9.1 Bugs

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by RoyK, Oct 2, 2007.

  1. scott816

    scott816 New Member

    30
    0
    Feb 6, 2005

    Advertisements

    OK, this update is killing me. My Tivo's (S3, DT, 2 S2's) have several problems. For 2 nights now two of my season passes have failed to record. Occasionally my main tivo changes to channel 1 for no reason. It doesn't try to record channel 1 it just changes to channel one. When pausing live TV and then deciding to record the show, after pressing record it deletes the 30 minute buffer and jumps to real time and starts recording! What the hell? It has never done that before. My old SA HD DVR used to do that crap. When i use to punch in channel 4 (NBC) on the tivo remote to view a channel that is broadcast in digital (channel 4, analog 34) it used to always know to use the cable box to view channel 4 but now it prefers analog channel 4 which is some public access crap. I have to use the remote and reenter channel 4 to get it to switch over to the box. I really hope this gets resolved soon.

    SB
     
  2. TiVoEvan74

    TiVoEvan74 Active Member

    1,204
    9
    Sep 11, 2004
    Slow, slow on displaying the Now Playing list of another TiVo on a wireless MRV set up. Other menus also slower than usual. Preferred the yellow check marks to the blue ones, but that's aesthetic.

    The update also knocked all the "season passes" for TiVo casts.
     
  3. Dajad

    Dajad Active Member

    1,535
    0
    Oct 7, 1999
    Toronto
    Scott, this is NOT a 9.1 problem. TiVo has been behaving t his way for at least a year. I know TiVo didn't USE to do this but I noticed about a year ago when I did what you describe (decide to record a show you are watching because it got interesting), it deletes the buffer and only starts recording as of the current moment. It's too bad because I know way back TiVo didn't do that, it recorded what was in the buffer (and still part of the show you are watching) and anything from that point in time forward to the end of the show.

    ...Dale
     
  4. acej80

    acej80 not so "New Member"

    114
    0
    Jan 18, 2003
    The 'Burgh
    I am now having a problem where previously recorded shows from analog channels will not play sound thru my AV system, until I manually set my receiver to a 2-channel stereo mode. I did not have this problem prior to the 9.1 update. I looked thru this thread and didn't see anyone else reporting this problem, but I can't imagine my set-up is unique. Anyone seen this?
     
  5. scott816

    scott816 New Member

    30
    0
    Feb 6, 2005

    Advertisements

    Dale,

    I did some testing and this problem only seems to occur when live TV is a new show and you are viewing the buffer. For example if you are watching a hour long show and there is 10 minutes left in the show you can click record and it will use the buffer and capture the last 30 minutes and continue recording. However if a show ends at 1pm and you are watching a the show that ran from 1230pm to 1pm using the buffer and the current time is 110pm and you click record it will release the buffer and record whatever the live show is and drop the buffer of the previous show. Make sense?
     
  6. Boodzy

    Boodzy New Member

    4
    0
    Mar 18, 2003
    Hello, Since the update my sony dvr-3000 will not transfer from my other tivo nor will it cancel the transfer.
    Also there are some speed issues things seem to be going much slower especially the network.
    Any thoughts? Fixes?
    thanks Boodzy
     
  7. TriBruin

    TriBruin Well-Known Member TCF Club

    4,870
    558
    Dec 10, 2003
    Bartlett, IL
    I know that 9.1 is causing a lot of MRV issues, but I didn't see mine listed:

    Both Tivo's have been updated (downgraded?) to 9.1. When I go to the NP list and select my "Living Room" Tivo from my "Bedroom" Tivo, now shows are listed to transfer, screen is blank. However, if I go to "Living Room" and select the "Bedroom" Tivo, i can see all the shows on the "Bedroom" Tivo, although after a small delay.

    I have tried restarting both Tivos without success. Any one else seen this (or did I miss a post?) Any other suggestions?
     
  8. kriechm

    kriechm New Member

    3
    0
    Dec 23, 2005
    I've got a S2 810 with DVD player. DVD no longer plays any DVDs since the 9.1 update. That is a serious bug!
     
  9. Arcady

    Arcady Stargate Fan

    3,959
    3
    Oct 14, 2004
    Philadelphia...
    My DVR-810H still plays (and records) DVDs after the 9.1 update.
     
  10. vasilemj

    vasilemj Member

    157
    0
    Jul 2, 2002
    Chicago, IL
    Count me in on this bug as well. Just noticed it. What's even more bizarre is that I can't even transfer TiVo files from my PC to my TiVo anymore. When I attempt a transfer I get an error message stating: "There was a problem transferring the requested program to this DVR." Then it directs me to the "View Recording History" page which politely provides the detailed description: "This program was not transferred onto this DVR because of a transfer error. You may want to try this transfer again."

    However, this only affects my ability to transfer TiVo files. Transferring MPG files works perfectly fine though I experience the "seconds" time bar described by MickeS as opposed to the normal one broken up into minutes and hours with the hash marks.
     
  11. poletip

    poletip New Member

    3
    0
    Apr 30, 2007
    Anybody have the problem with 9.1 of not seeing any recording under "Now playing" when looking at another networked Tivo? I have a Series 2 and a Series 2DT - before 9.1 I could see and transfer between the two units, now with 9.1, I am told that there are no programs to transfer from the other system. Does this sound familar to anybody?

    Also, on my Tivo Desktop, when I try to "Pick Recordings to Transfer" - I get "error attempting to retrieve data from the selected DVR"

    Am I cursed with 9.1?
     
  12. vasilemj

    vasilemj Member

    157
    0
    Jul 2, 2002
    Chicago, IL
    Yet another bug to report. When going into the "View Recording History" screen to see why my TiVo file would not transfer from my PC to my TiVo (see post above) I happened to notice that two of our shows that are set for Season Passes were labeled as "Won't Record". Selecting them informs me that "This program will not be recorded because it is no longer in the program guide."

    However, when I go into the "To Do List", there they are, apparently scheduled to record. I guess I'll have to wait and see if they actually record.

    I did go into the program guide to double-check and it does appear to be fully populated. My shows are listed as normal in the program guide.
     
  13. pdhenry

    pdhenry Ruthless

    29,863
    5,594
    Feb 27, 2005
    PA
    Do both TiVos have 9.1?

    I think I may have had to reboot the TiVos to get stuff working well (or at least better).
     
  14. tstape

    tstape New Member

    2
    0
    Oct 12, 2007
    I have this problem after the update for my Series 2. The channels that show up when I hit Guide are not the channels I have selected in setup. Any suggestions? I did reboot.
     
  15. bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    I assume you have you double checked your Setup -> Channels -> Channel list screen? And you are not applying a guide filter? Display the guide and press ENTER to see if you are applying a filter.
     
  16. pdhenry

    pdhenry Ruthless

    29,863
    5,594
    Feb 27, 2005
    PA
    I just had that happen on my S2DT.

    Channel 1 is not checked in my TiVo's channel list, but this morning I found the box tuned to Channel 1, and the TiVo channel banner acknowedged that it had tuned the box to Channel 1.

    As you may know, once the cable box gets into channel 1 the TiVo is incapable of tuning the box to any other channels.
     
  17. Karlp327

    Karlp327 New Member

    19
    0
    Aug 24, 2004
    Indianapolis
    I had the same issue of not seeing any recordings to transfer. I restarted and viola they were all there.

    All my systems are running 9.1.
     
  18. renkablue

    renkablue New Member

    117
    0
    Sep 16, 2007
    Gonna ask a dumb question: How do you record HD over the air feeds to your computer? Have you got your computer set up to receive video signals like a tv does?
    :cool:
     
  19. RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    There are several manufacturers of HD TV Tuner cards & usb HD Tuners for PCs. They come with software to schedule recordings and lots of good stuff. There is also Media Center software for PCs.

    Try googling PC hd tuner .
     
  20. TriBruin

    TriBruin Well-Known Member TCF Club

    4,870
    558
    Dec 10, 2003
    Bartlett, IL
    I had the same problem (see above). It appears to have fixed itself after about a day. And yes, I tried rebooting both Tivos.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements