Audio dropouts afrer 6.3?

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by EMoMoney, Sep 16, 2006.

  1. tbarker

    tbarker New Member

    5
    0
    Jun 11, 2006

    Advertisements

    I've been following the 6.3 threads for several weeks, and have reluctantly pulled the plug (on my phone) to prevent my Tivo from upgrading...

    It seems the most popular theory for why some people are having issues while others are not, is most likely due to how the audio signal is being broadcast by each local station. So with that in mind, is there anyone in the Cincinnati area with 6.3a who can report on whether or not they are experiencing the 8-10 second audio drop outs?

    Another theory I'm curious about is if the audio issue is related to certain revisions of the HR10-250 hardware. For example, is the issue showing up on all models? Old, middle-aged, and new HR10-250's alike?
     
  2. meanstreak55

    meanstreak55 New Member

    1
    0
    Oct 13, 2006
    Hello all,

    I've lurked here off and on for awhile, but this is my first post. Like many of you, I also have the audio drop out issue on Fox OTA. While watching the NLCS game tonight I was getting dropouts very frequently (8 seconds no audio w/ video glitch). The dropouts were occurring about every 30 seconds to a minute. About 15 minutes ago, I decided to switch my second tuner to an audio channel (no buffering utlized) and the dropouts immediately stopped... haven't had any since. Has anyone else tried this??

    Todd
     
  3. TomF

    TomF TiVo: 1999; HD: 2001

    111
    0
    Apr 13, 2001
    San Diego, CA
    I got upgraded this morning and while watching the Detroit/Oakland game this afternoon on Fox-HD OTA, I noticed a couple of dropouts showrtly after I started watching. Each time when the audio came back there was a slight video disruption. I don't remember it happening again.
     
  4. gregftlaud

    gregftlaud Member

    389
    1
    Jun 16, 2004
    ft...
    so there is no offical word Earl on any new update anytime soon to fix the audio dropouts? this has been going on for some time now u would think it would have been fixed by now. when the 6.3 software came out with the 72.5 locals glitch....it took about a week for them to start rolling out 6.3a. so what is the freaking holdup?
     
  5. jtchambliss

    jtchambliss Member

    51
    0
    Jan 14, 2002
    Corrales, NM

    Advertisements

    I just got 6.3 Friday and have quickly noticed the audio drop outs. They are only happening on Fox HD OTA. Hope we get this fixed soon. It makes watching my Oakland A's even harder.
     
  6. jtchambliss

    jtchambliss Member

    51
    0
    Jan 14, 2002
    Corrales, NM
    That worked great. The first 3 innings of the Oakland/Detroit game I was getting audio drops every 5-10 minutes. After switching the other tuner to an xm channel, no more audio drops. This will at least get me through the game.
     
  7. jtchambliss

    jtchambliss Member

    51
    0
    Jan 14, 2002
    Corrales, NM
    Spoke too soon. Just got an audio drop with xm on the other buffer :mad:
     
  8. mfury88

    mfury88 New Member

    75
    0
    Feb 18, 2004
    Central FL
    I got upgraded this morning and while watching the Detroit/Oakland game this afternoon on Fox-HD OTA, I noticed a couple of dropouts showrtly after I started watching. Each time when the audio came back there was a slight video disruption. I don't remember it happening again.

    Ugh.. this is EXACTLY what I am getting. I JUST got the software Friday night. Everything I've read on here is exactly what is happening. It seems to ONLY be FOX, OTA, and when it happens, the video gets disrupted when the audio comes back!

    WTF WTF WTF WTF!! I've had this box for 2 years now. This AFTER I replaced the darn thing 3x because of the HDMI issue and video. Now all of a sudden I have this problem BACK again. I am VERY angry now.
     
  9. pepijn

    pepijn New Member

    1
    0
    Oct 14, 2006
    Just decided to register and post my similar unlucky experiences with audio dropouts and 6.3a. My box must've updated overnight because last night I had no trouble watching Tigers/A's game 3 through Fox Detroit's OTA feed. In contrast, tonight the game was unwatchable and I had to switch to the SD feed. I actually realized I had the 6.3a done because my receiver was showing PLII surround instead of 5.1 on the HD feed, but at that point it was already giving me dropouts. Switching the optical out back to DD seemed to only make this worse, and I had to switch soon after.

    The guide is faster and I have folders for my recordings, but at what price?

    pepijn.
     
  10. DmgInc

    DmgInc New Member

    8
    0
    Feb 16, 2004
    Any idea as to why this problem seems to be mainly affecting FOX (OTA?) the most? My FOX OTA is guaranteed minimum of 5 dropouts per hour show, and during baseball/football 2x to 3x that. Has anyone looked at the file data of a FOX OTA recording vs. say a CBS OTA recording to see what, if anything, is different?
     
  11. shanew1289

    shanew1289 New Member

    683
    0
    May 6, 2004
    edwardsville...
    count me in too, playoffs of all times.... FOX OTA specifically, to a tee
     
  12. aphex187

    aphex187 New Member

    41
    0
    Aug 29, 2004
    Reno, NV
    My HR10-250 was upgraded today to 6.3a. I use HDMI to the back of my Samsung DLP - no receiver.

    Audio Dropouts happen on any OTA recordings. Anything recorded on a sat. feed is fine but whether it was recorded a month ago OTA or today, it has the dropouts. I would say it happens every 5-10 seconds and makes those shows unwatchable.

    This sucks :(
     
  13. gregftlaud

    gregftlaud Member

    389
    1
    Jun 16, 2004
    ft...
    hello dtv...it took u only a week to go from 6.3 to 6.3a......these audio dropouts have been happening about a month now since 6.3 orginally came out.....it shouldnt be taking this long to fix. some how i think they are trying to get us all to upgrade to the hr20
     
  14. generalpatton71

    generalpatton71 Open,Flash and clear

    896
    0
    Oct 30, 2002
    Classified
    eddit sorry didn't mean to post.
     
  15. DolphinGirl

    DolphinGirl New Member

    61
    0
    May 29, 2005
    If it is true that audio dropouts are only occurring on OTA broadcasts, are DNS programs OK?
     
  16. AJ500

    AJ500 Member

    82
    0
    Feb 22, 2002
    Cincinnati

    My HR10-250 has been upgraded to 6.3a. I just tuned to FOX HD 19.1 OTA and have gotten five dropouts in the first 30 minutes. Two were during the NFL pre-game show and three early during the game. Each has lasted several seconds.

    My 10-250 is one of the first. The video is over HDMI and the audio is fed through a Denon receiver.
     
  17. snoots

    snoots New Member

    41
    0
    Aug 13, 2002
    I called again to complain, both of my boxes do the same 6-10 sec audio loss with slight pixelation when it returns. After convincing the CSR that I was not going to buy the "turn your audio to PCM" solution, she went away and when she came back said that engineering was working on a fix and would be correcting the issue. Where have we heard that before???
     
  18. bigroot

    bigroot New Member

    7
    0
    Aug 26, 2004
    I just got upgraded this morning and I too have the audio dropouts on OTA!!

    I never had any problems before 6.3a.
     
  19. aVOLanche

    aVOLanche New Member

    52
    0
    Jul 20, 2004
    Beautiful...
    An update on my situation.I have two(2) receivers(HR10-250).One is 2+ years old and the other is 2 months old.Both have updated to 6.3a and both have the audio dropout issues.It is NOT a hardware issue.I never had audio dropouts before the update.

    Today I was watching the Atlanta Falcons NFL game in HD on Fox(OTA) and got the dropouts.So I put the other sat tuner on NFL Sunday Ticket ch721-HD-satellite-same game-Guess what......NO DROPOUTS.....none......nada.And D****TV won't admit the problem.They PO me more every year.
     
  20. Budget_HT

    Budget_HT Heavy User (of TiVo)

    990
    0
    Jan 2, 2001
    Renton, WA
    Reboots and audio dropouts on one HD TiVo with 6.3a for about a week. All audio dropouts are on 720p HD channels FOX, ABC and ESPN-HD.

    No problems at all on the other HD TiVo still on 3.1.

    Reported problem to DirecTV. They wanted to review audio settings (which I have had on PCM for a week now) and have me do another power-down reset, which I refused to do. I just wanted to add another report to the growing list.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements