Black Live TV - No Audio/No Video - Suggestions?

Discussion in 'TiVo Help Center' started by pclarke1, Jan 18, 2006.

  1. pclarke1

    pclarke1 New Member

    4
    0
    Jan 18, 2006
    Came home from work tonight to a black TV screen no audio/no video. Recording light was on Tivo but nothing on screen. Cable box was on. All programs recorded since 1AM this morning were listed in the now showing list with a 0:00 (Partial) run time. There was no problems in anything recorded before them, and nothing was touched between the good shows and the bad ones. Cable signal was good using other input to TV. Changed out the cable box and no change. Problem seems to have been resolved with a reboot of the Tivo. Tivo downloaded the program guide at 12:45 and indexed at 1AM.

    Any ideas on what this might be?


    * Tivo Brand - Series 2 - 40 hr (Weaknees 280hr 2nd drive added in March 2005)
    * Toshiba Rear Projection
    * Digital Cable Box (Cable one)
    * Tivo connected to RG6 Cable
    *Tivo connected to s video input on TV
     
  2. cherry ghost

    cherry ghost Well-Known Member

    6,157
    239
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Sometimes it just needs to reboot. See what happens after the next download.
     
  3. AZrob

    AZrob Member

    304
    12
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    That is EXACTLY what has happened to me too, tonight. I also have a 40 hour Tivo (from Tivo, not Weaknees) and it is just 1 week old. I came home tonight to find the "black screen of death" on Live TV and exactly 0:00 minutes of American Idol that had "recorded". The unit did respond to my remote and all Now Playing recordings played back okay.

    Yes, when I rebooted the Tivo everything was back to normal -- but this is a brand new machine! FWIW, I also have a 300 hour Humax Tivo and it was unaffected.

    One thing I want to mention is that I did have problems with the 300 hour unit freezing up (though it was a total freeze, not just Live TV) several months back. Called Tivo and they said to unplug it from the surge protector, because that was a known issue with those devices. I did and it hasn't frozen once since. The new Tivo IS connected through that surge protector so maybe that's the cause -- but I somehow doubt it.

    Since the initial post in this thread is very recent and for the same unit, I'm also wondering whether this is a hardware defect that has just cropped up. I searched through the Forum and found no other posts mentioning this "0:00" length recording issue coupled with a Black (not blue) Live TV screen.

    Anyone else heard of this before?

    40 hour Tivo
    RF Input only from analog cable, no converter

    Thanks,

    Rob from AZ
     
  4. AZrob

    AZrob Member

    304
    12
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    Okay, I talked to Tivo Support and FWIW, they say the issue is linked to a low signal level on the channel it was tuned to, not anything to do with the power supply. The support person didn't think it was a big deal, but I wonder how often this will happen. It never happened with my other Tivo.

    Rob
     

Share This Page