Daily Restart

Discussion in 'TiVo Edge' started by Stephen Miller, Oct 19, 2020.

  1. Stephen Miller

    Stephen Miller New Member

    7
    1
    Jan 2, 2019

    Advertisements

    Every day I need to unplug my Edge so it will do a restart and begin operating. Is anyone else having this issue? Is there a cure?
     
  2. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,038
    631
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Is it possible that the TiVo is actually running, but the HDCP isn't properly connecting after you shut the TV down or put the TiVo in to Standby?

    Maybe try altering how you're turning it off and on to see if you can determine what's happening?

    Sometimes switching inputs back and forth on the TV can get you kickstarted. And/or momentarily unplugging the HDMI cable?

    -KP
     
  3. mpf541

    mpf541 Member

    65
    7
    Nov 24, 2009
    I sometimes have the same issue and just unplug and plug back in hdmi cable fixes it.
     
    kpeters59 likes this.
  4. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,096
    3,706
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    When it's "dead", does the amber LED still flash when you hit the Down Arrow on the remote?
     
  5. tommage1

    tommage1 Well-Known Member

    1,670
    401
    Nov 5, 2008

    Advertisements

    Occasionally I have something similar with a Bolt. For some reason when I switch to the Bolt input on TV the screen is blank, no signal (actually says no signal, not HDCP not permitted). Turning TV off and on does nothing, that usually fixes an HDCP issue. The Bolt is hooked up to a TV HDMI input for video. For audio it uses an optical cable going to receiver. When blacked out neither video or audio works so not just an HDCP issue. When blacked out the remote still seems to be working, when I hit a button the yellow light flashes on the Bolt. But still blacked out video and no audio. The ONLY way I have found to fix it is unplug the Bolt, then plug it back in. Fortunately for me it does not happen very often. But have no idea why it happens. Oh, the Bolt is on TE4 if that matters.
     
    Last edited: Oct 24, 2020
  6. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,096
    3,706
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Before pulling the plug, you might try a soft reset:
    Thumbs Down
    Thumbs Up
    Play
    Play

    I don't have an Edge, so the function may be disabled.
     
  7. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,038
    631
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Also consider disabling "Wake with TiVo" (CEC) and see if that makes any difference.

    -KP
     
  8. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,828
    452
    Nov 27, 2014
    Southern CT
    Who and why is using the sleep function? Is it the 11 cents you are saving monthly? Or do you not want the hard drive working 24/7?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements