Can't play now please try again later V118

Discussion in 'TiVo Edge' started by Adrienne Leptich, Nov 8, 2020.

  1. Nov 8, 2020 #1 of 14
    niklas24

    niklas24 New Member

    5
    0
    Nov 8, 2020

    Advertisements

    I've had my TiVo edge hooked up for about 2 months now and I cannot watch anything from my other Tivo (Roamio). I get that error message. I've spent a rediculous amount of time calling and chatting with TiVO support and no one has been able to rectify this. Everytime I call they go through the same steps that the previous person did and they can never help me. Has anyone else had this issue. I'm not trying to transfer, just play. I don't even see an option to try to transfer it. TIA

    Also, how do I change my profile name on here?
     
    Last edited: Nov 8, 2020
  2. Jmchzn

    Jmchzn New Member

    2
    0
    Nov 21, 2020
    DID YOU GET ANY HELP WITH THIS? I'M GOING TO CANCEL THE ROMIO SERVICE IF WE CAN'T RESOLVE THIS. TIVO CUSTOMER SERVICE IS USELESS
     
  3. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,328
    3,777
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Report post 1. Ask the Admin person if they can change it.

    That error number has never been reported before, so it's new to the Edge.
     
  4. niklas24

    niklas24 New Member

    5
    0
    Nov 8, 2020
    Unfortunately I haven't had a chance to call them again because I know it's something I'm going to set aside an hour or 2 to do. I was going to switch the location of my Edge and Roamio and see if that works. I think they suggested I move the router in my house, but I can't because I rent. I do have wifi extenders though so that should resolve the issue.
     
  5. niklas24

    niklas24 New Member

    5
    0
    Nov 8, 2020

    Advertisements

    I've also received a different message with V117. Can't recall exactly what that message was but it was similar.
     
  6. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,328
    3,777
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  7. niklas24

    niklas24 New Member

    5
    0
    Nov 8, 2020
    I did see that thread, but the problem wasn't resolved and I never get ads on my TiVO's although that could be because I haven't updated my Roamio to the new interface (like the Bolt and Edge have) so I didn't consider that as my issue. But I don't get ads on the Edge either. I don't like it, but perhaps the difference in the 2 interfaces is what's causing the problem??? I'll (reluctantly) have to try that. I wish I could downgrade my Edge to the old interface. It's much more user friendly.
     
  8. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,328
    3,777
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Up top there is a Search box. Click on that and then click on More. Use V117 as the keyword. Scroll down and search. You should get 70 entries. Maybe one will have your answer.
     
  9. niklas24

    niklas24 New Member

    5
    0
    Nov 8, 2020
    will do. Thanks!
     
  10. Lockdown

    Lockdown New Member

    1
    0
    Nov 29, 2020
    I had the V118 error today and discovered my main Tivo box with the cable card had frozen. When I went to check on it it said "waking up" which I've never seen before but at that point it was giving all the other boxes in my house the v118 error, although, on the other boxes I could still use apps but not watch TV. So I simply pulled the power cord and plugged it back in and everything worked.

    I will say, ive used Tivo for years and am only making an account now because the amount of issues I've had since they added ads to the TV guide have been astonishing. I get that cash flow for tivo is an issue but at least hire the talent to implement ads (if you must) without destroying the hardware and experience.
     
  11. Albert

    Albert New Member

    12
    5
    Sep 27, 2002
    Lantana, TX
    Got a V118 error on my Roamio OTA today as well. I "upgraded" to TE4 maybe about 1.5 weeks ago. There are some things to like and some not to like but the new ads and this new error are not one of them... I will definitely be looking into alternatives for TiVo in the future... especially if they don't get these annoyances fixed. What a shame.
     
  12. the_scotsman

    the_scotsman Member

    62
    0
    Jul 28, 2005
    Dallas TX
    My main 4 tuner Bolt using CC has now given the “Can’t Play” error with the code V118. The box can’t play recorded shows, nor can it play live TV. This has now happened twice in <24 hours. I’m sure there was also another code (V10?) at one point while trying to get the box to work.

    My second Bolt crashed last night when trying to play a show from the main Bolt. After it rebooted it did manage to play the show ok. Not sure if the events are related.
     
  13. Rose4uKY

    Rose4uKY Member

    508
    11
    Mar 28, 2003
    Kentucky
    This just started happening to me on my TiVo mini. We have a TiVo bolt and we have the old minis from our Romeo Plus. It had been the same show the past few days that I was trying to watch that I recorded this morning and today it's that plus another show and it says can't play right now error 118. I guess I'll try to reboot the mini!

    I just happened to Google my problem and it brought me here. I know this is an older thread. I also think we need a good new modem router we're using the one from the cable company plus their modem and our cell phones a lot of times will say connected but no internet I don't know if this has anything to do with the router. I rebooted and it says the bolt can't be found. I guess I need to reboot it too!
     
    Last edited: Feb 19, 2021 at 11:07 AM
  14. scottppp

    scottppp New Member

    1
    0
    Monday
    I used to get the 118 error all the time. I changed power-save mode to OFF and now I don't get those errors any more.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements