9.1 Bugs

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by RoyK, Oct 2, 2007.

  1. Oct 2, 2007 #1 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA

    Advertisements

    Well the update on my box is a whole hour long and I just hit my first bug - a rather serious one I think.

    When setting up a recording on the Browse by Channel screen I set the date to today Tue 10/3 and the channel to my local CBS channel and scrolled down to the evening hours where I saw the Tuesday schedule.

    Then I changed the date to WEDNESDAY 10/4. The schedule didn't change. TUESDAY's programming was still displayed. No matter what date I scrolled to the programming didn't update.

    With the cursor on the (wrong) program schedule scrolling DOWN the list of programs didn't change anything. Scrolling UP flips the date back to TUESDAY. Bizarre!

    Another screwed update! Ah, well, I've come to expect it.
     
  2. Oct 2, 2007 #2 of 754
    lessd

    lessd Well-Known Member

    7,961
    93
    Jan 23, 2005
    CT
    The work around is to move the channel after changing the date say up then down then back and the guide data will change
     
  3. Oct 2, 2007 #3 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    Yeah I found that too. Thanks. Now I need to explain to my wife why she needs to change the channel in order to change the date.......
     
  4. Oct 2, 2007 #4 of 754
    jlb

    jlb Go Pats!

    9,243
    359
    Dec 13, 2001
    Burlington, VT
    Everyone has their opinion, but I would tend to disagree with this being a serious issue. I say that only based on the fact that I almost never do a manual recording. But thanks for pointing this out for future reference.

    BTW, I didn't realize we are up to 9.x. I thought we were still in the 8's......... :confused:
     
  5. Oct 2, 2007 #5 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA

    Advertisements

    Also when scrolling forward through the guide in grid view the time slot following 11:30 pm Tue displays as 12:00am TUES and the next slot as 12:30am TUES. The date doesn't change until 1:00 am.

    Scrolling backwards changes the date back to Tuesday when the 11:30 pm time slot is scrolled into (as it should).

    Edit:
    On closer observation the date IS properly changing on the tab at the top but not the date displayed just above the channel list.
     
  6. Oct 2, 2007 #6 of 754
    Amnesia

    Amnesia The Question

    11,511
    576
    Jan 30, 2005
    Boston, MA
    What year were you using?

    Today is Tuesday the 2nd. Tomorrow is Wednesday the 3rd.
     
  7. Oct 2, 2007 #7 of 754
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,668
    9
    May 9, 2007
    Aurora, CO
    Whew! I thought I lost a day again... :D
     
  8. Oct 2, 2007 #8 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    Yep you're right. It was 10/2 not 10/3. My typo but the problem is real and repeatable.
     
  9. Oct 2, 2007 #9 of 754
    DaveLessnau

    DaveLessnau Love My TiVo!

    1,341
    2
    Nov 10, 2000
    USA
    When deleting a program from the To Do list, when the list comes back, you're moved to a different page. I haven't pinned it down, yet, but it looks like it bumps you back two pages (and it's slow refreshing the display, too).

    EDIT: OK, the specifics are that if you go into the program listing from the To Do list and delete it there, when it returns to the To Do list, it's in the right place. If you just highlight the program in the To Do list and hit the Clear button to delete it, when it returns you're on the first page of the To Do list (with the Recording History entry moved just off the top) with the highlight on the same number of rows down that the deleted entry was on.
     
  10. Oct 2, 2007 #10 of 754
    rigidrunner

    rigidrunner New Member

    8
    0
    Jan 10, 2006
    I would like to know what idiot thought that sending out a software update the week of the Fall Premiere was a good idea. My Tivo DOESN'T get me!
     
  11. Oct 2, 2007 #11 of 754
    astrohip

    astrohip Well-Known Raconteur TCF Club

    14,817
    4,438
    Jan 6, 2003
    Houston/Bren...
    I'll ditto this. Especially since I have heard of a case or two where a reboot or two was required to "settle" everything. Isolated cases of channels disappearing, that sort of thing. Resolved by rebooting, or indexing finally updating. But updating during the busiest time in the last 12 months is not good planning. And in my case, I was out of town from Thur-Sun, and my S3 was working overtime with new shows.

    Do this two weeks earlier, or two weeks later.
     
  12. Oct 2, 2007 #12 of 754
    worachj

    worachj Well-Known Member

    1,475
    117
    Oct 13, 2006
    Eagan, MN
    The new update changed my video output format for my S3. I had it set to 720p fix and the update changed it to native. I had no video until I checked the video setting where I found that it was changed. I changed it back to 720p fix and everything is fine.
     
  13. Oct 2, 2007 #13 of 754
    ZeoTiVo

    ZeoTiVo I can't explain

    25,527
    2
    Jan 2, 2004
    This has been in the last 2 updates or so. Not a new bug :)
     
  14. Oct 2, 2007 #14 of 754
    usnret

    usnret New Member

    362
    0
    Nov 25, 2003
    NW Ohio
    I have 3 Tivo's. An SD-400 and 540 in the basement and a DT iupstairs in the family room. I record programs on the 2 basement ones and "bring them up" to the DT for viewing. The network is wired. All 3 of them have received the 9.1 update (I don't know when it was received and didn't ask for it). The big thing that I have noticed is that it now takes more than an hour to "bring up" an hour long program from the basement Tivo's to the DT. It used to take less than an hour. I don't know if this is a result of the 9.1 or not, but if it is, would hope that a fix is forthcoming. It also appears that the transfer's from the 540 now take longer than the ones from the SD-400. Never used to be this way, but will have to look into it further (actually time them).
     
  15. Oct 2, 2007 #15 of 754
    Joey Bagadonuts

    Joey Bagadonuts New Member

    375
    0
    Mar 13, 2006
    Anaheim, CA...
    Hey TiVo. Two words you should seriously consider before the final release of the next update: BETA TESTING
     
  16. Oct 2, 2007 #16 of 754
    George Cifranci

    George Cifranci TiVo Bolt 500GB - TE4 UI

    716
    26
    Jan 30, 2003
    Columbus,...

    Oh you hadn't heard? We are all beta testers. At least that is how I feel since I got my Series 3 in early January 2007. ;)
     
  17. Oct 2, 2007 #17 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    I've noticed no difference in MRV speed with my 3 wired SD-H400's (about twice real time - best quality)

    Now Playing List response is very sluggish 12 hours after upgrade installation however.

    Edit: Clarification - by twice real time I mean twice as fast - eg 1 hr show transfers in about 30 min.
     
  18. Oct 2, 2007 #18 of 754
    DaveLessnau

    DaveLessnau Love My TiVo!

    1,341
    2
    Nov 10, 2000
    USA
    Under the previous version, I believe that bug was in the Now Playing list or the Deleted Shows list. But, I had no problem in the To Do list (I scan and remove things from the To Do list daily).
     
  19. Oct 2, 2007 #19 of 754
    StuffOfInterest

    StuffOfInterest New Member

    87
    0
    Jul 18, 2007
    McLean,...
    I've run across one, hopefully small, issue so far. My S2DT records a show every evening which is on both the cable box and internal tuner channel lists. In the past, TiVo would try to use the internal tuner as it would leave the cable box free for any non-analog available shows. When the show recorded this evening it used the cable box. Maybe once the system finishes the reported internal reindexing this will go back to normal, but it is a change in behavior.
     
  20. Oct 2, 2007 #20 of 754
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA
    A problem was reported in the Series3 HDTV forum with manual recordings.

    Link
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements