Can't load FTP Client on to Tivo

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by SPRITER, Feb 2, 2009.

  1. SPRITER

    SPRITER New Member

    4
    0
    Jul 29, 2006
    Hi,
    Have purchased an upgraded drive which was pre-configured for the Tivo. I have managed to get the broadband "dial up" and Tivo-web utilities working but am struggling to get the ftp client working.

    Following Steve Jenkins guide, I've tried putting the tivoftpd that came preloaded on the drive in both the var/hack and var/hack/bin directories, changed it using
    chmod 755 tivoftpd
    then when I type
    ./tivoftpd
    nothing much happens and it goes to the usual prompt. When I then try ftp'ing in using the start/Run command or via windows explorer it just hangs and then doesn't do anything. I've tried turning off the Windows firewall and still no good. Tried re-booting the tivo and doing the same, still no-good..

    Can anyone give me any pointers?! What should happen when I type the ./tivoftpd command!?!

    Thanks..............Steve
     
  2. DanielB

    DanielB New Member

    39
    0
    Sep 7, 2007
    The file system could have been set to read only, my HD was made with Hooch and when I want to make a change I need to first type wr to make the filesystem read write. and then ro to make it read only again.
     
  3. SPRITER

    SPRITER New Member

    4
    0
    Jul 29, 2006
    OK, I've tried that. It seems the disk is read only so I changed it to rw but it gives me just the same results. I tried inputting "tivoftpd console "which according to the Steve Jenkins guide means any messages will be output to the console. It gives me the message;

    In DEBUGGING Mode NOT forking

    Does this help!?!?
     
  4. jeremy Parsons

    jeremy Parsons Very Advanced Member

    168
    0
    Jan 6, 2002
    Surrey
    given the problems you are haviing I believe I used the http_get

    http_get -T 0 -C 0 -D /dir -U http://ipaddress:port/filename

    providing your gateway is set this will allow you to get the tivoftpd directo from the external website you just need to replace the website with the ip address as DNS is broken on tivo.

    so
    http://sourceforge.net/project/down...utils&filename=tivoftpd.ppc.gz&use_mirror=dfn

    becomes http://216.34.181.60:80/project/dow...utils&filename=tivoftpd.ppc.gz&use_mirror=dfn

    try downloading it again as I had a corrupt tivoftpd
     
  5. SPRITER

    SPRITER New Member

    4
    0
    Jul 29, 2006
    OK, seems a good idea, I've given it a go with no luck. Maybe I should take the drive out and reload the file onto it from my desktop PC...

    Again, referencing your suggestion and Steve J's write up I typed in the following after typing in your long line above which didn't work. So I typed in this shortened command per Steve J which didn't work either;

    http_get -T 0 -C 0 -D /var/hack -U
    and it comes up with the error
    unknown arg: <null>
    Usage: http_get....blah blah...........
    I made the drive rw before I did all this..........

    Any ideas?!
     
  6. jeremy Parsons

    jeremy Parsons Very Advanced Member

    168
    0
    Jan 6, 2002
    Surrey
    it appears http_get does not like php , another though are you sure you have the right verison a mips and pcc version exist for series 1 I believe its the PPC version you need.

    if you can host the file on your internal website then its likey to work , I have not yet found a host other than sourceforge
     
  7. mutant_matt2

    mutant_matt2 New Member

    105
    0
    Dec 16, 2008
    Sounds like it's running to me. You can check by doing ps -auxxx and see if tivoftpd is in the list. I know nothing of Hooch, but usually, I think / is read only, but /var is read/write. The fact you put it in the right place, and managed to chmod it, would imply that read-only partition isn't the issue.

    I also thought that telnet and ftp were installed by default when adding the software which goes with a network/cache card, which you must have, as you mentioned the "Broadband dial-up".

    As long as your Windows pc is behind a hardware Firewall/Router, I'd turn off the (software) Firewall and see if you can ftp to the tivo then (you're using the correct ip address, right?), or even try "telnet <tivo ip address> 21 (you should get a blank screen, not a port closed or error message).

    HTH,

    Cheers,

    Matt :)
     

Share This Page