Bolt with 3TB, want to upgrade to 8TB or more.

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by rtoledo, Nov 18, 2019.

  1. turbo327

    turbo327 Retired Network Janitor

    55
    3
    Dec 16, 2002
    Norfolk, VA

    Advertisements

    Just cannot seem to get the confirmation. Tivo is sending me a Bolt TCD 8495 OTA/Cable w/ 500mb drive to replace a dead Premiere XL. I've used MFS Tools 3.2 and 3.3 in the past to upgrade this Premiere and a Romeo, will MFSTools 3.3 work to take my new Bolt 500 up to a 3TB without any issues? Thanks in advance, my elderly brain is becoming an issue.... :-(

    jmbach you rock sir!!

    Gerry -
     
    golfnut30 likes this.
  2. jmbach

    jmbach der Neuerer

    3,018
    421
    Jan 1, 2009
     
  3. turbo327

    turbo327 Retired Network Janitor

    55
    3
    Dec 16, 2002
    Norfolk, VA
    Thank you very much!
     
  4. rtoledo

    rtoledo Member

    100
    3
    Feb 18, 2008
    Los Angeles...
    update one year later. I get a lot of spikes here in Norwalk, California . I feel like I'm back in Cuba pre 1969 , we had power outtages every night ( embargo and all ) . so I bought this drive a year ago , and 1 week ago we started getting the GREEN screen in TE3 . so I finally gave up . formatted the drive in my computer to ntfs , did a slow format to make sure if there were bad sectors Windows and the Drive's firmware was smart enough to de allocate them. so booted up under t3 and played around it . I figured since my WIFE lost all her recordings and she really liked TE4 when we had it. I figured to heck and just upgraded to TE4 , after 5 minutes I got the same screen under TE4 saying it found a error and it will take 3 hours.

    took out the drive , reformatted it in my computer sna started the guided setup one more time under TE4 . so far so good . will report IF something goes wrong again. I probably have a 3TB partition now, so the rest of the 10TB is going to waste.
     
  5. rtoledo

    rtoledo Member

    100
    3
    Feb 18, 2008
    Los Angeles...

    Advertisements

    WHY ARE THE OWNERS OF TIVO SO ****** UP. ALL THEY DO IS SUE. INSTEAD OF FIXING THE SOFTWARE IN THE PARTITION MANAGEMENT . LET'S FACE IT THESE ARE 64 BIT PROCESSORS . HIRE A NEW SOFTWARE ENGINEER AND UPGRADE THAT BASE TO A 64 LINUX !!!!!!!!!!!!! AND THESE ***** KNOW HOW CHITTY OTHER PEOPLE'S DVR'S ARE SO THEY KEEP STICKING IT IN OUR EARS AND EYES. ENOUGH .
     
  6. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,506
    1,095
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Sounds like you have a drive that is starting to fail. Just reformatting the drive is not going to help. You need to test it with the drive manufacturers test software and if it fails replace it.

    Scott
     
  7. rtoledo

    rtoledo Member

    100
    3
    Feb 18, 2008
    Los Angeles...
    reformatted the drive , a spike took out the format on it. upgraded to te4 too
     
  8. Herb EN

    Herb EN New Member

    24
    0
    Sep 3, 2020
    I am trying to upgrade my Bolt 1TB to 6TB. I downloaded
    MFSTools 3.32-devel USB/HD
    RAW image file to make bootable USB drives requires direct copy of file contents to USB drive.
    md5 hash for compressed raw file: 2a25613140dfa835b5b41a184ba54ac1​

    I used the HDD Raw Copy Tool in Win10 to copy MFSTools 3.32-devel USB/HD to a 16 GB flash drive.

    I disconnected all my HDs from my PC, connected the TiVo Bolt 1 TB drive to the 0 MB SATA connector, and booted off the MFSTools FD. I did not connect the new target drive yet. Baby steps. Before the login I am getting error messages, I login in anyway, which works, and then try the "lsblk -o,name,size,vendor" command to verify where my TiVo original drive is and it does not work. See the screen shot.
    [​IMG]
    Did not go further without verifying the drive location. Can someone let me know what is happening and what to do?
    Hoping to make another attempt tomorrow night. I know zip about linux so I would really appreciate some input. Thanks in advance
     
  9. Herb EN

    Herb EN New Member

    24
    0
    Sep 3, 2020
    Never mind, This is resolved on a different thread. My syntax error
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements