Bolt rebooting at Antenna Signal Strenth attempt

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by lman, Nov 1, 2019.

  1. Nov 1, 2019 #1 of 23
    lman

    lman Member

    51
    16
    Nov 14, 2006
    I recently received an update on my Bolt OTA and was having a problem with one channel. I selected channel settings/antenna signal strength to check the strength of my channels. I am able to check one channel, but when I change the channel while the signal strength meter is still active, the Bolt reboots. I have attempted this several times and it reboots every time I change the channel while the meter is active. It worked fine before the update, so I suspect this is a bug with the new update. It's too bad they use their resources to put TIVO+ on the box that I will never use since I can't skip the commercials. I would rather they provide an update without bugs that make it difficult to point an antenna.
     
    Wayne Glenn likes this.
  2. Nov 1, 2019 #2 of 23
    Donbadabon

    Donbadabon Bored TCF Club

    3,936
    450
    Mar 5, 2002
    Nashville, TN
    I am seeing this same issue on my Bolt OTA. It just started happening after the latest update this week.
     
  3. Nov 1, 2019 #3 of 23
    Wayne Glenn

    Wayne Glenn New Member

    1
    0
    Nov 1, 2019
    Same here. Hope they debug soon
     
  4. Nov 2, 2019 #4 of 23
    mpf541

    mpf541 Member

    63
    6
    Nov 24, 2009
    Well aparently tivo support does not know they have an issue like this. They replaced my tivo for this issue and it did not go away. They are replacing it again and I don't think it is going to fix it this time. But they seem to not know what they are doing since support moved overseas
     
  5. Nov 5, 2019 #5 of 23
    aspexil

    aspexil Member

    221
    23
    Oct 16, 2015
    What version of Tivo are you folks at? I did the antenna signal strength this morning and channel changing did not cause my 2015 Bolt to reboot. I'm using OTA and not cable on my Bolt. Or is this an issues with the Bolt OTA product itself?
     
  6. Nov 5, 2019 #6 of 23
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,558
    3,549
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    It's a bug in 21.9.6.v5 and it also makes my cable Roamio restart.
     
  7. Nov 5, 2019 #7 of 23
    mpf541

    mpf541 Member

    63
    6
    Nov 24, 2009
    I think you are cork t that is is a bug in V5. You think that someone from support would have asked me what version I am on. I'll know for sure as the replacement is due tomorrow and I am pretty sure it will not be on V5
     
  8. Nov 6, 2019 #8 of 23
    mpf541

    mpf541 Member

    63
    6
    Nov 24, 2009
    2 replacement bolts and this still happens. tivo support is real smart
     
  9. Nov 6, 2019 #9 of 23
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,558
    3,549
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I guess they have v5 software?
     
  10. mpf541

    mpf541 Member

    63
    6
    Nov 24, 2009
    Yes they have V5 now after the upgrade. This time I asked them if they ever looked at this forum. Then I was told that the network engineer was aware of this issue. You think that tivo support would at least know what issues they have.
     
  11. shoe102879

    shoe102879 New Member

    17
    1
    Mar 28, 2015
    same here, I thought my bolt was screwed up
     
  12. steigdg1

    steigdg1 New Member

    1
    0
    Nov 26, 2015
    Same on my OTA Roamio.
     
  13. JACKASTOR

    JACKASTOR Active Member

    777
    135
    May 26, 2011
    ONTARIO,...
    This happens with their OTA EDGE. AS WELL
     
  14. mpf541

    mpf541 Member

    63
    6
    Nov 24, 2009
    I have an Edge OTA and it works fine on it. My Bolt reboots though.
     
  15. osu1991

    osu1991 Well-Known Member

    1,280
    397
    Mar 6, 2015
    Oklahoma
    I had the problem yesterday on a Roamio. You have to do it one channel at a time to keep it from rebooting.
    Tune to channel enter signal menu, then exit signal strength menu, change channel then re-enter signal menu, rinse and repeat.
     
  16. lman

    lman Member

    51
    16
    Nov 14, 2006
    New update 21.9.6.v7-USC-11-849 and bug is still present.
     
  17. JACKASTOR

    JACKASTOR Active Member

    777
    135
    May 26, 2011
    ONTARIO,...
    Confirmed
     
  18. Hamhockftw

    Hamhockftw New Member

    1
    0
    Jan 16, 2020
    I’m having the same issue. Hopefully they’ll fix it.
     
  19. RMG2459

    RMG2459 New Member

    11
    2
    Aug 18, 2018
    I just bought a new Bolt OTA this week. It is running 21.9.6.v7, so the problem still isn't fixed. This is an important feature for me. It's one of the reasons I chose Tivo over HDhomerun or Tablo.

    I am also currently using a Roamio OTA. The antenna strength meter still works on the Roamio.
     
  20. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,558
    3,549
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    That's the current software. The last release notes are v5 and they are for the Mini VOX wifi 5.
    Tivo Customer Support Community
     

Share This Page