Brighthouse Central Florida - Tuning Adapter Coming Soon!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by Okeemike, Jul 22, 2008.

  1. silentbobdrummer

    silentbobdrummer New Member

    14
    0
    Feb 1, 2009
    Champions...

    Advertisements

    I'm in the process of re-doing the guided setup after having the CableCards installed, in hopes of the guide getting all of my HD channels. It's been going for the past hour now. It's at the spot when its trying to connect to the TiVo service to get the guide info and its been at "Preparing" for the last 30 minutes. Is this normal and should I just wait longer or am I going to have to restart my TiVo?

    Edit: Nevermind, It finally finished. Took about an hour and a half though...
     
  2. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Something I did no more than 30 minutes after the tech left was to remove the coax going from the TA to my Tivo, and run a second coax (from a 4 port amplified 'splitter': PCT site) directly to the TA. I never checked the levels when the coax was daisychained to the TA; I just view any additional junction in any cable as a potential loss, unless the junction boosts or amplifies the signal. I also wanted/needed to change where the power cord for the TA was plugged in (it was plugged into 'surge protection only' and not 'battery backup' on my UPS), and found it an opportune time to switch the coax's around while the TA was powered off/unplugged.
     
  3. Okeemike

    Okeemike Tastes like lemons

    561
    0
    Apr 24, 2002
    Orlando, FL
    Did you ever resolve this? My TA started blinking today. I still appear to get SDV channels (i.e. 1304 - Universal HD), but blinking is going to drive me nuts.

    note: I have not yet unplugged anything yet. Since it's working, I think it might be better to let sleeping dogs lie....
     
  4. hthomson

    hthomson New Member

    14
    0
    Sep 29, 2007
    Winter...
    BH is scheduled to come out on Thursday to replace the TA. I'll have them look at the signal strength while they are out. I'll keep you posted.

    By the way, it's still blinking.
     
  5. net114

    net114 Tivolitic Guru

    860
    0
    Dec 29, 2000
    florida

    Advertisements

    Ok well today I lost most if not all of my SDV channels. Had a green light, everything seemed fine...but nada. So, I unplugged everything, and replugged in. TA gave me blinking lights for a bit, then no light at all. Testing the channels said "no channels available".

    Finally I scheduled a service call. Since I didn't want to wait for all my tv, I was going to watch the non-SDV channels anyway, except I forgot to unplug the TA. (Without a light I forgot it was on). So, guess what? All the channels are back. If I go to "test channels" - it says "no channels available"....but if I go to live tv, all the SDV's are back. Also, I still have no green light - not blinking, not solid. I'm not going to unplug it again now since their back, but it's just weird behavior.

    The TA diagnostics show its ready by the way, authorized, etc. But - no green light and still receiving SDVs. I'm going to leave the service call in effect right now just in case.
     
  6. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Press the power button on the front of the TA?
     
  7. Multipass

    Multipass New Member

    7
    0
    Mar 6, 2009
    Satellite...
    The same thing net114 is describing happened to me on Sunday, except I lost all channels. Nothing was coming through the TA. Pushing the power button on the front (green led goes out) seems to put it in bypass mode. I could then get non-SDV channels. I power cycled the TA and got everything back for a short time but then lost it again. I ended up leaving it planning to call BH Monday morning. When I checked again Monday morning everything was back working fine :confused:
     
  8. net114

    net114 Tivolitic Guru

    860
    0
    Dec 29, 2000
    florida
    Power button doesn't do anything. There's no LED light on for me to see if its "on" or "off", but the channels are working right now, so I'm going to cancel the service call for now. I don't want to wait for them to re-install and download firmware and blah blah....so I'll wait and see how it does today.
     
  9. Prestond

    Prestond Member

    53
    0
    Feb 4, 2008
    I am trying to find out the pricing for the Tuning Adapter (TA) and cable cards and wanted to check here to see what Brighthouse in CFL does for you or to you. I made one veiled attempt to get pricing from a CS with brighthouse and she just totally confused me and she didnt know difference between the TA and the cable cards.

    Please bear with me and advise at your earliest convenience if you know:

    1. With the TA do I need also the cable cards? Sounds like I do but want to confirm before I call back Brighthouse
    2. How much would I pay for truck roll (I guess they make you pay for that) and the purchase price for the TA and the cable cards?
    3. What is the monthly charge for TA and cable cards?
    4. Would I have to pay an additional charge for digital service for the TA/cablecards in addition to the digital service I already pay? Or do you just pay for the cable cards?
    5. What can I expect to get in terms of channels that I do or do not get with my Scientific Atantic HD8300 (oh crap (OCAP) its rebooting again).
    6. Is there ON Demand capability with the TA and TivoHD?

    I wouldnt have to do any of this if Tivo would implement QAM mapping like they do in HDHomeRun tuner. With that you can point a cable channel to a QAM channel. Pretty slick...but this is another topic in another

    Thanks for your help!
     
  10. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    1. Short answer: Yes, both TA and CableCard(s) are needed. The TA will only request an SDV channel. CableCard(s) are still required to decrypt the signal.

    2. I've never been charged for a truck roll. The CableCards and TA are property of BrightHouse. You rent them.

    3. Monthly pricing can be found here: http://cfl.mybrighthouse.com/products_and_pricing/prices/default.aspx. What remains to be seen is what will be charged for the (still unlisted) TA. At this time, it's free for a year, with customer service stating after which, the price goes to $3.80/month. From me a few posts back:
    Technically, I did get a free tuning adapter, but as soon as I start paying a monthly fee, it doesn't seem to be free anymore.

    4. The service rate stays the same; the only additional costs are for the hardware rental.

    5. You will not be able to use any of the OnDemand/PPV channels; all other channels should be equal once the TA is installed.

    6. You will not be able to use any of the OnDemand/PPV channels; all other channels should be equal once the TA is installed.
     
  11. hthomson

    hthomson New Member

    14
    0
    Sep 29, 2007
    Winter...
    I tried posting an answer last week but the internet connection went down during the post and it never made it.

    BH did show up on Thursday but the tech that arrived did not have a new TA as promised and was not one of the three TA knowledgable techs. His words, not mine. Anyway, he was able to get the TA working after a power down of the TA and a hit from the office. He checked the signal level and said it was at -4 which was way above the -10 that means trouble. I'm still getting around a 76 on this TiVo and 95 on the other. I may mess around with the cable when I get some time.
     
  12. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    I would replace the RF cable between TA and the TiVo. The local BH office should be able to give you a short length of good cable.
     
  13. tivoknucklehead

    tivoknucklehead Well-Known Member

    1,398
    228
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    I'm still getting "to be announced" in the guide for most of the new channels they added. Anyone else?
     
  14. mcassoni

    mcassoni New Member

    13
    0
    Feb 11, 2009
    Viera, FL
    I still don't channel info for 1156, VSHD 1322, CNBCHD 1324, and SpeedHD 1332
     
  15. Nick32714

    Nick32714 New Member

    6
    0
    Sep 19, 2006
    I've been having reboot issues with my TA's since they were installed. When I called tech support they wanted me to reboot them, but seeing that rebooting is my issue, I talked them into sending someone out to take a look.

    I started to keep track two weeks a go and have noticed the following:

    1. They appear to reboot every five days.
    2. They appear to reboot on the 8's .. My 'living room' TA rebooted on 3/14/2009 at 8:48 and then on 3/19/2009 at 9:48 The other TA rebooted on 3/17/2009 at 8:28 and then on 3/22/2009 at 12:58.

    The 'living room' TA did reboot early this weekend on 7/21 at 7:26 PM. This was most likely a self-inflicted reboot as I had the Tivo disconnected to upgrade the internal harddrive.

    Anyone else notice a pattern in their TA reboots?
     
  16. hale

    hale New Member

    8
    0
    Jul 7, 2002
    How is the picture quality on CFL Brighthouse for the high def channels?


    Hale
     
  17. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,089
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Why even have a cable (other than the USB) between the TA and Tivo at all? Just to have yet another junction between the source and destination? Because I needed a splitter anyway to provide signal to my BHN STB for onDemand programming, I used an outlet on the splitter to feed the TA and an outlet on the splitter to feed Tivo. No problems tuning SDV channels at all.
     
  18. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    That works fine too... However, you lose 3.5db of signal thru the splitter while the TA has an internal amp which you arent taking advantage of. But if it isnt broke... no need to fix it. If your signal levels are low... then the passthru with the amp may be an advantage.

    I have two cable feeds behind my setup. I also arent using the TA passthru and have the TA and the TiVo hooked to their own individual feeeds from the distribution amp.
     
  19. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    The TA Rebooting issue is a well known bug in the .0701 firmware. .0801 fixes it. Mine rebooted every 2 days regular as clockwork (TWC though).
     
  20. Nick32714

    Nick32714 New Member

    6
    0
    Sep 19, 2006
    Yes .. I have .701. I thought I saw someone's name at Brighthouse who 'controlled' the firmware. I'll have to poke around.

    Thanks
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements