Android Streaming tomorrow??

Discussion in 'TiVo Stream' started by mrsean, Sep 29, 2014.

  1. Oct 2, 2014 #101 of 139
    CharlesH

    CharlesH Member

    1,102
    12
    Aug 29, 2002
    Sacramento...

    Advertisements

    Remember that CableLabs is controlled by the cable companies, so anything they can do to make life difficult for third parties like TiVo, they will do. Thus one policy for their own apps, another for third-party apps operating under CableLabs rules.
     
  2. Oct 2, 2014 #102 of 139
    markp99

    markp99 TakoKichi TCF Club

    13,390
    1,403
    Mar 21, 2002
    Nashua, NH
    Ugh!! I just flashed the stock firmware onto my old Galaxy Tab 10.1 in hopes I could get the TiVo app to run. My active Nexus7 & Nexus5 are both rooted and not supported. :(

    This device is showing its age with the LAST offical firmware version stuck at 4.0.4 (ICS) - not supported by the TiVo app. The only way to get to 4.2 on this device is to root my device and flash a 4.2 ROM - also not supported by the TiVo app.

    So, I am SOL still! :( :thumbsdown:
     
  3. Oct 2, 2014 #103 of 139
    susandennis

    susandennis Member

    152
    14
    Dec 10, 2001
    Seattle, WA USA
    Non routed Fire HDX's (one data and wifi only) - email sent.
     
  4. Oct 2, 2014 #104 of 139
    Anchorman

    Anchorman Member

    193
    0
    Mar 2, 2002
    Michigan
    I have the same problem on my Galaxy S5. The first time I installed the Tivo app on Sept. 30 the streaming worked great on my local net. Then, I assume I got an automatic update of the app with the LG-G3 support and now all it does on my S5 is the dreaded infinite "Reconnecting" loop. I happened to have saved a .apk file of the original app when I installed it so I removed the "Reconnecting" version and reinstalled from the .apk but now that one has the same problem. The broken version must have left some garbage behind on my phone. I am going to try the uninstall, then reboot the phone and reinstall from the .apk to see if that helps at all.
     
  5. Oct 3, 2014 #105 of 139
    CharlesH

    CharlesH Member

    1,102
    12
    Aug 29, 2002
    Sacramento...

    Advertisements

    I am not sure what I did, but the app now seems to work on my Droid Maxx. While it was flashing "Reconnecting", I managed to navigate to the Settings/System Information screen, and it stopped the reconnecting loop. A reviewer on Google Play says that turning off cellular data worked for him. Supposedly TiVo support knows about this issue.:rolleyes:
     
  6. Oct 3, 2014 #106 of 139
    buckyswider

    buckyswider Member

    134
    3
    Aug 31, 2003
    Ha. I just went to my S5 to see if the "turning off cellular data" trick would work for me. I tried streaming before I turned it off, and now it's working fine on WiFi. Bizarre.
     
  7. Oct 3, 2014 #107 of 139
    Ziggy86

    Ziggy86 Member

    895
    7
    Jun 22, 2004
    I am currently away from home and have downloaded the app. Selected my home Tivo to use, select channel to watch on phone, it says set up streaming? I click start setup select setup in home streaming, out of home streaming and I get the message "setup did not complete successfully, please try again, this continues to happen each time. Any ideas what might be wrong?
     
  8. Oct 3, 2014 #108 of 139
    CharlesH

    CharlesH Member

    1,102
    12
    Aug 29, 2002
    Sacramento...
    You have to do the initial setup on your home network. :rolleyes:
     
  9. Oct 3, 2014 #109 of 139
    Ziggy86

    Ziggy86 Member

    895
    7
    Jun 22, 2004
    Thank you
     
  10. Oct 3, 2014 #110 of 139
    JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    When you hit your 13th device it'll let you reset. This was seen with the OOH update last November when it went from 50 max to 12 max and users were 40 deep.
     
  11. Oct 3, 2014 #111 of 139
    JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    I do, works great. Stock Verizon S3 with Android 4.4
     
  12. Oct 4, 2014 #112 of 139
    slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    4,546
    559
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Uh no, SiliconDust seems to have no issue streaming live TV from their Prime Cablecard tuner on any 4.0 or higher Android device, rooted or not.

    Again, this issue is way more about Tivo not wanting to fight for their customers because they also get revenue from content providers (via ad and viewing stats) and cable providers. It has already been allowed for SD so there is no single policy for third parties.
     
  13. Oct 4, 2014 #113 of 139
    JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    Have fun. http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/402/kw/Ports
     
  14. Oct 4, 2014 #114 of 139
    Anchorman

    Anchorman Member

    193
    0
    Mar 2, 2002
    Michigan
    Same on my S5... It was constantly flashing "Reconnecting", so I turned off Mobile Data and restarted the Tivo app. I had to rerun setup but now it's working fine.
     
  15. Oct 6, 2014 #115 of 139
    Ziggy86

    Ziggy86 Member

    895
    7
    Jun 22, 2004
    Even when I am home connecting from my home network I get the same message.
     
  16. Oct 6, 2014 #116 of 139
    tomhorsley

    tomhorsley Well-Known Member

    1,740
    249
    Jul 22, 2010
    I don't know what could be wrong, but perhaps it got convinced it couldn't connect when you tried away from home and now it is too silly to start from scratch. I'd try going into the apps manager and doing a force stop and clear cache (or maybe just uninstall and reinstall).
     
  17. Oct 9, 2014 #117 of 139
    susandennis

    susandennis Member

    152
    14
    Dec 10, 2001
    Seattle, WA USA
    I see we got an update to the app which said "added streaming to Kindle products", but neither one of my Kindle Fire HDX tablets (not rooted) are able to stream yet.

    I click on Watch Now, I click on Tablet, I get the Circle Of Trying and then the app reboots. Every. Time.

    Anybody get it to work yet?
     
  18. Oct 9, 2014 #118 of 139
    Ziggy86

    Ziggy86 Member

    895
    7
    Jun 22, 2004
    Here is the message I get when I try to use the app, The Roamio is not on a different account and Tivo support seems to be stumped:(

    Not sure how it can get passed the activation status line and then say it is not attached to the account I logged on with. I only have one account.
     

    Attached Files:

  19. Oct 9, 2014 #119 of 139
    tatergator1

    tatergator1 Well-Known Member

    2,356
    496
    Mar 27, 2008
    Columbus, Ohio
    TivoMargret responded on Twitter that they are testing an fix currently. If it goes according to plan, she indicated a new Kindle Fire app would be available "next week"
     
  20. Oct 9, 2014 #120 of 139
    susandennis

    susandennis Member

    152
    14
    Dec 10, 2001
    Seattle, WA USA

    Good to know. I was afraid that the update saying it was fixed for Kindle products marked their belief that they had actually fixed it.

    Thanks for the update.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements