Bolt + Losing Connection

Discussion in 'TiVo Help Center' started by Patrick Linley, Jul 21, 2020.

  1. Patrick Linley

    Patrick Linley Member

    76
    7
    Jan 14, 2018

    Advertisements

    I have a Bolt+. The hard drive went out in it for the 3rd time, so rather than going with a replacement with another el cheapo drive from TiVo, I went to an external 3TB WD red connected to the board with a long SATA cable and separate power supply. The drive works great, however almost every day, the TiVo loses internet connectivity and randomly loses connectivity to my minis. There’s nothing wrong with my internet connectivity as I have 1 GB fiber and managed 1GB unifi switches. No other connectivity issues. I even have a monitored vpn that I know hasn’t gone down during times when the TiVo says it has lost connectivity. When it says it has lost connectivity, I can still run a network test and it connects fine. I can renew the IP lease and the box can still phone home successfully... but no connectivity to services such as Netflix and if I just hit the TiVo button twice to bring up recorded shows, it gives the connectivity error. Rebooting the box makes everything happy for another day or so, then it happens again. I have tried completely disconnecting power several times with no different outcome. any suggestions would be appreciated.
    Thanks in advance.
     
  2. Patrick Linley

    Patrick Linley Member

    76
    7
    Jan 14, 2018
    Anyone?
     
  3. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,621
    1,133
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Sorry not sure I have any personal advice. Are you running TE4 or TE3 and do you have any standby or power savings mode enabled? If yes to the latter, try disabling them and not using standby.

    Scott
     
  4. Patrick Linley

    Patrick Linley Member

    76
    7
    Jan 14, 2018
    TE4. And I had power save disabled. I have actually enabled it for the past couple of weeks and have had less trouble.
     
  5. Patrick Linley

    Patrick Linley Member

    76
    7
    Jan 14, 2018

    Advertisements

    This has started happening again daily.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements