Cable card unavailable at new address; can I still use TiVo?

Discussion in 'TiVo Help Center' started by scfjazz, Jan 25, 2021.

  1. scfjazz

    scfjazz TiVo owner

    3
    0
    Sep 12, 2014
    Centreville, VA

    Advertisements

    I just moved to a new address that is served by Spectrum TV. They claimed to have cable cards available (it appears on their rate sheet along with a tuning adapter). I ordered one nearly two months ago. The tuning adapter arrived right away, but I still don't have a cable card. This morning, they told me that they are no longer shipping cable cards because they are obsolete.

    Is there anyway that I can still use my TiVo Roamio? I have a lot of old movies and shows recorded that I would still like to watch.

    I doubt that I'm the only person with this problem, so any helpful threads or FAQs would be appreciated.
     
  2. Teeps

    Teeps Well-Known Member

    2,168
    87
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    If the tivo account is in good standing anything that is on the dvr should play fine. Tivo will not be able to record anything new.
    You might see nag screens saying that the cable card is missing. But that should not affect the playback function of the tivo unit.
     
    scfjazz likes this.
  3. UCLABB

    UCLABB Well-Known Member

    5,845
    1,600
    May 29, 2012
    Riverside, CA
    Do you have a Spectrum store nearby? Try there. Also, call Spectrum again. You might get ahold of someone who can help.
     
    scfjazz likes this.
  4. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    To lose the nag screens, repeat Guided Setup and choose "Install Later" when asked for a cable card.
     
    scfjazz and jcondon like this.
  5. scfjazz

    scfjazz TiVo owner

    3
    0
    Sep 12, 2014
    Centreville, VA

    Advertisements

    I've been working on this since Dec 29. I've been to the Spectrum store three times, Chat support three times, and four phone calls. Today's phone call was with a tech support supervisor who said that cable cards are no longer being stocked. I'm going to try another store before I give up. Thanks!
     
  6. scfjazz

    scfjazz TiVo owner

    3
    0
    Sep 12, 2014
    Centreville, VA
    I can't get the TiVo box to boot up. I have the Roamio hooked up to the ethernet (RJ45 port) that shows a good connection (LEDs are green) and I have my TV on the HDMI connection. When I power up the Roamio box, I get the "TiVo Starting Up" screen for a few minutes, then the TV display shows "No Signal". No further response.

    Now that I know this should work, I'll start researching the troubleshooting threads.
    Thanks for the info!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements