Can I Transfer Shows from an S3 to a Bolt?

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by HD_Dude, Oct 24, 2015.

  1. HD_Dude

    HD_Dude I Want HD in my Car

    260
    1
    Sep 11, 2006
    Washington, DC

    Advertisements

    I have an 2007 S3, which is starting to fail, I believe.

    If I get a new Bolt, can I transfer all the shows I have on the S3 to the Bolt? I always did it without any issue between two S3s...I'd rather not lose 'em.

    If it'll work, I'll buy a Bolt today, and sell the S3. Lifetime service, should sell quickly.

    I was thinking about the Bolt anyway, since I have a new 4K set. But, wasn't in any rush since I already get 4K streaming through the TV, and the NVidia Shield.

    Thanks
     
    Last edited: Oct 24, 2015
  2. Wil

    Wil Unknown Member

    4,791
    312
    Sep 26, 2002
    Yes.
     
  3. HD_Dude

    HD_Dude I Want HD in my Car

    260
    1
    Sep 11, 2006
    Washington, DC
    Thank you!
     
  4. CraigK

    CraigK (unspecified)

    1,281
    30
    Jun 9, 2006
    North of...
    If any of the shows on the S3 are marked as copy protected you won't be able to transfer them directly to the Bolt.

    Were the shows on the S3 that you want to transfer recorded using a cableCARD? If so, depending on the cable provider and channel some may be copy protected.
     
  5. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,636
    1,148
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area

    Advertisements

    Unless those shows are copy protected, you can transfer to another Tivo, another S3, Premiere, Roamio, Bolt, and even a PC. But, if you do Tivo-to-Tivo, both Tivos must be subscribed to Tivo Service and running.

    If the drive is failing and cannot get it running, there is no way to get those shows off.
    One of the reasons the Tivo may be failing is the power supply, the capacitors on the supply, could be failing, which can cause the drive to fail or not run properly. Due it the Series 3 age.
     
  6. HD_Dude

    HD_Dude I Want HD in my Car

    260
    1
    Sep 11, 2006
    Washington, DC
    Thanks. But I'm having trouble.

    Both the Bolt and the S3 are connected to the same network. Hard-wired LAN. The S3 sees the Bolt, and the Bolt sees the S3. But when I try to access the S3, the Bolt says it can't connect due to a network error. Never happened when I used two S3s.

    Plus - and this is not the same issue - my Samsung UHDTV keeps going to snow when using the Bolt. No other devices do it, just the Bolt. I have to go into 'source,' and select another HDMI source, let it appear, then go back to select the Bolt, before I get a picture back. I'll post this in another thread to see if anyone has a fix.
     
  7. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,636
    1,148
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Is the Bolt newly installed/subscribed? In your Tivo.com account, under DVR Preferences, are the boxes for sharing/transfers enabled? Did you force Tivo connections on BOTH Tivos?

    The last questions is asked since new Tivos are not recognized by the older ones until they have connected. Its like the new one hasn't been added to their Tivo "pool" yet.
     
  8. HD_Dude

    HD_Dude I Want HD in my Car

    260
    1
    Sep 11, 2006
    Washington, DC
    Brilliant! Thanks...I went to My Tivo.com and checked 'enable video downloads' on the Bolt.

    I'll reconnect to Tivo and see if it works.

    Meanwhile, still going to snow. Jeez.
     
  9. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,636
    1,148
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    It can take up to 24/48 hrs for the Bolt to get the Media Access Key (MAK).

    Did you force connection on the other Tivo(s) as well? They cannot transfer between them if they haven't connected.
     
  10. HD_Dude

    HD_Dude I Want HD in my Car

    260
    1
    Sep 11, 2006
    Washington, DC
    Thanks again. I'll give 'em some time to be recognized by the system, and try again tomorrow.

    Appreciate the help!
     
  11. zerdian1

    zerdian1 Roamio PRO, Roamio,

    343
    0
    Apr 19, 2015
    SouthEast...
    Go to Settings & Messages, Settings, Network, CONNECT TO TIVO SERVICE NOW.

    This speeds up connection, recognition of status changes, activation, etc.

    Some times you have to do it multiple times on all the devices so they all see each other.

    I just noticed that ThAbtO
    TiVoholic by the bay
    Previously mentioned forcing connections.
     
    Last edited: Oct 25, 2015
  12. Televisionary

    Televisionary Member

    110
    0
    Oct 24, 2000
    New...
    Did you get your Bolt and S3 transferring shows? Over a year later, and my new Bolt+ is having the same problem you had.

    Thanks!
     
  13. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,590
    1,114
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    If you have 20.6.3 on your Bolt, there's a bug preventing transfers from S3/HD and older TiVo's (you can transfer in the reverse direction still).

    Scott
     
    Televisionary likes this.
  14. MJedi

    MJedi Member

    160
    3
    Jun 17, 2002
    WA
    Seriously? I just got my S3 up and running after replacing its power supply. My new Bolt can see the S3 in its Devices list, but when I select it I get the message "Can't connect to TiVo HD box"

    Is this bug going to be resolved?
     
  15. westside_guy

    westside_guy Annoyingly ephemeral

    468
    2
    Mar 13, 2005
    The soggy...
    Hopefully it's just a bungle and not a deliberate action.

    The only reason I bring that up is - Series 3 devices like my older TiVo HD (652) used to have some functionality via TiVo online... but that seems to have broke at some time before this latest software update went live. I was rather irritated that I couldn't transfer my season passes to my new Bolt; but I at least managed to transfer most of my existing recordings over to the Bolt before that ability mysteriously started failing.
     
  16. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,428
    3,108
    Nov 25, 2003
    Is this still the case, with the latest Encore software (20.7.4.*) ?
     
    Last edited: Nov 3, 2018
  17. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,590
    1,114
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    This was a bug that was introduced across the board for Premiere, Roamio and Bolts with 20.6.3 RC7 I believe in December but fixed with 20.6.3 RC13 released January 10th (C423 errors when you tried to transfer shows from an older model TiVo to a newer model.

    Couple of threads on it.

    20.6.3 RC13

    New Roamio Update: Problems with Tivo HD transfer

    Scott
     
    krkaufman likes this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements