Bolt Plus issue: No lights and no video outpout

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by preilly44, Mar 28, 2017.

  1. nrobertson

    nrobertson Member

    41
    0
    Dec 14, 2003

    Advertisements

    Another "me too" on the 1m old Bolt+ that dies when power cycling. Power went out for 2 hours so I turned off the UPS. After power stable/on, I turn the UPS back on and get the quick red flash and fan/drive sound but nothing else. Called support and it was a pretty brief conversation and straight to the replacement options. No mention of new or refurbished. Hmmm. Anyone else get the feeling there might be a systemic issue with the Bolt+ after reading all these people with the same power off/on=dead situation?
     
  2. icespide

    icespide New Member

    13
    0
    Apr 9, 2008
    needless to say, when I get my replacement unit I will be paranoid about ever unplugged it from power, which sucks
     
  3. nrobertson

    nrobertson Member

    41
    0
    Dec 14, 2003
    I ordered my advanced replacement TiVo Friday and it arrived Tuesday via FedEx Ground. It was just the box with the bolt+ (no power or remote as expected) The bolt+ had the clear protectant coverings on it so it appeared new but can't actually confirm this is new or refurb (my account seems to say refurb). What I can confirm is that my original failed bolt+ was manufactured 08-Oct-16 and this new replacement was manufactured 23-Feb-17. Another item worth noting is I had a heck of a time getting this new bolt+ to recognize my Comcast M-Card (cablecard). Every time I inserted it, it reported it as invalid. I actually pulled another cablecard from another older TiVo and inserted it and it also reported invalid. I put that cablecard back into that older TiVo and it continued working. I persisted and finally it did recognize this existing m-card as valid. no idea why it finally worked when it didn't for 10+ previous tries. I used Comcast's online cablecard activation site and 3 times got errors so I called the number and it paired the first time and worked. Finally I used TiVo.com and "TiVo Online" to access the OnePass recordings list from my older failed bolt+ and transfer to the new bolt+ That did work instantly. Finally I powered off this unit and moved it back to the living room and it powered on successfully. Crossing my fingers this continues to work.
     
  4. SOUTHDAYTONA DON

    SOUTHDAYTONA DON New Member

    21
    10
    Sep 7, 2016
    I have had two Bolts go bad so far. Each one lasted about 11-12 months. The tech rep said that I plugged my additional disk which I purchased from them incorrectly which resulted in the flashing of four different colors of lights. I chose not to go through all the hassle and money to get rebuilt replacement.

    I purchased a Bolt with 1 TB of storage, hence forgoing installing the add on storage. About six months ago I went to strictly OTA service, firing the cable company. Now that NFL has started I went back to cable. However, when I hooked the Bolt to cable I lost a third of the channels that I was to get. They had a V25 error code. A talk to the TIVO techie said it was bad cable or cable card or tuning adaptor. After the cable company tried 3 cable cards, 3 tuning adaptors & replacing the coax cable from the all to the devices, the problem was the same and still there. I then went to TIVO and got a ROAMIO activated. The ROAMIO solved the problem. I am not happy with the reliability of the BOLT. TIVO said that I could give them $40 to get a rebuilt one AND they will charge me another $299 deposit. NFW!!!!!

    To add salt to the wound, according to my records and my TIVO account page my one year of commitment of paying $14.99 subscription fee ends 8/15/2017. So I tried to get it deactivated. I had to call several times because one rep says that I have to wait until mid Oct & another said mid Sept. I will be calling again and going to a supervisor. I just proved my case by selecting the plan beginning 8/16/2017 and it gave me $14.99 per month with NO COMMITTMENT.
     
  5. icespide

    icespide New Member

    13
    0
    Apr 9, 2008

    Advertisements

    my replacement arrived today and I'm also having issues getting it to recognize my cablecard.... after several tries it finally recognized it and as I was on the phone with comcast to pair it it suddenly stopped recognizing it and I have to start all over again...I will give it another shot and if not I will call TiVo and absolutely try and get a refund and just go back to my roamio
     
  6. icespide

    icespide New Member

    13
    0
    Apr 9, 2008
    cablecard recognized. paired with comcast. moved device to another room and it no longer recognizes the cable card. UGH. just got off the phone after 30 minutes with TiVo and they're letting me do a full refund (I'm even outside my 30 day window). I'll just stick with my roamio pro that works and when that finally dies we will just cut cable.
     
  7. jscopes

    jscopes New Member

    9
    0
    Dec 22, 2015
    I have a 6 month old Bolt and this has happened to me 3 times so far (twice after power outages and once after I shut it down). I generally leave it unplugged for 10-15 min before attempting to power it up. I used to think it was an overheating issue until one time it took about 8-10 attempts before the lights came up, implying that it's something intermittent and not simply some heat threshold.

    Are you guys still having widespread issues with this? What about those of you that have gotten replacements? I would seriously hate to deal with the replacement of my unit and loss all of my recordings (especially since it's likely it will not fix the issue) but I'm about to buy two mini's and really don't want to have all 3 TV's go down whenever the power has a hiccup.

    What's really sickening is that I'm considering buying a UPS to cover up this obvious design flaw.
     
  8. nrobertson

    nrobertson Member

    41
    0
    Dec 14, 2003
    My replacement Bolt+ has been running since August without issue. However, it's worth noting that we haven't had any power outage issues and even if we did I'd be extra cautious now to leave the bolt+ on the UPS power as long as possible to avoid powering it off. I'm using a Mini in my basement and love the ability to instantly watch shows off the bolt (no transfer like to old Tivo HD) and to be able to delete recordings etc. on the bolt+ from the Mini. I am crossing my fingers that it doesn't crap out again like it did before but not really willing to put it to the test until the fall/spring TV season is over. Maybe in June I'll try again before I hit the 1 yr mark next August.

    BTW - get the UPS. It's an easy safety factor given we have seen examples of the bolt+ not powering back up. If that's all you have on the UPS, probably a 550 rated one that's usually about $40 should be fine. I have a much bigger one just to be safe.
     
  9. robostock

    robostock Member

    66
    2
    Feb 8, 2008
    Mine has running well since July. I've had occasion, twice maybe, to have to shut down. It powered up without any issue. But, one thing I do see on occasion is that all six of the tuners will be on the same channel. My guess that it did a restart sometime in the night, hence all the same channels.

    Bolt+ is on a UPS and yes I am paranoid for any type of power fluctuation which would cause it to shut down and not power up.
     
  10. bmal1

    bmal1 New Member

    20
    0
    Jun 5, 2008
    NJ
    I have a dead Bolt after a recent power outage. The red light flashes once when I plug it in and then nothing. I can hear the fan or drive humming. It was on a UPS w/surge protection. Tivo is sending me another power cord to see if that is the problem. I have had the Bolt for 10 months. My premiere XL 4 has been running without any problems for several years.
     
  11. Fireaxe12

    Fireaxe12 New Member

    6
    0
    Sep 1, 2013
    This sounds like a basic design or build problem with the Bolt. How many times are we going to have to plug-unplug, call Tivo, exchange boxes, plug-unplug, call TiVo back, on and on. I've used TiVos since DSS in the mid-90s. I've never seen anything as half-baked as the Bolt.
    If Enrique Rodriguez (Chief Executive Officer at TiVo) wants to salvage the Bolt and keep his job, it might behoove him to pay attention to this issue. There is a contact form on the "Management Team" section of the TiVo website. Perhaps a few comments from Bolt users would be appropriate. Management Team | TiVo
     
  12. bmal1

    bmal1 New Member

    20
    0
    Jun 5, 2008
    NJ
    To follow up, the new power cord Tivo sent me did not resolve the issue. They offered a refurbished Tivo Bolt for an RMA Fee of $52.25. I received it in about 4 days via Fedex and sent my non-working Bolt back to Tivo. The process was painless, except for the RMA Fee : P . The new Bolt is now up and working well. Hopefully it will last a long time like my Premiere .
     
  13. wyldone4u

    wyldone4u New Member

    1
    0
    May 30, 2007
    I finally found this thread and must reply. I purchase a TiVo bolt and then had 2 replacements. They all do the same thing. if you can get it to come on where the green light lights up then you are golden. however, if you must unplug or loose power then it can take me a long time to get it to power on. I can plug in the power cord and the red light will flash and you can hear the fan but nothing will happen. if you can plug it in and the green light comes on, then you are all set. TiVo gave me no good answers each time I called. They suggested moving the box to another plug in the house and all kinds of silly things that I did try. they only thing that seems to work is plug and unplug till the green light comes on and pray that it actually does.
     
  14. cwerdna

    cwerdna Proud Tivolutionary

    14,491
    789
    Feb 22, 2001
    SF Bay Area, CA
    Shrug.

    Only TiVo would know the failure rates, but FWIW, I've had a Bolt+ since around April 2017. Mine still works fine (knock on wood). Mine's always been on a UPS. I've disabled all power saving modes (it's in "manual" mode).

    The bolded seems impossible given that History says
    And, there are numerous blog entries on TiVo's site (e.g. A "Blue Moon Holiday" Look Back - TiVo Blog) that mention that date.

    As for the CEO, Mr. Rodriguez, he resigned about a week ago.
     
  15. aspexil

    aspexil Member

    221
    23
    Oct 16, 2015
    We got our Bolt when they were first released and set it up in Oct 2015. Its been running fine in the same spot. Ours too is on a UPS as we have (unbelievably) a large number of brown outs and short <3s power outages.
     
  16. Steve47

    Steve47 New Member

    1
    0
    Aug 27, 2018
    Had a similar problem after power loss. Kept rebooting by removing plug from back of Bolt... no luck. It would power on but no lights or output. Finally unplugged the power "block" from the wall/power strip. Waited, plugged back in and everything started working. Worth a try!
     
  17. Nancy H.

    Nancy H. New Member

    1
    1
    Oct 11, 2018
    Just got a new Bolt yesterday and had this problem while cable tech was pairing the cable card. He asked me to reboot so I unplugged the Bolt as I had done previously many times with my two former TiVos. Plugged it back in and a flash of red, but no green. Fan humming and lights shining on the back panel. Kept it un-plugged all night because of that darn fan. Just fine when I reconnected in the morning. Then later in the day, no green. Going to send it back tomorrow now that Iknow the fault isn’t with the cable card/provider. Thank goodness I got it from Amazon. Like others, TiVo ‘tech’ person told me to try another outlet. I stopped our conversation at that point.
     
    LSpera likes this.
  18. nollid

    nollid Spoooon!

    2
    0
    Oct 25, 2018
    Illinois
    Another me-too, Tivo Bolt Vox purchased about 3 months ago. Unit failed to restart after each of 3 power outages. I tried all the re-booting power-up tricks mentioned by everyone else. One time I read somewhere to try removing the cable card. I tried plugging the wall plug into another outlet. Nothing consistently works to get it to come back on. Sometimes it takes about 20 minutes of trying to get it to restart. Other times it takes over an hour of trial and error unplug/plug cycles.

    Update, the unit has been unplugged for 8 hours with a few attempts to re-start it by plugging it back in during that time. TiVo support suggested again the "plug it directly into the wall" shenanigans. Also suggested I plug it in and press the TiVo button on the remote 5 times. none of it worked. It's still dead, all but the fan.

    We'll try the advanced replacement option. Hope the new one works when it gets here. Meanwhile, lost a bunch of unwatched episodes of numerous shows.
     
    Last edited: Oct 25, 2018
  19. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,285
    1,162
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Get a UPS for the replacement TiVo, so that issue can be avoided in the future.
     
  20. nollid

    nollid Spoooon!

    2
    0
    Oct 25, 2018
    Illinois
    That's the plan.

    It's unfortunate that the equipment is so damn sensitive to require it. Nothing else is affected so drastically by power outages. Shoot, how do you even "properly" unplug the thing to move it? These things should have a reset button that is easy to use rather than unplug-wait-pray-plug back in
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements