Antenna signal strength causes roamio to reboot

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by Jeremybme, Nov 2, 2019.

  1. Nov 2, 2019 #1 of 21
    Jeremybme

    Jeremybme Member

    40
    0
    Sep 30, 2003
    For the last week I’ve been trying to adjust my antenna I’ve had no issues with the signal
    Strength meter Until today. Today when I run it and change the channel the roamio reboots.
    Anyone else notice this ?

    software version 21.9.6.v5-846-6-846
     
  2. Nov 2, 2019 #2 of 21
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Jeremybme likes this.
  3. Nov 2, 2019 #3 of 21
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I posted in the v5 thread: happens with cable also.
     
  4. Nov 2, 2019 #4 of 21
    Jeremybme

    Jeremybme Member

    40
    0
    Sep 30, 2003
    Thx for the reply. Annoying but at least it’s not just my TiVo.
     
  5. Nov 3, 2019 #5 of 21
    Teeps

    Teeps Well-Known Member

    2,054
    67
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    21?
    My roamio is still on 20.7.4.RC42-846-6-846
     
  6. Nov 3, 2019 #6 of 21
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    You are still running TE3.
     
  7. Nov 4, 2019 #7 of 21
    Teeps

    Teeps Well-Known Member

    2,054
    67
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    If by TE3 you mean the original interface you are correct.
    After reading the horrors posted, by the early adopters of the "new and improved" interface.
    I chose to stick with the original...

    Having lived through nightmare conditions with "updates" and "new & improved" computer programs and interfaces at work.
    I prefer to stick with what aint broke until forced to switch by something beyond my control. XP to win7 for instance.
     
    shwru980r likes this.
  8. Nov 8, 2019 #8 of 21
    Mordy

    Mordy New Member

    8
    0
    Jul 22, 2019
    Same here . It is now Nov 8th.
     
  9. Nov 8, 2019 #9 of 21
    Teeps

    Teeps Well-Known Member

    2,054
    67
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    Have either of you tried to put the OTA signal through an attenuator, or, a 2 way splitter?
     
  10. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    ??? I can duplicate the problem with my cable feed. Signal % = 90, SNR = 36dB.
     
  11. Mordy

    Mordy New Member

    8
    0
    Jul 22, 2019
    You know I just rebooted and the problem seemed to go away. Guessing they must have sent out a fix on some recent update ?
     
  12. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Still v5. Still restart when channel change.
     
  13. lman

    lman Member

    42
    16
    Nov 14, 2006
    But the important thing is, you have Tivo+.
     
  14. Mordy

    Mordy New Member

    8
    0
    Jul 22, 2019
    SPoke too soon I guess, Nov 12th , doing the same thing.
     
  15. Mastiff

    Mastiff Member

    47
    0
    Sep 25, 2006
    So are we waiting on TiVo to push out a fix? I just came across this, which is annoying since I'm trying to set up a new antenna.
     
  16. Gordon Currie

    Gordon Currie New Member

    4
    1
    Mar 6, 2019
    Yes, we are waiting...

    BTW, I have Signal % = 72, SNR = 29dB with my Roamio OTA. So all the 'fixes' that cable/satellite owners post do not apply.
     
  17. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    On a basic/OTA Roamio and Bolt, the Signal will try hard to be 72% due to AGC. I can't comment on the SNR except that it's usually higher.
     
  18. Mastiff

    Mastiff Member

    47
    0
    Sep 25, 2006
    How do you get these numbers? Is there another place in the interface that doesn't cause system reboot?
     
  19. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    17,821
    3,159
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Diagnostic shows all tuners and the numbers for each. They seem static but are updated in almost real time. If you wanted to check four channels, just tune to each one then run Diagnostics. It's in the same menu group as System Information. You can't have two tuners on one channels without a reboot or the (bad) signal strength test. My channel 519:
    ch519-1.JPG
    It's actually QAM 82-3 which is why it has a Program Number of 3.

    With AGC my Signal% will usually be 90. OTA is usually 72%.
     
  20. Mordy

    Mordy New Member

    8
    0
    Jul 22, 2019
    Well its DEC 3 and the problem still exists. any solutions ?
     

Share This Page