9.1 Bugs

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by RoyK, Oct 2, 2007.

  1. Oct 4, 2007 #41 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA

    Advertisements

    Interesting. Have you experienced the same problem with a program that was transferred in its entirety before the update -- not from a paused point?
     
  2. Oct 4, 2007 #42 of 754
    TivoZorro

    TivoZorro New Member

    1,448
    0
    Jul 16, 2000
    Pinehurst,...
    Transfering Issue

    Three Series 2 Tivos. Transfering from either my 649 or 240 to my 540.

    1. Pick shows to transfer
    2. Check To Do List on the 540 - shows awaiting transfer are listed there.
    3. Go back a few minutes later and some of the shows are gone and nothing is listed in Recording History. If I don't check the To Do List and they disappear then they don't appear on NPL as transfered.
    4. Have to go back and set up the transfers again.
     
  3. Oct 4, 2007 #43 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    That happened to my wife tuesday morning (3 SD-H400s). I tried to reproduce it but couldn't.

    It appears to me that TiVo has done a major rewrite to the MRV code in order to make it work with S3 series boxes and has screwed it up royally.
     
  4. Oct 4, 2007 #44 of 754
    trackzero

    trackzero New Member

    2
    0
    May 14, 2007
    My TiVo still hasn't recovered. I'm just glad most of the new shows are available for direct playback from the major network websites...bad timing, tho.
     
  5. Oct 4, 2007 #45 of 754
    rseligman

    rseligman Active Member

    1,124
    0
    Dec 5, 2000
    CA

    Advertisements

    Let's say I have a show recorded on TiVo A on 9/1, and I transfer it to TiVo B on 9/5. If I look at the Now Playing list on TiVo B, the show has the date 9/1 next to it. But if I go to TiVo A and choose TiVo B to see its Now Playing list, the show in the TiVo B list has 9/5 next to it.

    Can anyone else confirm this?
     
  6. Oct 4, 2007 #46 of 754
    carroca

    carroca New Member

    42
    0
    Jun 6, 2005
    For those having MRV transfer problems, are all of your TiVos on 9.1 or are some still on 8.X? MRV will not work between 9.1 and older versions.
     
  7. Oct 4, 2007 #47 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    all 9.1
     
  8. Oct 4, 2007 #48 of 754
    Crrink

    Crrink Active Member

    1,964
    0
    Sep 2, 2002
    Austin, TX
    Urgh, discovered yesterday that one of my four TiVo's was updated to 9.1, meaning it can't share shows any more.
    Thought about signing up for the priority list, but after reading all these bugs here, I think I'll just deal with it.
    Suppose I can still transfer to pc, then to TiVo if I need to all that badly.
     
  9. Oct 4, 2007 #49 of 754
    TivoZorro

    TivoZorro New Member

    1,448
    0
    Jul 16, 2000
    Pinehurst,...
    all 9.1 here.

    I just fired up Tivo Desktop 2.5 on my laptop. When I went to transfer some shows from my 540 Desktop said it couldn't access it. Went upstairs and unplugged and replugged the USB Tivo Adaptor. Now it sees it and I'm good to go. I was transfering from Tivo to Tivo this morning so I don't know why Desktop couldn't see it.

    As far as the tranfered shows set to transfer that are disappearing from TDL that has happend two mornings in a row. Maybe recycling the adaptor will help with that?
     
  10. Oct 4, 2007 #50 of 754
    TivoZorro

    TivoZorro New Member

    1,448
    0
    Jul 16, 2000
    Pinehurst,...
    Well I spoke too soon. Desktop still can not see my 540. What is going on? I will go recycle my router. But it still doesn't explain why I can get on the Internet and all of my Tivos can see each other but Desktop can't see 540.
     
  11. Oct 4, 2007 #51 of 754
    TivoZorro

    TivoZorro New Member

    1,448
    0
    Jul 16, 2000
    Pinehurst,...
    Tivo Desktop will not see my Weakness 540 Tivo.

    What I have tried

    1. recycled Tivo Adaptor
    2. recycled wireless router
    3. rebooted DSL modem and wireless router
    4. rebooted Tivo
    5. rebooted laptop

    Nothing works! My 540 Tivo can see my PC but my PC can not see Tivo.

    I transfer all of my shows to my computer from this Tivo. Now it looks like it is broken. Anybody have any suggestions. I'd have to transfer from it to another Tivo and then to the PC.
     
  12. Oct 4, 2007 #52 of 754
    ZeoTiVo

    ZeoTiVo I can't explain

    25,527
    2
    Jan 2, 2004
    Roy - 9.1 came to my DVRs last night - I just easily setup a MRV from one box to two different boxes(different shows) so that should be working for you.

    and yes TTG uses different ports than MRV so you can do a TTG alongside MRV no problems. My understanding is you can do one TTG and one TTCB at a time per box. You can do multiple MRVs to other boxes and one MRV at a time into a box.
     
  13. Oct 4, 2007 #53 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    Nope. It still absolutely refuses on mine and I've tried every permutation. Again as soon as I stop the transfer to a box or it completes then the other is able to transfer fine.

    I'll try resetting the boxes but don't hold much hope for it.
     
  14. Oct 4, 2007 #54 of 754
    ZeoTiVo

    ZeoTiVo I can't explain

    25,527
    2
    Jan 2, 2004
    I got 9.1 this morning. I am seeing the corrct recording date follow the file around via MRV.

    eg a 9/28 Colbert Report shows as 9/28 on the DVR I MRVed it to as well.
     
  15. Oct 4, 2007 #55 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    I reset all three boxes. No change. Still getting "Cant Transfer" error message if I try to transfer from a box that is already transferring to another box.

    To be clear there was no problem doing this before the boxes updated. It's something we do very frequently indeed.

    FWIW all boxes use fixed IP. There is no conflict.
     
  16. Oct 4, 2007 #56 of 754
    Dajad

    Dajad Active Member

    1,535
    0
    Oct 7, 1999
    Toronto
    Given all the wonderful 9.1 enhancements to Wishlists I went into the Wishlists on my S3,

    - I clicked on "VIew all upcoming Wishlist Programs".
    - I decided to delete my "HD & Documentaries" wishlist
    - This crashed/froze my system!

    This left me on "Upcoming Programs" screen. The TiVo would not respond to any further commands. I had to reboot/unplug, the system to get my TiVo working again.

    Upon reboot the "HD & Documentaries" wishlist WAS gone, so at least the delete worked BEFORE it froze up! :)

    ...Dale
     
  17. Oct 4, 2007 #57 of 754
    Dajad

    Dajad Active Member

    1,535
    0
    Oct 7, 1999
    Toronto
    The update did the same thing to me. It seems like "Native" is a new option that I don't recall being there before. I prefer it because my TV can display all of the specified resolutions natively.

    So, I'm happy for the change. I wouldn't known it was even a new option but for this thread.

    ...Dale
     
  18. Oct 4, 2007 #58 of 754
    TivoZorro

    TivoZorro New Member

    1,448
    0
    Jul 16, 2000
    Pinehurst,...
    Still won't recognize my 540. Do you think if I unintall Desktop 2.5 and then download and reinstall it if that will make any difference?

    I have moved the Wireless Adaptors to different Tivos and nothing has changed so it's not the adaptor.
     
  19. Oct 4, 2007 #59 of 754
    tothebeat

    tothebeat New Member

    17
    0
    Sep 9, 2002
    St. Louis, MO
    I've got the same thing.

    And what's with my overlapping SP not being recorded on my DT unless I set one of them up on the cable box and one on the basic signal.

    What a pain...
     
  20. Oct 4, 2007 #60 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    It may not be that the box refuses to transfer to a second box but rather that all aspects of MRV including viewing now playing on remote boxes are incredibly SLOW since the update and when a box is already transmitting it is slowing down just enough more to cause a timeout when a third box requests a transfer.

    That would jibe with the error message in the to do list of the third box saying that the already transmitting box could not be found when it is obviously there.

    (Boxes use wired connection FWIW)
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements