AltEPG Forum - help - locked out

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by mikeyboyuk, Feb 15, 2020.

  1. mikeyboyuk

    mikeyboyuk New Member

    16
    0
    Jul 23, 2005

    Advertisements

    Hi,

    I'm in the process of migrating to a new email account/address.

    I logged in to the AltEPG forum at the beginning of the month to update my profile/account with my new email address.

    This has had the unfortunate effect of locking me out of the forum.

    I received an automated email from the forum which said:

    "Your account on "AltEPG" has been deactivated, most likely due to changes
    made to your profile. The administrator of the board will need to activate
    it before you can log in. You will receive another notification when this
    has occurred."

    However, this was at the beginning of the month and, 2 weeks later, I still haven't had my forum account activated again.

    I've tried emailing a few different @altepg.com addresses to see if I could establish contact with one of the administrators, but all emails bounced back, suggesting the mailbox no longer exists.

    Does anyone here have any involvement in administering the forum or could put me in touch with someone who does, please?

    I've tried various different ways to try to get back in to the forum, but to no avail.

    Many thanks,

    Mikey
     
  2. groovyclam

    groovyclam Member

    430
    0
    Feb 18, 2002
    I've still got an active account that gets me in - can I do anything ?
     
  3. Windy Miller

    Windy Miller New Member

    4
    0
    Jul 16, 2020
    Hello, I have run into the same issue, having had to change my AltEPG email address. When I try to log back in, I see the message "The specified username is currently inactive. If you have problems activating your account, please contact a board administrator". But I cannot see how to contact the administrators without first logging in!

    Did you manage to find a solution? Thanks, Ruth
     
  4. mikeyboyuk

    mikeyboyuk New Member

    16
    0
    Jul 23, 2005
    Hi Ruth,

    Unfortunately, having tried contacting the Administrators using various different email addresses, I couldn't get through - all my emails bounced back. It seems like even the email address for the Admin isn't valid anymore.

    In the end, I had to register a new account using a different email address.

    One option would be to create a new/free email address (Gmail, for example) just for the purpose of creating a new forum account.

    Hope that helps.

    Nice to know there are still some fellow TiVo users out there. :)

    All the best,

    Mikey
     
  5. Windy Miller

    Windy Miller New Member

    4
    0
    Jul 16, 2020

    Advertisements

    Thanks Mikey. I had also resorted to creating a new account with a different email address in the meantime. I wasn't hopeful even that would work, as it also needed admin approval. But that came though OK for some reason. The approval notification came in an email from forum@altepg.com. But when I tried responding to that address I also got an undeliverable message (quite an odd one, I thought: "No connection could be made because the target computer actively refused it"), as I did for my earlier email to info@altepg.com. I had emailed the latter to try and get the email address on my AltEPG TiVo registration account updated, in case they ever need to contact the last few of us (fewer than 150 now, according to the stats) with the sad news that they are stopping the EPG service :(.
     
  6. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    Sorry to hijack this thread, but can anyone actually get into the altepg forum? It doesn't seem to want to play ball - AND I just noticed my Tivo daily calls are failing since Saturday :(

    I can PING altepg.com, but I get a timeout waiting for the webserver to respond

    Trying not to think the worst
     
    Last edited: Aug 24, 2020
  7. Windy Miller

    Windy Miller New Member

    4
    0
    Jul 16, 2020
    Hi Phil, I can certainly view the Altepg forum & read the posts OK (haven’t tried logging on though). But I have also seen some failed daily calls over the last week (although, oddly, not every day - failed Fri & I think Weds last week and again today [twice], but worked fine Sat+Sun). That’s something that often happens for me after my TiVo reboots itself for whatever reason, and I then need to go into the System Info menu and change ‘dial-in configuration code’ from 127 to 126 to fix it. My TiVo *hasn’t* restarted recently, but I just spotted that the code had reset itself to 127 somehow. I’ve now changed it back to 126 and will see if that fixes the call failing issue tomorrow.
    Ruth
     
  8. Windy Miller

    Windy Miller New Member

    4
    0
    Jul 16, 2020
    ... Hmm, strange. I could view the forum (and the altepg.com site generally, incl my TiVo account and the dial-up stats page). 15mins ago, but now I can’t access any of it.
     
  9. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    TiVos daily call worked OK last night, but a test call this morning is failing again Also, still can't access the forum page. Most odd
     
  10. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    ARRRG - I just did the same thing as the OP - I tried to change my contact details on the alt-epg forum

    Now my account is "pending" waiting for an admin to pick up the pieces

    I tried to create a NEW account, but that is ALSO pending - grrrrr

    If anyone fancies doing me a favour could you ask the forum to take a look at usernames "philg" and "philguk" so I can at least get ONE id working again. My preference is the first one

    What I was ACTUALLY trying to do was change the eMail address that is lodged against my TiVo at alt-epg. I no longer have THAT eMail address

    Ever wish you hadn't started something???
     
  11. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    PS Obviously I did end up getting to the forum, but I just had a note to say my "new" ID had been activated, but now I can't get to the forum pages again :(
     
  12. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    As to the dial-up configuration, my code is 127 also - and I think it always has been?

    In any case, I can't see where you'd change it to 126 (or anything else) - where did you make the change??

    My test calls aren't getting past "connecting" :(
     
  13. Furball

    Furball Totally TiVo

    246
    0
    Dec 6, 2001
    Hampshire...
    Wow been a while since I've been here, anyone else found altepg servers are down, dont appear to be able to ping the website and TiVos now shouting about lack of guide data and the dial up isnt answering :eek:
    Has something happened that I wasnt aware of and its been scrapped or is it just a glitch ?
     
  14. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    Glitchy - very gitchy

    My TiVo gets a daily call OK most days, but if I try manual calls they often fail. My DailyMail is also failing to connect/send

    I'm told there are "server issues"
     
    Furball likes this.
  15. Furball

    Furball Totally TiVo

    246
    0
    Dec 6, 2001
    Hampshire...
    Thanks Phil , so its not that Altepg has folded then, that was my fear.
     
  16. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    That was my fear for a couple of days too
     
    Furball likes this.
  17. Furball

    Furball Totally TiVo

    246
    0
    Dec 6, 2001
    Hampshire...
    Its odd that the websites down as well, never know the website to be down as well :frowning: so its purely just server issues currently.
     
  18. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    I can get a response from http://www.altepg.com/index.html but nowhere else
     
  19. Furball

    Furball Totally TiVo

    246
    0
    Dec 6, 2001
    Hampshire...
    Are you sure thats not a cached page as I cant even get the server to respond that hosts that page so I think what you are seeing is a locally cached page.

    It looks like an issue with the name servers possibly ?
     
    Last edited: Aug 28, 2020
  20. Phil G

    Phil G New Member

    12
    3
    Aug 24, 2020
    OK, maybe cached

    What IP do you get for altepg.com? - I see 194.1.151.205
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements