DC area, Fios Fox (505) has no play buffer, anybody else?

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by CrispyCritter, Nov 13, 2016.

  1. Nov 23, 2016 #61 of 303
    CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,653
    2
    Feb 28, 2001
    North...
    Were the recordings on your Bolt or your Roamio? The Roamio has an internal signal amplifier that other TiVos don't, and has been known to amplify the bad parts of the signal quite well!

    It could also be local signal strength related - in lots of locations, Verizon signals are quite hot.
     
  2. Nov 24, 2016 #62 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    22,659
    891
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Both a Bolt and a Roamio Pro. I watched the shows from the Bolt and took a quick look at the recordings from the Roamio Pro.

    My FiOS signal has always been very hot. It runs through an 8 way splitter and then I could still split it several more times and it will have enough signal strength to not have any issues.(at least that was the case when I tested it a few years ago.

    But normally I just come straight out of the 8-way splitter. I needed to put an attenuator on my Roamio Pro a long time ago. I never needed to put one on my Bolts though.
     
  3. Nov 24, 2016 #63 of 303
    deaddeeds

    deaddeeds Go Hokies

    116
    6
    Sep 19, 2008
    Annandale, VA
    505 is acting normal again this morning on my Roamio and minis. But 506 still has no buffer. My SNR is 39.

    Then this afternoon 505 went back to being screwy/
     
    Last edited: Nov 24, 2016
  4. Nov 24, 2016 #64 of 303
    djvictor69

    djvictor69 New Member

    9
    1
    Feb 20, 2004
    Watching the redskins game this evening was a total nightmare due to this issue.
     
    Disconnect likes this.
  5. Nov 24, 2016 #65 of 303
    djvictor69

    djvictor69 New Member

    9
    1
    Feb 20, 2004
    By the way, something similar was going on back in 2013. See this thread:
    Roamio RWD/FFD/30sec Local Channel Issues
    Looks like it was resolved with a TiVo software update.
     
  6. Nov 24, 2016 #66 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,211
    122
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    I watched the game too and had zero issues. Rewinding, pausing, fast forwarding multiple times. All good
     
  7. Nov 24, 2016 #67 of 303
    djvictor69

    djvictor69 New Member

    9
    1
    Feb 20, 2004
    Whoa!!! So I just remembered that I started recording the game while I was watching it.... I just pulled it up in "my shows" and it is telling me that the recording was 1 day 20 hr 55min long!!
     
  8. Nov 25, 2016 #68 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    22,659
    891
    Jan 31, 2002
    Northern...
    No issues here either.
     
  9. Nov 25, 2016 #69 of 303
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    18,611
    3,339
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I have a program like that. Check the size with Info. It's probably 21GB. Nothing to worry about.
     
  10. Nov 25, 2016 #70 of 303
    CurtisG

    CurtisG Member

    52
    1
    Sep 21, 2003
    Reston, VA
    Redskins game could only be watched live - any attempts to pause or skip forward or rewind caused issues..
    And now unable to replay the recording - claims the entire game was 41 min long (and 19.7GB)
     
  11. Nov 25, 2016 #71 of 303
    gpsjim

    gpsjim New Member

    5
    0
    Nov 25, 2016
    Montgomery...
    I'm having the same problem on Verizon FIOS channel 505 (FOX) in Montgomery County, MD. I don't watch 506. I'm using a Roamio Pro. And any attempt to tune channel 505 on an attached Mini just gets the ever-spinning blue circle. Had to unplug the Mini to get control back.

    Watching the 'Skins game without trick play made me understand why NFL ratings are down -- too many commercials, game stoppages for injuries and penalties, and inane commentators.

    The last couple of Gotham recordings have been hosed also.
     
  12. Nov 25, 2016 #72 of 303
    ChiliMojo

    ChiliMojo New Member

    3
    1
    Nov 25, 2016
    Same exact issue with Tivo Roamio and all 3 of my Tivo Minis. Verizon FIOS and Channel 505 (Fox) in Montgomery County, MD. I don't have this issue on the SD broadcast (Channel 5). Didn't notice the issue until we tried to watch the Redskins game yesterday. DROVE US INSANE! I rebooted everything and had both the Roamio and the Minis connect to the TiVo service. Issue remains. Guess I should call FIOS and report it?
     
  13. Nov 25, 2016 #73 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,211
    122
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    This must be an issue with Verizon. Several of you are having issues with 505, and several of us are not. Weird!

    Do you guys have GPON or BPON ONT?
     
  14. Nov 25, 2016 #74 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    22,659
    891
    Jan 31, 2002
    Northern...
    I have a GPON ONT.
     
  15. Nov 25, 2016 #75 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,211
    122
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    So do I. No issues with 505 on Bolt+
     
  16. Nov 25, 2016 #76 of 303
    Eudmin

    Eudmin New Member

    20
    0
    Dec 30, 2007
    Montgomery...
    Roamio Pro here. 505 and 506 in Montgomery County, Maryland have no buffer for weeks and no recordings work,
     
  17. Nov 26, 2016 #77 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,211
    122
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    The question was on your ONT
     
  18. Nov 26, 2016 #78 of 303
    CurtisG

    CurtisG Member

    52
    1
    Sep 21, 2003
    Reston, VA
    How to tell which ONT we have?
     
  19. Nov 26, 2016 #79 of 303
    thyname

    thyname Well-Known Member

    1,211
    122
    Dec 26, 2010
    N. Virginia
    If you can open the enclosure, you can easily tell by model number. You can also post a picture here
     
  20. Nov 26, 2016 #80 of 303
    gpsjim

    gpsjim New Member

    5
    0
    Nov 25, 2016
    Montgomery...
    I have a GPON (I-211M-K).
     

Share This Page