DC area, Fios Fox (505) has no play buffer, anybody else?

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by CrispyCritter, Nov 13, 2016.

  1. Jan 1, 2017 #221 of 303
    The Merg

    The Merg 1*

    237
    13
    Dec 2, 2007
    Northern VA

    Advertisements

    Well, spoke too soon. The 11/16 episode of Letha Weapon has issues. Looks like it didn't record the whole thing and trying to do trick play makes it jump ahead to odd points in the show.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  2. Jan 1, 2017 #222 of 303
    chrisny2

    chrisny2 New Member

    4
    0
    Dec 19, 2006
    It happened to me on recordings of Scream Queens and tonight's premier of The Mick.
     
  3. Jan 1, 2017 #223 of 303
    jeffinva

    jeffinva New Member

    17
    3
    Jan 5, 2015
    Strange, not for me. For example, the most recent episode of Lethal Weapon shows a partial 20 minute recording. I wonder why the issue isn't consistent.

    Just saw your second post.

    I had the problem with The Mick as well... Sigh.
     
  4. Jan 2, 2017 #224 of 303
    Expat

    Expat Member

    168
    10
    Nov 19, 2004
    Spotsylvania VA
    Ongoing issues with Fox 505, last show we watched was listed as partial, however we were able to watch full show as long as no FFW or REW.
    This is getting beyond a joke.
    Last night watching the Redskins game couldn't rewind without jumping to beginning of buffer.
     
  5. Jan 2, 2017 #225 of 303
    Cambion

    Cambion New Member

    1
    1
    Jan 2, 2017

    Advertisements

    I've been a Tivo customer for many years and I'm shocked at how poor Tivo's support is at this point. This issue has been going on for about two months now (that I know of). Not only have they failed to fix the issue, their support response is terrible. For example, I opened a case on this on 12/14 after my wife finally got tired of her shows not recording and complained that it had been happening for about a month. No response from Tivo. I hit up their live chat on 12/19 and they hadn't even looked at my case. A few questions from the live agent and they acknowledged it was this known issue. Told me no ETA but they're working on it. Silence since then until a few days ago when they closed my case as "resolved".

    Sadly it looks like it's time to investigate alternatives. A DVR that can't record TV is useless.
     
    Disconnect likes this.
  6. Jan 2, 2017 #226 of 303
    The Merg

    The Merg 1*

    237
    13
    Dec 2, 2007
    Northern VA
    Well, I can watch the episodes of Lethal Weapon as long as I don't use trick play. It will show that the episode only recorded 45 minutes or so, but will play all the way through.

    - Merg


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. Jan 3, 2017 #227 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    It's this that is the most frustrating. AFAIK, only one member has been contacted directly about this, @J C, to try and troubleshoot. And we are getting no updates (granted, the last couple weeks of the year are hectic for any company, not to mention one that is looking to go to CES as well).

    Can't put it all on @TiVoMargret to do her day job and serve as an evangelist/customer care agent in her spare time...but they need someone like @TiVoPony from back in the day to jump in, especially when it's a fairly widespread issue at this point.

    TOS claims that "With an All-In Plan, you receive those TiVo service features that we make generally available to all customers who have activated a TiVo service subscription for that same TiVo product." My All-In Plan on my Roamio and Minis are certainly not receiving the service features generally made available to all Roamio and Mini users. Most notably, shows are recording incompletely and all trick play features do not work.

    I'm hoping we get some sort of update and status this week, otherwise, I'm tempted to file a dispute, also outlined in the TOS. TiVo at that time has 15 days to respond or the matter goes to an arbitration board:

    Informal dispute resolution: We each must try in good faith for 15 days to informally resolve any dispute before starting arbitration. A party who intends to seek arbitration must first send the other an email with:
    (1) a "Notice of Dispute" in the subject line of the email; and (2) a reasonably detailed description of the nature and basis of the dispute, as well as the relief sought, in the body of the email. Only emails that comply with the foregoing will trigger the start of the 15-day informal dispute resolution process. Send your notice to disputenotice@tivo.com, and we will send ours to the email address associated with your account. A TiVo representative will contact you to try to informally resolve the dispute. If we do not reach an agreement to resolve the dispute within 15 days after the date the notice was sent, then either of us may start arbitration in the manner described below.
     
    Expat likes this.
  8. Jan 3, 2017 #228 of 303
    djvictor69

    djvictor69 New Member

    9
    1
    Feb 20, 2004
    Any idea what the arbitration process actually is?
     
  9. Jan 3, 2017 #229 of 303
    maggiethrock

    maggiethrock New Member

    10
    0
    Sep 25, 2010
    With the hope that TiVo support looks at this thread ...
    It appears that Fox changed something in their compression algorithm in early November and is not transmitting the change in the meta data. My guess is they are dropping frames to compress time so they can squeeze more commercial time in. It's similar in premise, if not execution, to Quickmode on my Roamio.
    Anyway, I suggest TiVo and Fox have a discussion on what the settings are for compression/decompression. Same goes for 506 (WDCA 20, MyNetworkTV).
     
  10. Jan 3, 2017 #230 of 303
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,665
    1,306
    Jan 31, 2002
    Northern...
    If that were the case then why is it only affecting my Roamio Pro on FiOS? My Roamio Basic and Roamio OTA, getting Fox signals from OTA, do not have the issue. And my two Bolts on FiOS also don't have the issue either.
     
  11. Jan 3, 2017 #231 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Interesting. Upthread I mentioned that, around the same time these isses on Fox started to occur, I started to get blocking on upper channels. Thought it was hot signal, but turned out to be low signal, and a powered booster fixed.

    Tonight, started getting a signal not found error on Mini and Roamio (error V52? Can't remember). Nothing would tune under 700s. Removed the powered booster and all channels returned. Not blocking that I see (yet).

    Tuned to live 505 on the Mini, thinking maybe something got fixed, and unfortunately got the spinning circle. Still stuck on that, but VZ is still futzing with signals somehow.
     
  12. Jan 3, 2017 #232 of 303
    dslunceford

    dslunceford Well-Known Member

    6,621
    333
    Oct 19, 2000
    No. VA/D.C.
    Going through channels to see if I notice any blocking issues. Came across this weird behavior of the timeline bar on my Mini, which was rebooted approx. 30 minutes ago. Anyone ever see the timeline bar jump around like this?
     
  13. Jan 3, 2017 #233 of 303
    billwhe

    billwhe New Member

    1
    0
    May 19, 2002
    I'll just add my name to the list as someone who is having this exact same problem... Fox 5, FIOS, DC. It's been happening for a while but I was really annoyed to get home Sunday to find the Redskins game recorded but wouldn't play. Although my recording was 4 hours, it said "16 minutes, partial" on the playback screen. Tried watching Ch. 505 on a Mini in the bedroom earlier tonight and just got the blue spinning circle.
     
  14. Jan 3, 2017 #234 of 303
    richlee91

    richlee91 New Member

    3
    0
    Sep 26, 2005
    I am having the issue too, i use nova fios and a roamio pro. The issues I am having are on 505 and 506 which are fox and wcda. On fox with new girl, I get a partial recording and when I do a fast forward it will skip ahead like 15 minutes, with 506 my TiVo mini will do the infinite blue circle of death.

    Any ideas to try?
     
    Last edited: Jan 3, 2017
  15. Jan 3, 2017 #235 of 303
    bishamonx

    bishamonx New Member

    4
    0
    Jun 15, 2007
    I'm ready to go all in on this issue. TiVo and Verizon need to get this fixed. Dispute resolution will be my path with TiVo and the FCC (Consumer Complaint Form here) will be my path with Verizon. For those in Maryland, I know issues with Verizon can be filed through the Public Service Commission. Our voices don't seem to be loud enough...
     
  16. Jan 4, 2017 #236 of 303
    telecomjd

    telecomjd New Member

    7
    0
    Nov 10, 2013
    I'm having the same problems on channels 505 and 506 but oddly enough, only on my Roamios but not on my TIVO Series 4, which suggests it's a TIVO problem, not a Verizon problem. I've had an open case with TIVO for over a month but have had no updates since then. My feeling is that if TIVO can't/won't resolve this problem by mid-January, all of us should ask for compensation from TIVO. After all, we're paying for a service that we're not receiving. TIVO has been saying for over a month now that they're working on the problem, but the fact is they can't be working all that hard -- it's not rocket science. They obviously have other and more pressing priorities and unless we put their feet to the fire, we're going to continue to be ignored.
     
  17. Jan 4, 2017 #237 of 303
    melduforx

    melduforx New Member

    9
    1
    Jun 2, 2005
    It's definitely a TiVO problem because it's happening on my Roamio and not my Bolt. Very, very frustrating that we haven't heard anything else from Tivo yet.
     
    Expat likes this.
  18. Jan 5, 2017 #238 of 303
    The Merg

    The Merg 1*

    237
    13
    Dec 2, 2007
    Northern VA
    Yup. This issue has been there since October. After the issue with the new guide not recording shows on Fox due to it trying to record off of the Fox affiliate in Baltimore, this issue popped up. TiVo really needs to figure things out here.

    Let's ask this question... Is there anyone here that has FIOS out of the DC area and is NOT having an issue on Fox5 on their Roamio Pro?

    - Merg
     
  19. Jan 5, 2017 #239 of 303
    J C

    J C New Member

    11
    2
    Nov 27, 2016
    As mentioned, I have been getting responses from TiVo, but nothing meaningful since my last post. In fact, every query since then has been met with, "sorry, we have no update at this time". This has been the case for many weeks now. I believe (purely my own speculation) there is a hardware problem in the Roamio (Pro) that prohibits TiVo from addressing this issue, as it does not effect their other models. I also agree with others there seems to be no real end in sight to resolve this issue.
     
  20. Jan 5, 2017 #240 of 303
    socrplyr

    socrplyr Active Member

    1,097
    13
    Jul 19, 2006
    From an email I just got, they are clearly making progress. I don't know how close they are to a completed fix (that could be rolled out to everyone), but I can tell that they are making progress. I am right there with the rest of you and your frustrations.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements