DC area, Fios Fox (505) has no play buffer, anybody else?

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by CrispyCritter, Nov 13, 2016.

  1. Jan 5, 2017 #241 of 303
    PapaJohnHokie

    PapaJohnHokie New Member

    9
    0
    Nov 13, 2016

    Advertisements

    I have been experiencing this problem, like everyone else on here, for the last 3 months. I have two Roamios with Verizon FIOS. Same issues on Channels 505 & 506. And I am really sick and damn tired of having live sporting events (Redskins games, College Basketball) messed up because of this issue.

    Today, I called TiVo Support and logged my issue... and referenced this forum as evidence of the ongoing problem. After a lengthy hold, the tech told me that they are indeed aware of the issue and preparing a software fix that will be deployed "by the end of the month". I really hope this is true. Anyone else hear any updates?

    Also, can anyone confirm that the Bolt is NOT affected? If this goes on beyond month end, I will make a choice... upgrade to a Bolt (presuming it fixes the problem) or cancel TiVo and get the Verizon box. I have not looked at the features of the Verizon box... but I use a DVR pretty much exclusively for live sports... so missing out on FOX and WDCA (ACC basketball affiliate) is not an option for me.
     
  2. Jan 5, 2017 #242 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,636
    1,299
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Yes the Bolt is not affected. I have two Bolts on FiOS and this problem has never occurred. While it has shown up on my Roamio PRo.
     
  3. Jan 5, 2017 #243 of 303
    The Merg

    The Merg 1*

    237
    13
    Dec 2, 2007
    Northern VA
    Can you give some insight as to what this progress is?

    - Merg


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Jan 5, 2017 #244 of 303
    socrplyr

    socrplyr Active Member

    1,097
    13
    Jul 19, 2006
    They appear to be testing a software update to fix it.
     
  5. Jan 5, 2017 #245 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,618
    331
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.

    Advertisements

    Yet not a person in this thread has been asked to allow the fix to be deployed to one of their units to try it?
     
  6. Jan 6, 2017 #246 of 303
    LeeB2U

    LeeB2U New Member

    2
    0
    Jan 25, 2010
    Hi,
    Just thought I would comment. I have been following this thread and we are in the DC Metro area (N OVA) and are experiencing the same problem with our Roamio Pro, which is our main Tivo. We do however have a Premiere XL downstairs which is not affected by the problem. We have been recording Fox shows on the Premiere XL and transferring them to the Roamio and after transfer they work fine. So it is definitely a problem with the recording of the program. I should call Tivo too and open up a ticket. I do hope they get this fixed because it is a hassle and a terrible thing for those who only have a Roamio.
     
  7. Jan 6, 2017 #247 of 303
    deaddeeds

    deaddeeds Go Hokies

    116
    6
    Sep 19, 2008
    Annandale, VA
    I saw on TiVo Margaret's twitter feed. If you email her your TSN she will add you to the list. I emailed her last night. But you are correct, you would think the people on the forum would be included in the testing or asked to participate.
     
  8. Jan 6, 2017 #248 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,618
    331
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    This?

    That's the only request I see from @TiVoMargret, and it's a beta program for OTA customers...
     
  9. Jan 6, 2017 #249 of 303
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,392
    3,813
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  10. Jan 6, 2017 #250 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,618
    331
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Thanks. So that looks like maybe a fix for the Mini's getting hung when trying to tune to 505 or 506, but not necessarily for the trickplay issues, partial recording issues, etc., correct?
     
  11. Jan 6, 2017 #251 of 303
    socrplyr

    socrplyr Active Member

    1,097
    13
    Jul 19, 2006
    How about this link:

    I would say that is direct confirmation that they are testing a fix, since Margret said to email a TSN to test it.
     
    tim1724 likes this.
  12. Jan 6, 2017 #252 of 303
    socrplyr

    socrplyr Active Member

    1,097
    13
    Jul 19, 2006
    Here is another one:
     
    tim1724 and dslunceford like this.
  13. Jan 6, 2017 #253 of 303
    deaddeeds

    deaddeeds Go Hokies

    116
    6
    Sep 19, 2008
    Annandale, VA
    That is the tweet I was referring to, Thanks.
     
    dslunceford likes this.
  14. Jan 6, 2017 #254 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,618
    331
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Thanks. Sent along my info. Crossing fingers.
     
  15. Jan 6, 2017 #255 of 303
    john m

    john m Roamio Plus, 3 Minis

    5
    1
    Dec 4, 2016
    Rockville. MD
    I'm @jcmnyu on Twitter. I was pleased that I got a response from her about a fix. I emailed my TSN a few hours later, but have not heard anything since. Hopefully soon.
     
  16. Jan 7, 2017 #256 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,618
    331
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    My Roamio was pending restart, rebooting now. Let's say a little prayer.
     
  17. Jan 7, 2017 #257 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,618
    331
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Haven't checked Mini's yet, and how they tune. But on the Roamio:

    Live TV trickplay restored on both 505 and 506. FF, RW, 30 second skip and skip to tick.

    Previously borked recordings remain borked. Still show as partial and trickplay messed up.

    But the fact that Live seems to work properly is a great sign!

    Here's SW version: https://goo.gl/photos/uDCqin72zh9mUeYW9

    Edit: Testing channel changing from upstairs Mini, and no issues moving to 505 or 506. No spinning circle. We may have a winner.

    Edit 2: Mini lost connection to Roamio, said can't be found; can play live, however, and can stream from Roamio to iPhone app, but no My Shows. Mini is on 20.6.3.RC7-01-6-A92. Going to reboot it

    Edit 3: reboot of mini no help. Also connected to server and no change/pending restart message. Will try and reboot Roamio, even though it streams fine to iOS app.

    Edit 4: reboot of Roamio fixed the issue on the Mini. Still can change to 505 and 506 on the fly w/no spinning circle
     
    Last edited: Jan 7, 2017
    deaddeeds and Eudmin like this.
  18. Jan 8, 2017 #258 of 303
    deaddeeds

    deaddeeds Go Hokies

    116
    6
    Sep 19, 2008
    Annandale, VA
    I got the same Software update. I will report out my findings later today.

    Edit 1: Software Version is quattro-3.11.2017.01.04-2116-USA-6-840
     
    Last edited: Jan 8, 2017
  19. Jan 8, 2017 #259 of 303
    puffdaddy

    puffdaddy Member

    312
    1
    Mar 1, 2006
    Is the new software version: 20.6.3.RC7-01-6-A92? Or is it something else?
     
  20. Jan 8, 2017 #260 of 303
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,392
    3,813
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    That version has been out since 11/21/16 but not everyone received it at that time. It's the version that has made many users unhappy.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements