Brighthouse Central Florida - Tuning Adapter Coming Soon!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by Okeemike, Jul 22, 2008.

  1. May 8, 2009 #301 of 457
    drgambit

    drgambit New Member

    4
    0
    May 8, 2009

    Advertisements

    Hmmm, do you need to reboot the Tivo, TA or both?
     
  2. May 9, 2009 #302 of 457
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Aside from initial TA installation, I've never had to reboot either box. I subscribe to the HD Pack and have a handful of SPs that record without issue. Standard Def SDV SPs are recorded through my Series 2 & STB combination, which may be helping reduce (eliminate?) the number of issues that I have.
     
  3. May 9, 2009 #303 of 457
    saeba

    saeba Active Member

    221
    71
    Oct 12, 2004
    Atlanta...
    My problems that started around the time of the TA installation ended up being a failing MY DVR extended drive (2nd one in 18 months). Once I removed it, the TiVo and TA have been working great. I have an M-card and TA and regularly record 2 simultaneous HD streams.

    I installed a larger internal drive and I'm sticking to that approach. The external drive was a massive mistake :-(!

    And just checked... They charged us $3.80 this month for the Tuning Adapter. Calling in now to contest this.
     
  4. May 9, 2009 #304 of 457
    silentbobdrummer

    silentbobdrummer New Member

    14
    0
    Feb 1, 2009
    Champions...
    The Tuning Adapter I h ave stopped working the last few days. I'm restarting the TiVo and TA to see if that will fix it but the SDV channels come in as "Channel not available". Is there anything else I need to do besides restarting?

    Edit: I restarted both and I still get "channel not available" (i'm trying to get channel 1332 SpeedHD). I went to DVR Dignostics and under Tuning adapter it said "Not Available"
     
  5. May 9, 2009 #305 of 457
    saeba

    saeba Active Member

    221
    71
    Oct 12, 2004
    Atlanta...

    Advertisements


    I've found it best to disconnect and then reconnect the USB cable in the back of the TA. That seems to force the TA and TiVo to resynch.
     
  6. pfibiger

    pfibiger New Member

    11
    0
    Apr 24, 2007
    I'm having the exact same issue. I don't know how long I have been having the issue, I don't record a ton of stuff on the SDV channels. I had a brighthouse guy out today who knew nothing about tuning adapters. After 30 minutes of checking signal strength he said he'd have a supervisor call me to set up an appointment with a contractor, as they're the only ones who know anything about the TA.

    I've unplugged everything on the TA, restarted the tivo, nothing appears to get it to work. It worked for a few months though, I definitely was able to get SDV channels in the beginning.
     
  7. silentbobdrummer

    silentbobdrummer New Member

    14
    0
    Feb 1, 2009
    Champions...
    I tried that the first time and didn't work but this time I unplugged the USB in the back of the tivo and tried the other USB port and it work (with another Tivo restart).

    Thanks.
     
  8. eaayoung

    eaayoung Member

    150
    0
    Feb 4, 2008
    Orlando, FL
    If the TA reboots, try turning off the TA via the switch on the front. I usually wait around 1 minute before switching the TA back on. Mine works fine after this and works without having to disconnect and reconnect.

    Mine didn't reboot this week. Usually reboots weekly. I can't always connect with an SDV channel but that's SDV.
     
  9. rainmkr

    rainmkr New Member

    45
    0
    Mar 22, 2003
    Tampa, Florida
    SDV isn't being explained well to many of the inhouse techs so don't be surprised if you get a Kablelink or CTIS contractor who knows even less. This shift will pay off in the end with the additional channels but there are some major growing pains going on here in Tampa. I'd love to see how the Orlando region is doing over all with the roll out.
     
  10. nunzio23

    nunzio23 New Member

    3
    0
    Oct 6, 2008
    Orlando, FL
    I finally had Brighthouse come out to install a TA the other day. Just as I had expected, the tech had never installed one, and knew nothing about it. He said he was briefed before he came over, and that it wouldn't provide access to any more channels. I didn't try to correct him at this point so I just let him hook it up (which was wrong and I had to tell him how it should go).

    Once it was installed, I told him to test some channels to make sure it was working and he turned it to a regular HD channels, said it was working and started to leave (clearly in a hurry). I asked him to wait and changed the it to an SDV channel and it wasn't working, it was pretty obvious he had no idea what this thing was for, so I tried to explain it to him but he just acted like he knew what I was talking about and said to let it sit a few hours. At this point I knew I wasn't going to get any further help from him so I let him leave, went back to try to get the TA working, and in 10 minutes I had it functioning.

    While in the end all is fine, it is still pretty frustrating to have someone come to the house to install equipment that they have no clue what it even does.
     
  11. Jun 2, 2009 #311 of 457
    IzzyB68

    IzzyB68 New Member

    152
    0
    Dec 8, 2006
    Has anyone noticed that MGMHD and UniversalHD are now missing? Actually, if you get the HD pack, all of those channels do not show up on a cable card and either does versus. If you go to the channel lineup on brighthouse, you see we should have these. I called up BrightHouse and they told me there is a SEPERATE channel lineup for CableCards. I thought they were not allowed to do this, does anyone know the FCC rule that states this?

    I know I fought them on the SDV and we won that battle, I would love to win this one too, because I liked the movies on MGMHD and Universal HD. I also would love to watch the hockey games in HD!!!!
     
  12. Jun 3, 2009 #312 of 457
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    I still get all the channels you mentioned. I'm in MetroWest. It seems they are SDV considering the slight bit of latency. I'd call them again and ask for a credit on your bill, because you're not getting what you're paying for (HD Pack)!
     
  13. Jun 3, 2009 #313 of 457
    tivoknucklehead

    tivoknucklehead Well-Known Member

    1,367
    221
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    there have been a few channel changes. HDnet and HDnet movies are gone for good, Smithsonian HD and MavHD are added
     
  14. Jun 3, 2009 #314 of 457
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Huh? 1302 & 1303? I need to check when I get home, but Tivo.com still shows them as being available. I think I have some movies in my To Do List for HDNet Movies! :eek:
     
  15. Jun 3, 2009 #315 of 457
    tivoknucklehead

    tivoknucklehead Well-Known Member

    1,367
    221
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    they are gone, just checked right now
     
  16. Jun 3, 2009 #316 of 457
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    :mad: [expletive deleted]
    I just checked too before coming to TCF. No sir, I don't like it one bit!
     
  17. Jun 5, 2009 #317 of 457
    DSmith7206

    DSmith7206 New Member

    2
    0
    Nov 9, 2004
    Got a letter today that Brighthouse is delivering Cinemax, Showtime and The Movie Channel stations to SDV. Will no longer be available to TIVO users without the Tuning Adapter. This is so unacceptable!
     
  18. Jun 6, 2009 #318 of 457
    phdeez

    phdeez New Member

    51
    0
    Aug 21, 2003
    I had BHN come out a few days ago and install two adapters. Getting the appointment was a TOTAL PITA. Apparently I didn't use the "magic word" on setting it up and they sent out a regular tech first, and he was like "Yeah, I don't have any SDV boxes- the order says you're missing channels" Haha, like telling BHN SpeedHD & GolfHD (and the other newly deployed channels) weren't working didn't clue them in on top of me saying "I have a TivoHD with cable cards... and I need 2 SDV Resolvers." Anyways, on the second appointment they sent out a contractor and he was interested in the setup process since he had never done it before. We setup one in my living room and the other in the bedroom. Tech had no idea how to do it and thankfully it wasn't just the wife at home. I do have a problem though- one tuning adapter (living room of course! :() looses connection pretty frequent which resets the buffer on both tuners- and causes both tuners to tune in on the channel being viewed (much like a Tivo reboot- both tuners are buffering the same channel). The green light on the front starts flashing and the Tivo pops up a message saying "You have connected a Tuning Adapter." Wait, it was already there- no power loss!! I have gone into the Diagnostics Menu of the Tuning Adapter and it doesn't have an IP address- so I think the adapter is loosing sync with the head-end.

    Anyways, I'm going to swap the bedroom adapter and the living room adapter and see what happens. Hopefully it's an adapter problem and not a signal problem (which I think is more likely :()
     
  19. Jun 6, 2009 #319 of 457
    TomRaz

    TomRaz Member

    281
    3
    Feb 28, 2002
    we had HD channels 745-750 added this week and some work and some do not work. I called BH customer service and they indicate that I need to have a cable box since some of these new HD channels require two way communcations

    Here are the 3 HD channels that do not work

    Speed HD
    MSNBC HD
    BIO HD

    The strange thing is some of the other new channels work fine. I asked the customer service rep if I know need a SDV device like BH Orlando does and she did some checking and didn't think that was available for Tampa Bay BH customers.

    Does this sound like a SDV issue ?

    Does anyone know if Tampa Bay BH has tunning adapters yet ?

    What happened to the mandate they had to support cable cards ?

    Thanks,
     
  20. Jun 6, 2009 #320 of 457
    phdeez

    phdeez New Member

    51
    0
    Aug 21, 2003
    Well, it's been at least 5 hours since I swapped the SDV Resolvers and both are working great. I noticed the one in the living room was very hot- it was on top of my TivoHD. So I moved it to get some more circulation.

    Hopefully the heat was causing the problem... so far that is the case. Now I need to see if BHN is going to start charging me for them.

    TomRaz: It sounds like you do need a tuning resolver. I know SpeedHD was one of the channels that went SDV on me... and the rep saying you need a cable box since it needs "two-way communication." I would imagine a tuning resolver should be coming to Tampa soon... ask if they can provide you with a Cisco STA1520- one for each TivoHD.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements