Can’t downgrade Bolt to TE3

Discussion in 'TiVo Help Center' started by lhvetinari, Nov 1, 2019.

  1. Nov 1, 2019 #1 of 12
    lhvetinari

    lhvetinari Si non confectus, non reficiat TCF Club

    159
    49
    Jun 24, 2019
    Chicago
    Hi,

    I’m running into an odd issue with my main Bolt (a Vox 6-tuner 1TB cable model) - it refuses to downgrade. It’ll spin for a minute before popping a message about failing, and that the issue is possibly due to a bad network configuration. However, network tests pass fine and I can connect to the TiVo Service normally.
    It’s running the latest 21.9.6v5, which I suspect might be the problem - I was able to downgrade my other Bolt just fine, but it was on 21.9.2v4 still.

    Any ideas?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  2. Nov 1, 2019 #2 of 12
    keithg1964

    keithg1964 Ragonk

    84
    26
    Feb 2, 2006
    Texas
    Say on TE4.
     
  3. Nov 1, 2019 #3 of 12
    ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,479
    636
    May 30, 2008
    Have you switched the remote to IR mode?
     
  4. Nov 1, 2019 #4 of 12
    lhvetinari

    lhvetinari Si non confectus, non reficiat TCF Club

    159
    49
    Jun 24, 2019
    Chicago
    I'd rather not, even after the latest update it runs like ass - weird bugs, now ads in the guide?

    No, do you think it'd help? I have no trouble getting to the "Downgrading" screen with the BSC (using the key combination), it's just the downgrade itself that refuses to take.
     
  5. Nov 1, 2019 #5 of 12
    KevTech

    KevTech Active Member

    331
    170
    Apr 15, 2014
    Last time I downgraded I had to restart the box then try the downgrade.
     
  6. Nov 1, 2019 #6 of 12
    schatham

    schatham Well-Known Member

    1,356
    439
    Mar 17, 2007
    Keep trying, unplug all other Tivo's and take the batteries out of all remotes.

    Since your the first to report this with the update it's hard to say if Tivo did something until it happens to someone else.
     
  7. Nov 1, 2019 #7 of 12
    ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,479
    636
    May 30, 2008
    Temporarily switching the remote to IR mode seems to be the key in many cases. Press & hold the TiVO & C buttons for about 5 seconds or until the light on the remote flashes red. TiVo + D switches it back to RF mode once you get it back to the TE3 interface.
     
  8. Nov 1, 2019 #8 of 12
    lhvetinari

    lhvetinari Si non confectus, non reficiat TCF Club

    159
    49
    Jun 24, 2019
    Chicago
    Thanks for the tip, though IR mode did not work.

    Things I’ve tried:

    Repeat Guided Setup
    Change network from Ethernet to Wi-fi (and back again)
    C&DE
    Kickstart 51, 52 and 58

    Nothing seems to help. It’s still under warranty, so I might just call Tivo support in the morning and see if I can get anywhere with them. Thinking something else might be up with it.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  9. Nov 2, 2019 #9 of 12
    lhvetinari

    lhvetinari Si non confectus, non reficiat TCF Club

    159
    49
    Jun 24, 2019
    Chicago
    Update: 1.5 hour call with Tivo support today, and they think there's some sort of issue with the software in the box, and are shipping a replacement under the warranty.
     
  10. schatham

    schatham Well-Known Member

    1,356
    439
    Mar 17, 2007
    Better hold off, my Bolt upgraded to Hydra overnight.
     
  11. lhvetinari

    lhvetinari Si non confectus, non reficiat TCF Club

    159
    49
    Jun 24, 2019
    Chicago
    Which version did you wind up getting? My neighbour’s Bolt on 21.9.6 had no trouble downgrading, so it’s probably not a software bug.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. schatham

    schatham Well-Known Member

    1,356
    439
    Mar 17, 2007
    It is letting me downgrade, remains to be seen if it forces the upgrade again. I did not look at the version # and now it's to late.
     
    kpeters59 likes this.

Share This Page