Can a Slingbox 500 replace both a Tivo Stream and Tivo Mini Vox?

Discussion in 'TiVo Stream' started by nuraman00, Sep 5, 2018.

  1. Sep 30, 2018 #21 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    I can't get the Slingbox to work in Firefox anymore. It worked once.

    I've never gotten it working in Chrome.

    It just says "connecting" and never advances.

    For Internet Explorer, it always connects. But I get audio only 1/2 the time, even though the connection is "excellent".

    Also, after launching Sling Player, every time I close Internet Explorer, I get a message that "Internet Explorer has stopped working".
     
  2. Sep 30, 2018 #22 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    I wonder if the issue is with the handshake, as described here (#30). I tried disconnecting the HDMI powered splitter, and reconnecting it, but I still get audio most of the time.
     
  3. Sep 30, 2018 #23 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    It finally worked again.

    Basketball looked a tiny bit better this time (when the basketball was in motion).

    I didn't see that slow line moving vertically upwards either.
     
  4. Sep 30, 2018 #24 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    Also, why am I getting a Clorox ad in Spanish, every time I go the the web Sling Player? It's happened everytime I've gone to Sling Player today.
     
  5. Sep 30, 2018 #25 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    Here's another thing that's bothering me about watching basketball. When compared to watching a game on YouTube, it seems like the game on SlingPlayer is at 1/2 or 3/4 speed. Again, this is with "excellent" connection. Yes, the game through SlingPlayer is preseason, compared to what I'm watching on YouTube.

    But it just feels like whatever I'm watching on SlingPlayer on my PC is a little slower.

    To be clear, I don't mean SlingPlayer looks choppy.

    SlingPlayer looks smooth, but it's as if everything I'm watching is happening a little slower than on TV, or even YouTube. It's like it takes 1.3 seconds to watch 1 second.

    The HDMI splitter I got was 4K, 60Hz, if that makes any difference.

    I can't be certain that every single HDMI cable between the Tivo and Slingbox is HDCP 2.0.
     
    Last edited: Sep 30, 2018
  6. Sep 30, 2018 #26 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    One "trick" to get Sling Player more consistently working seems to change the input to component, then back to HDMI.

    While it's worked a few times when selecting HDMI from the start, is there a way where I don't have to do this every time?
     
  7. Sep 30, 2018 #27 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    @Series3Sub , @mdavej. Let me know if you have any advice or feedback based on my comments today. :)
     
  8. Sep 30, 2018 #28 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    Also, I have a VPN set up. Is that going to affect out of home streaming?

    Will I need to connect to my VPN first, before being able to stream through Sling Player?
     
  9. Sep 30, 2018 #29 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    @krkaufman , @dean glaser , let me know if you also have any feedback in this thread. Especially for posts # 20 onward, which is when I installed my Slingbox.
     
  10. Sep 30, 2018 #30 of 107
    mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,140
    1,012
    Aug 13, 2015
    Unlike others, I think the splitter is a bad idea, as I said before. Component works great for me. Also, you need to lower your expectations. Slingbox is never going to look great. It should look good, but won’t ever exactly match the source. I use the “embedded” player on web browsers and never see any ads, and it works every time. Lastly, I’ve never actually tried to use Slingbox on my own LAN, so I’m not sure what to expect there.
     
  11. Oct 1, 2018 #31 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012

    The ad plays before my Sling video starts (live streaming). It was a little annoying on Saturday because it was in Spanish every time, and I'm not sure why.

    On Sunday, it was at least an English ad. The ad is about 15 seconds.

    So when I use component, it's 3 cables for video, and 2 for audio, right? I have both HDMI and component video / stereo audio set up.

    I'm just trying to make it work with HDMI right away, without having to go to the input settings and change the source to component for a second, then back to HDMI.

    Overall I think the quality is ok, it just seems a little worse when watching something fast moving like basketball (specifically when a ball is passed).

    Overall, I think things like NBA League Pass Broadband, MLV.tv , or ESPN on demand, have a little better quality. But Slingbox is still ok, and it will seemingly solve the problem of watching remotely.

    I'll know for sure later this month when I'm out of town.

    So do you not see an ad play right before your Slingbox stream starts?

    I recall you saying that your experience with splitters was hit and miss. Is that why you think it's a bad idea?

    Thanks for your response.
     
  12. Oct 1, 2018 #32 of 107
    mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,140
    1,012
    Aug 13, 2015
    Zero ads with embedded player.
     
  13. Oct 1, 2018 #33 of 107
    osu1991

    osu1991 Well-Known Member

    1,141
    292
    Mar 6, 2015
    Oklahoma
    Thanks I just noticed that tonight. I launched it from the web browser instead of the desktop shortcut and there were no ads. Usually I have my laptop connected to the tv and use the old windows store app which I prefer over the web browser, or I use the Fire TV app. I may use the HTPC some now though.
     
  14. Oct 3, 2018 #34 of 107
    Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,266
    335
    May 8, 2006
    SAP audio?
     
  15. Oct 3, 2018 #35 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    I don't remember if there was much audio in this Clorox Spanish ad. There were Spanish words, though, during the ad.
     
  16. Oct 3, 2018 #36 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    Weird. I think I'm using the embedded player. I'm not using an app, because the desktop app doesn't support the Slingbox 500. I tried that once, and that's what it said.

    I just go to the browser (Internet Explorer seems to be the only one that works right now, although Firefox worked the very first time I tried it).

    And then it says connecting to Slingbox. I'll try to take a screen shot of the ad I'm talking about, as well as the player, so we can see if there's any misunderstanding on my part.
     
  17. Oct 3, 2018 #37 of 107
    mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,140
    1,012
    Aug 13, 2015
    No need for screenshots. I'm very familiar with all the players. If you see ads, you aren't using the embedded player. This is the embedded player:
    slingplayer.slingbox.com/embedded/slingplayer.php
     
    osu1991 likes this.
  18. Oct 7, 2018 #38 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    You're right, I wasn't using the embedded player.

    I went to your link, and it looked a little different. It asks me to select my Slingbox each time.

    So I've tried this a few times right now, and it works right away every time, with the HDMI connection. I don't have to change connections back and forth.

    The quality looks a little better too, and so does the speed. I don't get that feeling that the framerate was a little slower or something.

    FYI, I had been using newwatch.slingbox.com.
     
  19. Oct 7, 2018 #39 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    So, today was my attempt to set up the Tivo Mini.

    I set up the MoCA connection on the PremiereXL4. It said it was successful. But when I went to "view network status", it said the MoCA link was down.

    I then called Tivo.

    They said to do 2 things:

    * Call my cable provider to verify if I had an existing MoCA connection.
    * Change my splitters. They didn't like how my splitters were 1002 MHz. They recommended at least 1600 Hz.

    I have a spare splitter that is 2050 Mhz.

    I then called my cable provider.

    * They verified that I didn't have an existing MoCA connection.

    They didn't like how my signal strength was 86 - 88%.

    They wanted a signal strength of at least 95%.

    They said I could try changing the splitter in the living room first. If that didn't work, then the one outside.

    They also didn't believe I had a PoE filter. I told them I had one installed by the representative 3 weeks ago. He just didn't note it. I guess because he was there for 7 mins. He saved me on the service charge.

    I guess I'll try changing my downstairs splitter right now.

    Then even if it still says the MoCA connection is down, I want to try connecting the Mini anyways, to see what happens.

    This installation is not fun. It's taking a lot longer than I though.

    Tivo also said I have to downgrade the Mini's firmware.
     
  20. Oct 7, 2018 #40 of 107
    nuraman00

    nuraman00 Member

    293
    17
    Dec 28, 2012
    Changing splitters in the living room got it to 91 - 92%.
     

Share This Page