Buzzing sound after transferring to VCR.

Discussion in 'TiVo Help Center' started by unstop, Jan 16, 2006.

  1. unstop

    unstop New Member

    3
    0
    Nov 13, 2005

    Advertisements

    I just transferred something from TiVo (Series 2) to VCR for the first time yesterday. I did it manually (press play on TiVo, press record on VCR) without using the "Save to VCR" feature.

    Anyway, everything seemed to go fine... except for the audio. It's kinda low, but the MUCH bigger problem is the loud buzzing sound that is constantly in the background.

    The hookup is via the red/white/yellow A/V cable. The VCR tape was brand new. What is the problem? Could it have anything to do with the manual transfer instead of the "Save To VCR" transfer? I can't really see how, but who knows. Is it the connection? Or is it just that TiVo-to-VCR transfers always have a terrible buzzing sound?

    Thanks in advance for any help.
     
  2. dgh

    dgh New Member

    4,891
    0
    Jul 24, 2000
    Possibly a ground loop. Are the TiVo and VCR plugged into the same outlet/surge protector? Try moving one of them if not.
     
  3. unstop

    unstop New Member

    3
    0
    Nov 13, 2005
    I have 4 outlets in the wall behind the TV. It looks like this:

    :: ::
    :: ::

    The upper left is a cordless phone.
    The lower left is empty.
    The upper right is TiVo.
    The lower right is one of those 5-outlets-in-1 things. On that is the VCR, DVD player, TV and cable box.

    Does that look right... or is this setup possibly causing my buzz sound?
     
  4. litzdog911

    litzdog911 TechKnow Guide

    12,027
    1
    Oct 18, 2002
    Mill Creek,...
    Cordless phones can cause buzzing sounds and other interference. Try unplugging that phone and moving it away from your system. See if that helps.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements