Bolt Hard Drive Replacement

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by negative_creep, Apr 6, 2020.

  1. Apr 6, 2020 #1 of 13
    negative_creep

    negative_creep New Member

    9
    1
    Apr 5, 2020
    I am having some issues here. The hard drive failed on my 500GB Bolt w/ Hydra installed. I did a lot of reading and most everyone said just swap a new hard drive in and the Bolt with auto-format it. So I bought a new 2GB Western Digital HDD and installed it. The TIVO got hung up on the "Starting Up" screen for a few hours. I did some reading and decided to try formatting the hard drive myself since the Hydra software supposedly broke the auto-formatting feature.

    I cleaned and formatted my hard drive, took close to 12 hours. I put the HDD back in the TIVO and I am getting the same issue. Is there anything else I can do here?
     
  2. Apr 6, 2020 #2 of 13
    negative_creep

    negative_creep New Member

    9
    1
    Apr 5, 2020
  3. Apr 6, 2020 #3 of 13
    kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,863
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
  4. Apr 6, 2020 #4 of 13
    DeltaOne

    DeltaOne Mount Airy, MD

    627
    139
    Sep 29, 2013
    I would expect the Bolt "format a new drive" and "start up" process to take no more than 15 or 20 minutes. If you're seeing more time than that then either the new hard drive is bad or the Bolt is suffering from a different type of problem.
     
  5. Apr 6, 2020 #5 of 13
    negative_creep

    negative_creep New Member

    9
    1
    Apr 5, 2020
    kpeters59 likes this.
  6. Apr 6, 2020 #6 of 13
    kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,863
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Choose wisely...

    -KP
     
  7. Apr 6, 2020 #7 of 13
    negative_creep

    negative_creep New Member

    9
    1
    Apr 5, 2020
    JFC, i just got the other HDD home and I am having the same issue. stuck at the "starting up" screen for like 30 mins now.

    1.0TB WD Blue 2.5 WDBMYH0010BNC
     
  8. Apr 6, 2020 #8 of 13
    kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,863
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Maybe try a KS58 or KS57 ?

    Possibly even do a DISKPART /clean on the new drive first?

    -KP
     
  9. Apr 6, 2020 #9 of 13
    negative_creep

    negative_creep New Member

    9
    1
    Apr 5, 2020
    Tried both of those KS codes and nothing really seemed to happen. The lights flashed to confirm I put the code in correct but that was it, it still just sits there at "Starting Up" screen

    I guess I could try a DISKPART. my wifes gonna kill me this is taking too long lol
     
  10. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,863
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Maybe a KS52 or 56, then?

    -KP
     
  11. negative_creep

    negative_creep New Member

    9
    1
    Apr 5, 2020
    I tried em all... nothing happens
     
  12. Mikeguy

    Mikeguy Well-Known Member

    27,636
    9,192
    Jul 28, 2005
    kpeters59 likes this.
  13. ClearToLand

    ClearToLand Old !*#$% Tinkerer!

    1,093
    166
    Jul 9, 2001
    Central Jersey
    If you have another SATA HDD, 2.5" or 3.5", smaller, older, etc... you could try 'sidegrading' the Bolt Flash from TE4 to TE3 so that your original NEW WD 2TB 2.5" HDD might possibly format and work - depends on how attached you are to TE4 and spending more money. ;)
     

Share This Page