on one recording, the Walking Dead episode I mentioned above. Otherwise haven't seen, except for that FX example.

    Very familiar with hot signal, as I had the issue in my old THD boxes years ago. I have a set of antenuators I used then, but haven't added them back in to the Roamio, as I've had no problems for years.

    I mention, because it would seem to support that this is an issue with the TiVo processing the signal. FWIW, was at my BIL's house Thursday, and his FiOS box was cutting out when on 505 for an instant every 2 min or so. Enough that the TV would flash up HDMI signal notice as disconnected before reconnecting just as quickly.
     
  13. Nov 27, 2016 #93 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    So, Walking Dead on 731 shows recording of 36 min, but there's nothing there. Have a message on the mini "searching for a signal on this channel. (V52)" when I go to live, which also shows black screen on 731
     
  14. Nov 27, 2016 #94 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,237
    145
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    I am watching it right now. Let it start for 25 minutes, so that I can fast forward the commercials. Buffer and recording working great. No issues for me
     
  15. Nov 28, 2016 #95 of 303
    J C

    J C New Member

    11
    2
    Nov 27, 2016
    I will pass her the information and ask her to contact you.
    Thanks!
     
  16. Nov 28, 2016 #96 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,665
    1,306
    Jan 31, 2002
    Northern...
    My signal level on 505 is 32dB. 506 is also 32dB.

    The Bolt I just checked this on is coming directly off my eight way splitter connected to my ONT.

    And I've still seen none of these issues from this thread.
     
  17. Nov 28, 2016 #97 of 303
    jayw

    jayw New Member

    13
    2
    Dec 3, 2009
    My Verizon Ticket number - from a week ago and have heard nothing so far: VADQ0LVGWU. In case it helps. Not a big Fox5 watcher, but I've missed a lot of Redskins because of this. Roamio Pro. TiVo mini blue spin of death when trying to watch this live. Most of the time.
     
    DocNo likes this.
  18. Nov 28, 2016 #98 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    I'm getting a zero signal strength on 726 and 731. 505 reads as 92, 506 reads as 92 in the "signal strength meter - cable"

    In the TiVo Box Diagnostics screen, it shows an SNR of 23-24 dB
     
    Last edited: Nov 28, 2016
  19. Nov 28, 2016 #99 of 303
    chazas

    chazas Member

    156
    0
    Jan 18, 2007
    I just noticed two episodes of Gotham recorded on our Roameo have the same issues reported in this thread. No problems with our Premiere. Is the best reporting course of action to report to FIOS as an issue at the same time as reporting to TiVo as a lineup issue?
     
  20. dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    I have a ticket open with TiVo, and a FiOS tech scheduled to come to the house tomorrow...
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements