Cast to TiVo no longer available?

Discussion in 'TiVo Help Center' started by techjunkie, Sep 11, 2017.

  1. techjunkie

    techjunkie New Member

    12
    0
    Jul 25, 2003

    Advertisements

    My Roamio and mini used to appear in the cast-to device list from the YouTube app on my iPhone. Now, only my Roku appears. Did a TiVo update break this functionality, or a YouTube app update on my phone break it? In any case, will it be back? (Or am I the only one having this issue?)
     
    Last edited: Sep 11, 2017
  2. andyw715

    andyw715 Well-Known Member

    8,458
    837
    Jul 31, 2007
    Sometimes it shows for me, sometimes it doesn't. Are you opening the app from a link or searching from the app for a video?
     
  3. badlypoor

    badlypoor New Member

    23
    4
    Sep 27, 2017
    That app is working fine for me on the new bolt 500
     
    Last edited: Sep 27, 2017
  4. khomel

    khomel New Member

    21
    0
    Mar 19, 2011
    I also noticed my cast button missing. I'm able to connect with the "link to TV" option, but I can't choose my Roamio or Mini.

    I'm thinking it may have something to do with the new Tivo Bridge I just added to replace my old moca adapter.

    Anyone else know what could be causing this?
     
  5. 8bitbarbarian

    8bitbarbarian Member

    47
    0
    Jul 4, 2004
    SF, Ca

    Advertisements

    The Tivo option disappeared a while back for me too. I cast regularly with my macbook and chrome browser and always had the tivo or chromecast option. Seems like there was something clunky with the tivo connection and I never used it anyways.
     
  6. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    54,664
    7,593
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Mine still show in the YouTube app on my iPad
     
  7. Nickipedia

    Nickipedia Nick of Time

    164
    66
    Jul 18, 2015
    Michigan/D.C.
    Works good here.
     
  8. caughey

    caughey Member

    323
    23
    May 26, 2007
    Orange County
    My Roamio no longer shows, but the bolt does. If I launch the youtube app on Roamio first, it shows then. That's how it worked when I first got the Roamio, but then it was able to autolaunch the youtube app like you would expect.
     
  9. Jan 6, 2018 #9 of 23
    TishTash

    TishTash Active Member

    568
    73
    Jan 23, 2008
    Merrick, NY
    As implied, I believe you have to sign in / activate the YouTube option on your TiVo before it appears as a 'Cast option.
     
  10. slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    4,682
    628
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    No it's been disabled as far as I can tell, I've been signed into YT for years on my Tivo but it's no longer a cast option from either my Nexus 6 w/Android 7.1.1 (in any app including YT or from the cast screen option) or Chrome on my laptop. Used to work until sometime last year on my Roamio.

    What's weirder is that 2 out of my 3 Minis show as cast options from my phone, but not from Chrome. Doesn't work but have no idea why only 2 of the Minis are advertising it.
     
  11. Elliot2

    Elliot2 New Member

    21
    0
    Dec 15, 2016
     
  12. murgatroyd

    murgatroyd Don't stop believin'

    26,095
    256
    Jan 5, 2002
    Berkeley CA
    Roamio Basic here and an ancient Android phone (4.1.2).

    I can still cast to the Roamio from the YouTube app. Sometimes the function goes away, but rebooting both devices usually restores the feature.

    I do find it useful -- it's a lot quicker to enter a search via my phone's keyboard than it is to use the TiVo remote, plus I can easily and quickly queue up a lot of videos from my Watch Later list via the phone's YouTube app.
     
    Last edited: Jan 6, 2018
  13. aardaps

    aardaps New Member

    18
    3
    Jul 6, 2017
    It’s not there for me on my Roamio Pro. I tried rebooting the TiVo box and my iPhone, but it didn’t help. It worked fine before I upgraded the software on the TiVo box.
     
  14. Elliot2

    Elliot2 New Member

    21
    0
    Dec 15, 2016
    Sometimes it works and sometimes it doesn't. For the first time in a long time I can cast to BOTH of my Roamio OTAs. I do not have the upgrade which is all ****** up
     
  15. Tanquen

    Tanquen Member

    108
    0
    Jun 1, 2002
    Napa, CA
    Both of my TiVo roamios used to work and then for a long time only one of them and now the other day they are both now missing from the YouTube app. :(
     
  16. nelis99

    nelis99 New Member

    2
    0
    Jun 5, 2018
    I know this is an old thread but what I've found is that the chrome browser 'cast' feature doesn't show my tivo devices, however; on my android phone going to youtube and pulling up the casting screen shows both of them. I have this exact same experience at a friends house, chrome browser doesn't show any Tivo devices, but casting from android or iphone does.

    Perhaps Google doesn't have the chrome browser up to date?
     
  17. PSU_Sudzi

    PSU_Sudzi Well-Known Member

    2,590
    955
    Jun 4, 2015
    Philly suburbs
    I was watching something on YouTube via Chrome on my desktop last night and I saw the option to cast to either TiVo (not sure what Chrome version I have installed but its the most recent).
     
  18. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    3,199
    666
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Me too, just now.

    I chose the Roku, for well known reasons however...
     
  19. nelis99

    nelis99 New Member

    2
    0
    Jun 5, 2018
    Yea Youtube works which is why I don't understand what's the problem with chrome itself. Try this, go to youtube in chrome, then click the cast button inside the youtube video box. In this case I see the devices listed.

    Now just open another tab and go to some other web site. Then click chrome settings->Cast. No devices found. My goal was to just mirror my browser on the TV (through tivo chromecast, or even samsung built-in capability, neither of which show up).
     
  20. PSU_Sudzi

    PSU_Sudzi Well-Known Member

    2,590
    955
    Jun 4, 2015
    Philly suburbs
    I don’t think you can cast just from Chrome, only YouTube specifically, this is a limitation of TiVo. Someone else can correct me if I’m wrong.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements