Android Streaming tomorrow??

Discussion in 'TiVo Stream' started by mrsean, Sep 29, 2014.

  1. Sep 30, 2014 #21 of 139
    tomhorsley

    tomhorsley Well-Known Member

    1,740
    249
    Jul 22, 2010

    Advertisements

    Actually, I notice another potential problem: Apparently I have to login every time I want to use the app. It is bad enough that it takes forever to locate the TiVo, now I'm at the mercy of tivo.com (we all know how speedy tivo.com often gets :). I can't imagine any reason for this login crap - the TiVo I'm talking to is already registered with a unique ID, maybe for out of home streaming I'd need it, but not for in home.

    The only other thing I notice is that there is a handy 30 sec skip button, but it would be nice if there were a matching 8 second reverse button for when you overshoot :).
     
  2. Sep 30, 2014 #22 of 139
    tatergator1

    tatergator1 Well-Known Member

    2,354
    496
    Mar 27, 2008
    Columbus, Ohio
    Did you try logging out of the Tivo app and then logging back in? I seem to remember the same weirdness with iOS a few months ago.
     
  3. Sep 30, 2014 #23 of 139
    bradleys

    bradleys It'll be fine....

    4,157
    245
    Oct 31, 2007
    The tivo stream doesn't have to be anywhere near the tivo. Connect it directly to your router or anywhere you have an extra Ethernet drop.
     
  4. Sep 30, 2014 #24 of 139
    tomhorsley

    tomhorsley Well-Known Member

    1,740
    249
    Jul 22, 2010
    Well, root cloak didn't work for me. Even going into SuperSU and disabling root didn't work. I'm now wondering if it is even looking for root, or just looking for an unlocked device. I guess I'll stick with my old factory stock Nexus 7 as my dedicated streaming device.
     
  5. Sep 30, 2014 #25 of 139
    Megamind

    Megamind I'm Feeling Blue

    288
    178
    Feb 18, 2013
    Alpha Centauri

    Advertisements

    My app logins in automatically for me every time and seems to find the TiVo reasonably quickly. At least I don't have to enter my username and password manually each time. But yes, if the app is connecting to TiVo.com for every login I could see a potential issue given how blazingly fast that site is. :)

    The 8 second reverse button is on the bottom left of the screen.
     
  6. Sep 30, 2014 #26 of 139
    lickwid

    lickwid Member

    102
    1
    Oct 2, 2005
    SF Bay Area, CA
    I'm also rooted on a Samsung GS5. I'll wait a few days and hopefully someone can figure it out. If it can be figured out on iOS, I can't imagine it not being figured out pretty quickly on Android. For now, I'll just continue streaming to my iPad Air.
     
  7. Sep 30, 2014 #27 of 139
    Nyce_1

    Nyce_1 New Member

    10
    0
    Sep 30, 2014
    for all the rooted Android users, try the app "Triangle Away". It resets the flash counter to 0. It's worked for me in the past several times.
     
  8. Sep 30, 2014 #28 of 139
    lickwid

    lickwid Member

    102
    1
    Oct 2, 2005
    SF Bay Area, CA
    I've never been able to reset my Streaming Device count, and now I can't even access the Stream System Information. What's the easiest way to reset this? I'm currently at 11 of 12. I probably have it setup on some of my older iOS devices I no longer have, or on friend's devices.
     
  9. Sep 30, 2014 #29 of 139
    juvi77

    juvi77 Member

    34
    1
    Dec 16, 2003
    Alexandria, Va
    No luck for me either with Root Cloak of my Galaxy 4. Guess I'll try out the Android app on my Wife's stock Galaxy 4 when I get home. Pretty sure us rooted users will have a workaround soon enough.
     
  10. Sep 30, 2014 #30 of 139
    patrickthickey

    patrickthickey New Member

    113
    0
    Sep 4, 2002
    Works nicely on my Nexus 5. Not rooted.

    I just tested this from work, and it connected immediately. So out of home streaming works as well.

    FYI - I have a dedicated firewall, and had to make no changes. This pleases me as rumours persisted about the need to open up UPnP. I did not and specifically have those ports closed.

    Well done.

    Thank you TiVo engineers.
     
  11. Sep 30, 2014 #31 of 139
    rhroyse

    rhroyse Member

    44
    0
    Sep 10, 2007
    Root Cloak didn't work for me either. I think there was one other tool for masking Rooted devices. I will see if I can run it down.
     
  12. Sep 30, 2014 #32 of 139
    s10023

    s10023 New Member

    79
    0
    Nov 12, 2013
    as someone who has not rooted their device, i can report that it works great for me!
     
  13. Sep 30, 2014 #33 of 139
    jrtroo

    jrtroo Chill- its just TV

    5,094
    320
    Feb 4, 2008
    Chicagoland
    Up in Idaho on a business trip, a great addition working fine on my ATT phone.
     
  14. Sep 30, 2014 #34 of 139
    Bytez

    Bytez Member

    290
    0
    Sep 11, 2004
    NYC
    Does traffic go through a proxy?
     
  15. Sep 30, 2014 #35 of 139
    buckyswider

    buckyswider Member

    134
    3
    Aug 31, 2003
    Hmm, not looking good on my Galaxy S5. I get 2 or 3 seconds and then it stops to re-buffer. Currently on Wifi on the same network as my R+. Let me reboot my phone to see what happens....

    And is this only for recorded content- no live TV? So I can't sell my brand new Slingbox 500 just yet???
     
  16. Sep 30, 2014 #36 of 139
    bradleys

    bradleys It'll be fine....

    4,157
    245
    Oct 31, 2007
    You can watch live tv - sort of.

    a macro starts a recording and you can watch immediately. It has always been one,of my biggest complaints.
     
  17. Sep 30, 2014 #37 of 139
    Nyce_1

    Nyce_1 New Member

    10
    0
    Sep 30, 2014
    Well, sorta kinda. If you want to watch live tv, it'll start a recording on your box, then stream it. When done watching, it'll ask you if you'd like to delete the recording.
     
  18. Sep 30, 2014 #38 of 139
    ZeoTiVo

    ZeoTiVo I can't explain

    25,527
    2
    Jan 2, 2004
    anyone else have this and find out what the problem is? On other things the app tells you there is some issue - in my case it just does what crxssi has as well which is an endless 'try again' loop :(

    Roamio plus and Insignia tablet on Kit kat 4.4
     
  19. Sep 30, 2014 #39 of 139
    chrispitude

    chrispitude New Member

    518
    0
    Apr 23, 2005
    Stock Galaxy S4 here. Streaming stutters and pauses on the phone despite a strong phone wireless connection to my home router (20ft away). The Roamio is connected to my home hardwired gigabit network. Not sure what's going on.

    Edit: sounds kinda like what buckyswider is experiencing above.
     
  20. Sep 30, 2014 #40 of 139
    bcronin

    bcronin Member

    173
    1
    Dec 28, 2001
    The...
    2014 MotoX Pure edition. TiVo's are on a wired network (well, 500 megabit Ethernet over Powerline) and also seeing pausing and stuttering. Tried watching the same recording on an iPad and it was smooth as silk. Perhaps the Android app isn't buffering as much content before starting playback.
    --
    bc

    Update: D'oh, nevermind, when I was testing my phone was on 2.4Ghz wifi and I was actively using a BlueTooth headset paired to my PC in close proximity to the phone. I think there was some interference going on. I re-tested without the bluetooth activity and also on both 5Ghz wifi and cellular data and it was alot better.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements