channel is not authorized v58 after pausing roamio 21.9.6.v3

Discussion in 'TiVo Help Center' started by brosenkrantz, Oct 13, 2019.

  1. brosenkrantz

    brosenkrantz New Member

    9
    2
    Nov 13, 2005

    Advertisements

    For the past week we are not able to pause most channels of Live TV on our TiVo Roamio Plus. This appears to be an issue in the Roamio because the Mini connected to the Roamio works fine and does not have this issue. Called Cox here in Phoenix and they provided replacement Cable Card and Tuning Adapter. After repairing, lots of reboots and repeated Guided Setup, the issue still persists.

    Change channel and then back to the channel plays with out error.
    Pressing Live TV to other channels and they have the Error V58 until changing away and back.
    This issue does not impact recordings.
     
  2. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,175
    652
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    V58 is almost for sure a Cable Co. error...

    -KP
     
  3. BongRipper

    BongRipper New Member

    11
    2
    Feb 13, 2005
    Mission...
    I'm having a very similar issue on my Roamio as well, same software, on Cox in So Cal. What I'd noticed is that this only seems to happen with the switched digital channels. Also, in addition to getting "V58 channel is not authorized" error on pause, but any time skipping back to see a quick replay and then skipping all the way forward to the end of the currently recording stream. I also see this issue (V58) happening anytime I switch between tuners to an SDV channel. Only way the channel comes back is with a quick channel up/down. Switching to a tuner on a non SDV channel there is no issue. I was going to try getting another cable card but from what you're saying, you believe this is a TiVo software issue?
     
  4. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    I am going through this now, same result with my Roamio. Had CableCard replaced today but of no help. Still there. I have a Optimum ( Cablevision )
    Any other possible solutions??

    Has anyone tried contacting TiVo? Also I am on the latest update to enable automatic commercial skip. Could that be part of the issue?
     
  5. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007

    Advertisements

    I just checked my version # Same
    21.9.6 v3
     
  6. brosenkrantz

    brosenkrantz New Member

    9
    2
    Nov 13, 2005
    I have all the exact symptoms you describe. I filed a request ticket with TiVo customer Care and they gave a pretty much canned response. Thanks for chiming in.
     
  7. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    they told me to disconnect all power, cables for a minute
    Than power only before connecting other cables, hdmi
     
  8. brosenkrantz

    brosenkrantz New Member

    9
    2
    Nov 13, 2005
    Yes, I have a power strip to the entire setup of equipment, and I have powered it all off for 10 minutes, 1 hour, etc. No Change. I even changed the coax to the entire setup from the street and no change. But OK let me try again and wait another 15 minutes for the Tuning adapter to start working before I can tune the Food Network Channel 1046. Then after it tunes without error it will plays just fine for hours if I do not press pause, search back or tune to another tuner. If I use the Live TV button, it displays sound and no picture and V58 to the other tuner already tuned to 1046.
     
  9. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    After several emails back and forth with TiVo I get this response. Keep in mind that you Need to fill out an online for each time
    Meanwhile all other diagnostics check out perfectly

    “Appreciate your effort and patience on this issue. Based on your diagnostic, It shows that signal strength met the requirement which recommended signal strength should be 80-99 % . However, for signal noise ratio it seems that the signal is too high compared to the recommend signal which should be between 29 Decibel to 35 Decibel. You may want to consider having an attenuator to gain less or be on the right signal. Before installing such, for comparison purposes kindly provide us another two different channels if it does the same. If the issue persists on other channels, kindly contact your cable provider and request to initiate a three way call with our phone technical customer support so we can have an immediate resolution for this issue. Please understand that we need their presence on phone as we based our troubleshooting steps on the corresponding error which is for V58 and is signal/ channel issue. See reference for V58.”

    hopefully everyone else with this issue contacts TiVo
     
  10. snerd

    snerd Well-Known Member

    1,716
    667
    Jun 6, 2008
    Please ignore this, it is complete BS. If your signal strength is 80-99% (not 100%) then your signal is not "too strong", and higher SNR is always better under these conditions. Their recommendation is like saying "I can't hear you, there isn't enough noise!"
     
    tpm likes this.
  11. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    Mine is at 37 so almost within parameters. Signal strength of channel is 92%
     
  12. BongRipper

    BongRipper New Member

    11
    2
    Feb 13, 2005
    Mission...
    Is there any way to roll back to the previous version of the software (v2), or alternatively try pushing to the beta version? More and more this is seeming like a software issue and I'd like to try ruling that out by changing that before I replace any more hardware. I did try the disconnect/reconnect exercise referenced above with no change.
     
  13. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    They had me do a diagnostic by using a problem channel, record and than look in diagnostics. I noticed when I was on channel 761 the diagnostics said I was on 762. Thought that was strange. I ran diagnostics on my Premier and it was on761 and in diagnostics also said 761
    So maybe part of the problem?
     
  14. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    I asked myself and didn’t get an answer. I do remember when installing it that it said you can’t go back
    I agree that it’s a software issue
     
  15. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    Almost always but not this time
     
  16. BongRipper

    BongRipper New Member

    11
    2
    Feb 13, 2005
    Mission...
    Strange, another thing I'm seeing is that the "Test Channels" function is not working either- I get black screen that says "no channels available" even though I am indeed receiving signal on all tuners per the diagnostics screen under the help menu. Not sure if you are seeing same issue but if you are, then that may also be related to the other issues we're seeing.
     
  17. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    I was testing channels yesterday and that was working
     
  18. BongRipper

    BongRipper New Member

    11
    2
    Feb 13, 2005
    Mission...
    Hmm ok well that's good to know... Maybe I do have a bad cable card. I'll try getting another one sent out, set it up, and will keep an eye on this space
     
  19. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    On phonwith TiVo now. Verifying issue. Hoping for software update butthey May replace for new box.
    Not sure that will solve it

    now given option to downgrade software ( all saved programs will be deleted )
    Said I would call back, given case number
     
    Last edited: Oct 16, 2019
  20. tpm

    tpm Member

    130
    7
    Dec 28, 2007
    Update
    TiVo called me this evening and had me help with a data collecting.
    She also told me they are aware of other Roamio users in the same situation. I will get a return phone call or email with the findings.
    This afternoon when I called they told me I could downgrade the software but would lose all saved shows. At that time I told them I would call back when I was ready. hopefully a fix comes first ​
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements