bad USB ports? Need help with TA

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by tc2014, Oct 31, 2014.

  1. DaveDFW

    DaveDFW Member

    523
    0
    Jan 25, 2005
    Richardson, TX

    Advertisements

    My TA was also flashed to 1.40 last night, although I own an older Roamio which was not experiencing the unavailable TA issue. I'm with Time-Warner in North Texas (DFW market).

    Hopefully I experienced anomalies, but I've had to restart the TA twice today due to repeated tuning failures--selecting an SDV channel would result in multiple error "bong" sounds and no video. This did not occur with the 1.37 firmware.
     
  2. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    51,758
    6,303
    Apr 17, 2000
    Nevada
    My Roamios were both bought last year and I still have the TA issues. I know Margret mentioned that certificate was dated according to manufacture date, but that doesn't seem to apply to me. My Mom is even having the issue on her Premiere.

    I just checked my firmware and it's 1.37 still.
     
  3. Yosemite Sam

    Yosemite Sam New Member

    4
    0
    Mar 27, 2009
    TWC in Southern California (Thousand Oaks). No updated Motorola TA firmware as of this posting.

    I appreciate the posts and updates of others (whether or not they include any firmware status change), especially from those in Southern California. Keep 'em coming.

    I can't leave my tuning adapter plugged in to my Roamio, as it prevents me from watching TV (error/warning message every few seconds). So I have to leave it unplugged (and therefore have no idea when it might have received an update).

    Thus, I will be eyeing this thread every day. As soon as one of my fellow (non-San Diego) Californians has the Motorola 1.40 firmware update, I'll know to go plug my TA back in and check to see if I've also been (finally!) updated.

    So thanks, everyone. I'm depending on you. Please keep sharing your statuses. :)
     
  4. eyelovemychevy

    eyelovemychevy New Member

    71
    0
    Jun 7, 2008
    Southern...
    I just called and they released the update to the I.E. on the 12th and orange county is due on the 18th and 19th
     
  5. Darkon

    Darkon New Member

    25
    0
    Sep 17, 2007

    Advertisements

    Update:
    Looks like I finally have things working, but it wasn't a simple process.

    It does look like TWC in North County San Diego did push out the update earlier last week, but unfortunately for me, my 2 Tuning Adapters were corrupted by the update. My TAs are pretty old...from when they first rolled them out in this area. From the guy that got things working, it sounds like there was a sort of recall or tech note on the older TAs a year or two ago where the techs were supposed to swap out the older TAs if they were already working on the account. I guess mine were so old that they couldn't accept the 1.4 update and were corrupted by it. They both needed to be swapped out with new units (which were initially 1.39 but then auto-updated to 1.4 within a few/several minutes after going online).

    This also resolved my "missing channels" problem with my Roamio, so contrary to what TiVo kept saying about the signal being too strong, the signal was fine (as TWC kept saying) and apparently the TA firmware issue was the underlying problem for all of the problems I was having with missing non-switched channels since that's the only thing they changed or replaced.
     
  6. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    51,758
    6,303
    Apr 17, 2000
    Nevada
    How are your TAs connected? Do you go...

    Code:
    Wall->TA->TiVo
    
    or

    Code:
    Wall->Splitter->TA
                  ->Tivo
    
    If it's the first one then simply swapping the TAs might have fixed your signal issue. The older Moto TAs had a seriously crappy passthrough port and could screw up the signal for the TiVo. The newer ones are much better.
     
  7. Darkon

    Darkon New Member

    25
    0
    Sep 17, 2007
    Before things were fixed, I had tried both configurations and neither worked. In the past, I had always used the first example (from TA output into TiVo) with my Premiers (and previous HDs) and never had an issue.

    I also had problems when the TA was completely out of the loop and I still didn't get the non-switched channels, so actually by going from the new TA output into the TiVo Roamio, that might have not only fixed the problem with switched channels, but it could have also "fixed" any problems with the signal strength (though when I check the signal strength and SNR #s they look the same as before...100% and ~40db), so I'm not sure that's the case.
     
  8. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    51,758
    6,303
    Apr 17, 2000
    Nevada
    The pass through on the new TAs could be attenuating the signal just enough to make it not cause an issue with the TiVo's tuners. I bet if you hooked it back up using the second option you'd have problems again. Either that or the cable guy fixed some other issue while he was there.
     
  9. krausswilliam

    krausswilliam New Member

    13
    2
    Jul 4, 2002
    still no answer from charter. called tivo and they say charter and twc have been very unresponsive on this.
     
  10. Yosemite Sam

    Yosemite Sam New Member

    4
    0
    Mar 27, 2009
    I was with my dad today as he spoke with TWC's cablecard division (activating a new cablecard and Motorola TA to go with his new Roamio).

    He (like me) is in Southern California (Thousand Oaks).

    The TWC rep specifically said that our TA firmware update will be pushed out on Dec. 19. I asked the rep if that was certain for my house too (and not just my dad). The rep said that it would apply for "all of California."

    I don't know what to make of that since San Diego (North County) and the Inland Empire have supposedly already had the update, but I'm just passing along what he said. He was very specific, and reconfirmed what he'd said.

    I'm crossing my fingers for this Friday (12/19) then. Hopefully at 12:01 AM, and not 11:59 PM. :)
     
  11. fifty

    fifty New Member

    7
    0
    Nov 23, 2014
    Twc dallas. Supposedly should have 1.40 now per tech support. However now my TA diagnostics keeps saying "fatal error: no hmac key sent" then "initializing"...forever. TA direct connection to wall outlet, no splitters.
     
  12. eyelovemychevy

    eyelovemychevy New Member

    71
    0
    Jun 7, 2008
    Southern...
    I was watching TV and my tuning adapter with TWC just received the update. I'm in Bellflower, Ca. (Southern California)
     
  13. Wammer

    Wammer New Member

    10
    0
    Jun 4, 2007
    Woke up to find my TAs got the firmware update overnight. Charter customer in Twin Cities, MN. Yay!
     
  14. ej42137

    ej42137 Well-Known Member

    3,713
    558
    Feb 15, 2014
    Los Angeles
    My tuning adapter updated with 1.40 this morning right after midnight here in Westchester, California.
     
  15. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    51,758
    6,303
    Apr 17, 2000
    Nevada
    I got the update last night but the TA still doesn't work. I rebooted both the TA and the TiVo and it still gives me some error about the TA not supporting 6 tuners and in the DVR diagnostics screen it says it's "Connection state: Disabled".
     
  16. HeadsUp7Up

    HeadsUp7Up Member

    30
    7
    Oct 28, 2014
    TWC in Plano and I have 1.40.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. NFLDMN

    NFLDMN New Member

    2
    0
    Nov 30, 2014
    Northfield, MN
    Just received 1.40 on Charter in Northfield, MN and all is working well. Thank you!!!
     
  18. scottc42

    scottc42 Member

    48
    0
    Jan 4, 2006
    Powers Lake, WI
    Charter, SE Wisconsin. 1.40 update rolled out sometime this week.
     
  19. mrschimpf

    mrschimpf Member

    67
    2
    Feb 18, 2011
    Confirmed for the Sheboygan system; had to get a new Roamio Pro this week when my Premiere XL died (hard drive, but I'm not ready to try a DIY upgrade yet) and thankfully read about this here so I didn't tear my hair out after I got my CableCard reprovisioned. Now I can get back to watching the cricket channel at night.:up:
     
  20. Yosemite Sam

    Yosemite Sam New Member

    4
    0
    Mar 27, 2009
    TWC in Southern California (Thousand Oaks). Got the 1.40 update around 10:30 PM on Thurs 12/18 (tonight/last night, depending on when you read this).

    All working well. (Finally get to enjoy this TiVo Roamio Pro!!)
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements